Artimųjų tikinimu, jie nė nežinojo, kad Dovilė laiką leido Klaipėdoje ir neišvyko į Italiją, kaip buvo planuota. Apie merginos viešnagę uostamiestyje jie esą sužinojo tik po tragedijos.

Modeliu dirbusi Dovilė laiką leido su prodiuseriu R. Piniku. To artimieji taip pat nežinojo.

Dėl to, kad mergina artimiesiems nepasakė tikslios buvimo vietos, kyla įvairių viešai įvardijamų versijų, pvz., ar viešbučio kambaryje buvo laikoma prieš savo valią? „Kiekvieną dieną ji baruose valgydavo“, – apie nevaržomą merginos laisvę DELFI kalbėjo R. Pinikas, norėdamas paneigti viešumoje pasklidusią versiją.

„Pats bilietą buvau nupirkęs į Milaną, kad išskristų, bet ji neišskrido. Jai buvo gera čia būti, patiko“, – kalbėjo R. Pinikas.

Į Klaipėdą atvykusi Dovilė su Ričardu apsistojo viešbutyje. „Su žmona gyvenu atskirai šiuo momentu, buvau užsisakęs kambarį, o ir jai buvo patogu. Dovilė buvo susipykusi su tuo italu. O čia ji ne vien su manimi laiką leido, bet nesinori daugiau žmonių velti. Tegul būnu tik aš“, – kalbėjo Ričardas.

Jo minimas italas – Dovilės vaikinas, nors, anot Ričardo, merginos santykiai su juo pastaruoju metu buvo komplikuoti.

R. Pinikas ir Dovilė buvo pažįstami jau seniau. „Pažinojau, susitikdavome vakarėliuose, dar kur nors“, – teigė pašnekovas ir pridūrė, kad jokie artimi santykiai anksčiau jų nesiejo, tiesiog pažinojo vienas kitą.

Dovilė ir Ričardas viešbutyje Klaipėdoje kartu praleido savaitę. Per ją judviejų kambaryje vyko ir vakarėlių, tačiau, anot pašnekovo, viešbučio darbuotojams tai problemų nekėlė. „Vyko vakarėlių, bet nebuvo kažko. Buvo normaliai. Aš pats kelis kartus jai siūliaunamo važiuot, bet sakė, kad su italu apsipykusi“, – pasakojo Ričardas.

Tą dieną, kai įvyko tragedija, Ričardas kambaryje buvo ne vienas, tačiau kitą kartu buvusį vyrą jis įvardija tik vardu. „Savaitgalį ten pabuvom, kitą rytą atsikėlęs išėjau darbuotis, tvarkiau savo reikalus, buvau vieną kartą užėjęs į kambarį, buvo tas Aivaras, antrą kartą užėjau, trečią. Tada jau sakiau, kad tegul „varo namo“, norėjau iškviesti savo pažįstamo taksi, kad parvežtų, buvau sutaręs už kelis šimtus eurų, tai jau nekeičia nieko. Žiūriu, ji tokia patinusi. Bet Dovilė kaip visada. Ji negalėjo gerti. Prie baro, jei užsisakydavau vieną šotą, ji iš karto du. Sakydavau: „Dovile, tiek daug negerk.“ Tą patį jums pasakytų visi barmenai“, – kalbėjo pašnekovas,

Ar tragedijos dieną galėjo būti vartojama narkotikų, R. Pinikas negalėjo atsakyti. „Visą dieną tvarkiau reikalus. Yra kamerų, per visą dieną buvau užėjęs kelis kartus vaistų pasiimti“, – teigė Ričardas.

Pasidomėjus, kaip jis apibūdintų Dovilę, nė neabejodamas tarė: „Faina. Nebūtų faina, nebūčiau pats buvęs su ja. Jai nebūtų faina, nebūtų ji buvusi.“

Po įvykio praėjo jau daugiau nei savaitė, tačiau iki šiol su Ričardu nesusisiekė nė vienas Dovilės šeimos narys. „Niekas nebandė, o aš mielai susitikčiau. Aš nežinau, kaip susitikti. Neturiu ko slėpti, aš galiu su bet kuo susitikti. Pasakykite, su kuo, aš susitinku iš karto“, – be baimės kalbėjo tragedijos liudininkas.

Jis buvo pirmasis, kuris kalbėjo su policijos pareigūnais, lapkričio 20 dieną, 19.30 val., iškviestais į Naujojo sodo gatvę Klaipėdoje. Pareigūnams buvo pranešta, kad prie toje gatvėje įsikūrusio viešbučio rastas merginos kūnas.

Ir nors R. Pinikas pažinojo merginą, jos laidotuvėse nedalyvavo. „Viskas buvo „ant karštųjų“. Pagalvojau, kad geriau ten nesirodysiu. Aš viduje su ja pabuvau.Pagalvojau, kad neisiu ir nekelsiu nereikalingų emocijų“, – tikino Ričardas.

Žuvusios merginos dėdė: versijų daug

Žinia apie merginos žūtį jos artimiesiems užminė daug mįslių. Kodėl ji buvo uostamiestyje, jei turėjo dar lapkričio 12 dieną grįžti į Italiją? Kodėl karjeros siekusi mergina staiga pasielgė kaip lengvabūdė, ką žino apie tragediją su ja buvę du vyrai?

„Versijų mes turime begalę. Kuris galėtų būti kaltas, įvardyti labai sunku, kol neperžiūrėjome filmuotos medžiagos iš viešbučio koridoriaus, – DELFI sakė žuvusios Dovilės dėdė Arūnas. – Kas vyko, žinome tik iš viešbučio darbuotojų pasakojimų – jie po tragedijos matė įrašą. Yra nufilmuota, kaip Dovilė išeina iš viešbučio kambario į balkoną. Paskui ją ateina kitas žmogus. Viešbučio darbuotojai neįvardijo, kas tas žmogus. Po minutėlės nueina trečias vyriškis, kuris buvo tame viešbučio numeryje. Netrukus jis susiėmęs už galvos išbėga iš balkono.“

Prokurorė Virginija Tilvikienė DELFI sakė, kad tyrimas vyksta dėl mirties priežasties nustatymo; ar tai – nelaimė, ar galimai įvykdytas nusikaltimas, sako, dar anksti spręsti. Tai parodys surinkti duomenys. Komentarų apie bylos eigą kol kas neteikiama.

Papildyta 15 val. 10 min.

Tragišką jaunos merginos žūtį Klaipėdoje tiriantys policijos pareigūnai nusprendė, kad tyrimą perima kriminalinius nusikaltimus narpliojantys pareigūnai. Pasak prokurorų, tai buvo padaryta ne dėl naujų bylos duomenų, sprendimą priėmė policija, ne prokuratūra.

„Byla pradėta tirti iškart po įvykio. Policijos pareigūnai nusprendė perduoti bylos tyrimą Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybai, tyrimą organizuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-asis baudžiamojo persekiojimo skyrius“, – DELFI sakė Klaipėdos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis.

Anot prokuroro, byla rezonansinė, galbūt pareigūnai priėmė tokį sprendimą, nes įvykis sulaukė didžiulio dėmesio. Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-asis baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aurelijus Stanislovaitis sakė, kad drastiško posūkio kol kas byloje nėra.

„Sunkių nusikaltimų tyrimų valdyba kol kas naujų duomenų neturi, laukiama ekspertų išvadų. Tačiau byla rezonansinė, galbūt Sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos specialistai greičiau sulauks tyrimo atsakymų. Kol kas tyrimo eiga nepakeista“, – DELFI patvirtino ir Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Tyrėjai aiškinasi, ar tragedijos dieną buvo vartojama svaigalų. Taip pat tiria įvairias versijas, pradėtas tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo kol kas nėra perkvalifikuotas. Įtarimai taip pat niekam nepareikšti.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (655)