„Dvi moterys. Viena jų – jauna lietuvių aktorė, apkaltino ne vieną apdovanojimą laimėjusį režisierių Šarūną Bartą seksualiniu priekabiavimu ir prievarta“, – rašo užsienio spauda.

Užsienio žurnalistai taip pat priminė ir abi istorijas. Pirmoji žinoma tapo po to kai J. Steponaitytė socialiniame tinkle „Facebook“ išpublikavo žinutę apie tai, kad prieš penkerius metus prie jos seksualiai priekabiavo žinomas kino kūrėjas.

Penktadienio naktį pasirodžiusi žinutė sulaukė daugybės paspaudimų patinka ir palaikymo žinučių, o jau pirmadienį savo kaltinimus pateikė ir dailininkė P. Bocullaitė, kuri projektui „Nanook“ papasakojo savo istoriją apie tai kaip taip pat prieš penkerius metus prie jos sodyboje seksualiai priekabiavo ir naudojo prievartą tas pats režisierius. Menininkė pasakojo kreipusis ir į policiją. Tačiau jau iškvietus policijos pareigūnus ir parašius pareiškimą, anot jos, režisierius atsipirko 150 litų bauda už smulkų chuliganizmą.

Tiesa, „The Hollywood Reporter“ nepavyko gauti Š. Barto komentaro. Kol kas režisierius tik išplatino žinutę, jog su kaltinimais nesutinka ir nuo detalesnių komentarų susilaiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)