Prieš 27-erius metus sukurtą dainą „Kalėdų naktį tylią“ šįmet įdainavo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai dainininkai Andrius Mamontovas, Donatas Montvydas, Maksas Melmanas, Jurga Šeduikytė, Algirdas Kaušpėdas, aktoriai Jurgita Jurkutė ir Vidas Bareikis, rašytoja ir TV laidų kūrėja Beata Nicholson.

Naująją kūrinio aranžuotę kūrė Radistai Rolandas Mackevičius ir Jonas Nainys.

DELFI TV Gyvai studijoje naująjį vaizdo klipą pristatė ir apie savo Kalėdas pasakojo Beata Nicholson ir Donatas Montvydas. Visą pokalbį galite pamatyti čia:

Kviečiame jus pirmuosius išvysti vaizdo klipą ir nepagailėti kad ir vieno euro portale Aukok.lt - šiemet surinkti pinigai atiteks vaikų dienos centrų kūrimui.

Vaizdo klipo filmavimo metu kalbinta dainininkė Jurga Šeduikytė DELFI pasakojo, kad šiuo metu Kalėdų laukia ne mažiau nei vaikystėje. „Visada tikėjau Kalėdų Seneliu ir visiems vaikams sakau, kad jie gali patys pasirinkti: tikėti stebuklais gyvenime ar ne, – nusijuokė pašnekovė. – O Kalėdų Senis labai dažnai Palangoje prabėgdavo per kiemą, per gatvę. Tai labai stebuklingas metas ir šventė, ypatingai – kai esi vaikas, tačiau reikia išsaugoti tą vaiką savo viduje ir suaugus.“

Čia galite išvysti vaizdo klipo filmavimo užkulisius:

Kviečia aukoti

Muzikantų akcijos metu visi Lietuvos žmonės bus kviečiami aukoti pinigų, kurie bus skiriami naujiems vaikų dienos centrams kurti. Šiuo metu Lietuvoje yra beveik 20 tūkst. vaikų, augančių socialinės rizikos šeimose. Šie žmonės ne tik stokoja socialinių įgūdžių, bet ir neturi galimybės lankyti būrelių. Tokiems vaikams išsigelbėjimu galėtų tapti dienos centrai, tačiau jų Lietuvoje labai trūksta.

Vaikų dienos centrai nepasiturinčioms ar socialinės rizikos šeimoms ir vaikams suteikia įvairiapusę pagalbą. Čia vaikai ruošia pamokas, užsiima sportine, kultūrine ir edukacine veikla, ugdomi jų saviraiškos, socialiniai, higienos įgūdžiai, jiems teikiamos psichologo ir kitų specialistų paslaugos.

Kai kuriems vaikams tai – vienintelė vieta, kur jie gauna paruošto maisto. Prie akcijos „Kalėdų naktį tylią“, kurios himnu tapo to paties pavadinimo daina, dainininkas kviečia prisidėti kiekvieną, kuris neabejingas Lietuvai ir jos ateičiai. Skirti savo auką naujiems vaikų dienos centrams kurti galite jau dabar portale Aukok.lt.

Akciją globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Projektas įgyvendinamas kartu su Tomu Auguliu, UAB „Be tabu“ ir KO, naujienų portalu DELFI ir nacionaline kampanija „Už saugią Lietuvą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)