Liepos 14-ąją pirmagimio Toro susilaukusi Čepononių šeima ilgai nelaukė ir jau rugsėjo 29-ąją sūnelį pakrikštijo. Tiesa, ypatingos puotos šia proga šeima nekėlė. „Juk pagrindinė ceremonija yra bažnytėlėje, kad vaikutis būtų pakrikštytas. Tiesiog susirinkome patys artimiausi ir pakrikštijome. Visiškai paprastai, šeimos rate“, – DELFI pasakojo Irūna.

Toro krikšto mama tapo ilgametė Irūnos mokytoja, o dabar – gera draugė Laima Lapkauskaitė. I. Puzaraitė tikino, jog nė nesvarstė, kas turėtų tapti vaikelio krikšto mama.

„Kažkaip įsivaizduoju ir tikrai tikiu, kad turėsiu ne vieną vaiką, o norisi vieną krikšto sūnų ar krikšto vaiką padovanoti ir seseriai, bet pirmą aš visuomet norėjau Laimai. Man ji labai artimas žmogus, labai gerai sutariame, o ir ji labai myli vaikus. Mano Torą ji kasdien lanko, ant rankų nešioja, todėl ir pagalvojau, kad ji – tinkamiausias žmogus“, – besišypsodama kalbėjo Irūna.

I. Puzaraitės vestuvės

Išgirdusi klausimą, ar namuose dažnai apsilanko pagalbininkės, kurios padeda auginti sūnelį, Irūna šyptelėjo ir patikino, kad svečių, kurie aplanko ar pabūna su vaiku valandėlę, tikrai netrūksta, tačiau vaikelį augina patys tėvai.

Beje, Irūna jau grįžo į darbus televizijoje, į tėvystės atostogas gimus vaikeliui išėjo jos vyras Rokas. „Dar prieš gimstant Torui buvome sutarę, kad jis eis į tėvystės atostogas, kad aš galėčiau grįžti į darbus, – pasakojo Irūna. – Mano specialybė yra tokia, kad negalima ilgam dingti, o ir noras grįžti į sceną yra didžiulis. Bet niekas svetimas mano vaiko neaugina, o ir jis pats labai geras, leidžia man grįžti į darbus. Viskas labai gerai, viskas pagal planą.“

Dar prieš susituokdama Irūna dažnai paminėdavo, kad labai nori kurtikuo anksčiau sukurti šeimą. Vis dėlto, nė neįsivaizdavo, kaip viskas bus tapus mama, nors apie tai ir pasvajodavo.

Irūna Puzaraitė-Čeponienė su vyru ir sūnumi

Ar ji taip ir įsivaizdavo motinystę? „Tikrai ne. Galvojau, kad viskas daug sudėtingiau, nes yra vaikų, kurie reikalauja ypatingai daug dėmesio, – kalbėjo Irūna. – Man atrodo, kad vaiko gimimas yra šiek tiek loterija. Mes toje loterijoje išlošėm.“

Apie didelę šeimą svajojanti Čepononių šeima šioje „loterijoje“ ketina greitu metu sudalyvauti ir dar kartą. „Ne šiandien ir ne rytoj. Bet permainos ar taip, ar taip jau įvyko po vaiko gimimo, tai ar bus du, ar vienas, manau, nėra didelio skirtumo. Esame jauni tėvai ir norisi pagimdyti pora vaikų, trečią gal kiek vėliau, kad dar ir sau laiko galėtume skirti“, – šyptelėjo pašnekovė.

Visas dėmesys namuose dabar skiriamas mažyliui Torui, kaip pasakojo Irūna, laiko vyrui dabar randa ne tiek daug. „Kol kas dar šlifuojamės, viskas labai pasikeitė. Namuose kartais net chaosas būna. Tiesiog dar nesam taip pratę. Vaikas kartais sujaukia visus planus. Gali planuoti kiek nori, bet viskas gali apsiversti. Mes su vyru dabar stengiamės vaikučio poreikius tenkinti, o sau – kaip papuola“, – nusijuokė Irūna.

Dar prieš kelerius metus Irūna dirbo televizijoje, dainavo, o apie asmeninį gyvenimą ineterviu metu dažnai nutylėdavo. Viskas apsivertė neįtikėtinai greitai – vestuvės, vaikelis. Tačiau pati I. Puzaraitė įsitikinusi – viskas galėjo apsiversti dar anksčiau, o visa tai, kas vyksta, ji taip ir įsivaizdavo.

Ineta ir Irūna su mažyliais (Barboros fotostudija)

„Viskas gal būtų ir anksčiau įvykę, – pasakojo Irūna. – Kiek palaukėme vyro, kad spėtų pabaigti mokslus, pabaigtų darbą. Stengėmės viską logiškai daryti, todėl pas mus viskas tikrai pagal planą, tikimės, kad ir toliau taip seksis.“

Garsios mamos interviu metu dažnai pasakoja, jog padėjėjų neturi, tačiau viską puikiai spėja, tuo metu Irūna tikina, kad ji vis dar bando priprasti prie naujo gyvenimo ritmo.

„Mano kūdikis yra labai geras, bet aš tikrai nieko nespėju. Gal dar nepripratau prie to ritmo ar per daug laiko skiriu tik jam, bet būna dienų, kai visą dieną būnu tiesiog su juo. Atrodo, kad jis labai greitai auga! Jis jau ne kūdikis, jis darosi vaikutis. Gaila, kad tas mažytis kūdikėlis nebegrįš, todėl stengiuosi jam visą dėmesį ir suteikti, tada ir kitų darbų nenudirbu. Bet man vaikas yra pirmoj vietoj, o neplauti indai palauks“, – nusijuokė Irūna.

Irūnos ir Roko vestuvių bei tėvystės akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)