Per ceremoniją, vadinamą "Kokki no Gi", arba tuoktuvių datos paskelbimo ritualu, princesės sužadėtinio, 40 metų Yoshiki Kurodos pasiuntinys vyriausiajam rūmų dvariškiui pranešė, kad Y.Kuroda norėtų vesti Sayako lapkričio 15 dieną.

Tada svarbiausias imperatoriškųjų rūmų agentūros valdytojas Shingo Haketa šią žinią perdavė atskirame kambaryje laukusiems imperatoriui ir imperatorei. Grįžęs jis paskelbė, kad ši data buvo priimta.

Stebėti 15 minučių trukusios ceremonijos prieš kameras trumpam buvo pasirodžiusi ir pati 36 metų princesė, segėjusi ilgą, šviesiai žalios spalvos sijoną ir pasipuošusi perlų vėriniu.

Nekilmingas Tokijo savivaldybės planuotojas Y.Kuroda ir jo 69 metų motina Sumiko su imperatoriumi ir imperatore turi susitikti vėliau trečiadienį.

Sužadėtinių pora prieš tuoktuvių ceremoniją turės atlikti ir daugiau tradicinių ritualų. Pavyzdžiui, princesė apie savo vestuves turės pranešti buvusiems imperatoriams, kurių atminimas įamžintas rūmuose, ir susitikti su imperatoriumi bei imperatore ir jiems išreikšti savo dėkingumą.

Sayako bus pirmoji imperatoriaus duktė, ištekėsianti po 45 metų pertraukos. Pagal imperatoriškąsias taisykles, po vestuvių su nekilmingu vyru ji neteks savo titulo ir taps paprasta piliete.

Imperatoriškosios šeimos stebėtojai nekantriai laukė, kada ištekės Sayako, teigusi, jog dėl santuokos apsispręs "savaip ir savo sparta".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją