Du su puse mėnesio Čeprackų namuose dirbusi auklė Edita Bujanauskienė DELFI teigė, kad feisbuke pasirodęs L. Čepukaitės įrašas jai sukėlė šoką ir yra melagingas.

Žinomo virtuvės šefo žmona feisbuke teigė, kad auklė buvo netvarkinga, nuolat vėluodavo, kelias dienas iš eilės vaiką maitindavo tuo pačiu maistu, demonstratyviai maloniai elgėsi su vaiku, kol šeima yra namuose, o „už akių“ įdėjo skelbimą kito darbo paieškai ir pan.

„Dar nelabai galiu atsigauti po to šoko. Būdavo patys geriausi atsiliepimai iš tėvų, su vaikais puikiai sutardavau, aukle dirbu šešerius metus. Niekuomet neieškodavau kito vaikučio, mane visuomet rekomenduodavo iš lūpų į lūpas, santykiai su tėvais buvo labai šilti. Dabar man trūksta žodžių... Jei nors vienas žodis tame įraše būtų tiesa, tai tegu į mane trenkia žaibas. Nebuvo nė vieno tiesos žodžio. Viskas, ką rašė, buvo atvirškčiai“, – sakė E. Bujanauskienė.

Moteris teigė, kad gaminti valgio vaikui tiesiog nebūdavo iš ko, o virti sriubą „iš kirvio“ ji nemokėjusi. „Produktų buvo tiek mažai, kad nelabai galėjai išvirti nei sriubos, nei troškinio, kaip aš įpratusi. Anksčiau gamindavau vaikams 3 kartus per dieną ir jokių problemų ar nusiskundimų nebūdavo. Jei yra produktų, tai ir gaminu, nes yra iš ko. Nežinau, gal būtų pasakiusi, kad kažką atsineščiau, ar kaip. Pagaminti maistą, kai nėra produktų, man buvo didžiausias iššūkis. Net pas mane šaldytuve daugiau produktų...

Aš nelinkusi gaminti pietums košių ir makaronų, o to tai buvo, bet man norėdavosi maitinti sriubomis ir troškiniais, kad būtų sveikiau, daržovių kažkokių... Galima sakyti, kad jų praktiškai nebuvo. Aš taip neįpratusi, o gaminti man malonumas, tai darau ir namuose. Tėvai, pas kuriuos aš dirbau gali patvirtinti, su mielu noru gaminu ir vaikams, mano sąžinė švari, nenoriu melo“, – sakė E. Bujanauskienė.

Aukle Čeprackų namuose dirbusi moteris teigė nežinanti, kodėl situacija tapo tokia nemaloni: „Gal mūsų vibracijos neatitiko. Su mergaite labai greit suradau kontaktą ir ji prie manęs prisirišo, mes labai puikiai sutarėm. O toks parašymas privertė nustėrti. Aš visada šypsausi, o ji galvoja, kad aš prie jų tik taip darau, bet aš visada tokia esu. Vaikas, tai nekvailas, metų ir kelių mėnesių vaikai dar nieko nesupranta, jaučia širdimi, intuityviai, tai jei tik prie tėvų demonstratyviai šypsočiausi, o likusį laiką būčiau kitokia, tai ar vaikas prisirištų?“

E. Bujanauskienė pasakojo, jog šeimai išvykus į kelionę, ji savaitę prižiūrėjo mažylę, o grįžus tėvams ji nė nenorėjo paleisti auklės namo. „Jie grįžo po savaitės Prancūzijoje, o man išeinant mergaitė šaukė iškėlusi rankas, nė nežinojau, ką daryti. Lauros mama buvo vakarais ir naktimis, o dienos metu aš prižiūrėdavau mergaitę. Nežinau, gal jos savimeilę užgavau, ar kažkoks pavydas... Bet mes nesusipykome.“

Moteris pasakojo, kad kilo problemų ir dėl darbo užmokesčio. Nors iš pradžių buvo tartasi dėl 4-5 eur. už darbo valandą ir darbą nuo 10 iki 15 val., tačiau jau pradėjus dirbti paaiškėjo, kad dirbama bus po 7 valandas, tad ir alga bus fiksuota: „Paskaičiavau, kad gausiu bent po 4 eur. už valandą, o ji pasakė, kad mokės fiksuotą 500 eur. atlyginimą, nes dirbu beveik pilną dieną. Aš sutikau nors prieš tai ir buvo kalbėta kitaip.

Ateidavau ir šeštadieniais padirbti, pabūdavau apie 4-5 valandas. Žadėjo, kad mokės papildomai, tačiau atėjus laikui atsiskaityti ji man sumokėjo be šeštadienio. Paklausiau ar nieko nebus už šeštadienį, tai ji atsakė arogantiškai: „Jo? O jūs žinot, kiek čia valandų dabar dirbat? Tai kiek jūs norit?“... Manau, kad jeigu susitarėm, tai susitarėm. Aš šoke, man per šešerius metus nebuvo tokios situacijos gyvenime. Kiekvieną kartą atsiskaitymas buvo išsisukinėjimas. Tai labai nemaloni situacija.“

E. Bujanauskienės teigimu, moterys susitarė, kad auklė bus reikalinga iki lapkričio 15 dienos, tačiau jai išeinant kilo konfliktas.

„Ji paklausė, ar galiu iki lapkričio 15 bent padirbti, nes jai yra svarbus projektas. Aš sutikau, pasakiau gerai ir išėjau, o vėliau apie tai nebekalbėjome, susitarimas yra susitarimas. Šį antradienį ji man pasakė, kad galiu penktadienį nebeateiti, o aš sakau juk trečiadienis, lapkričio 15 diena, yra mano paskutinė darbo diena. Tuomet ji nustebo, klausė, kaip aš taip galiu, atsakiau, kad juk tokį terminą pati nustatėte, mes susitarėme.

Laura atsakė, kad tai buvo nebaigtas pokalbis, bet galvojau, kad jei ji man pati taip pasiūlė, tai aš nebeturiu dar dėl to kalbėtis, juk pati supranta, kad nustatė terminą, po kurio išeisiu. Ji sakė, kad feisbuke parašys ir pan. Kaltino, kad patyliukais ieškausi darbo, koks ten ieškojimas, jei mano mama paralyžiuota jau pusę metų ir mes tik dabar atsivežėme ją iš slaugos namų į namus, ir aš tėčiui prižadėjau ją prižiūrėti. Aš jai tą pasakiau, mano tėčiui 81-eri, tad aš negaliu dabar galvoti apie darbus, o svarbiausia yra mama ir dabar aš nieko neieškosiu. O ji dabar parašė, kad čia yra melas, prisidengiau tėvų priežiūra... Tokius šventus dalykus taip išniekinti...“, – kalbėjo moteris.

L. Čepukaitė savo feisbuko įraše minėjo, kad auklė savo darbo metu paėmė kitos šeimos mergaitę iš darželio, tačiau E. Bujanauskienė teigė, kad nemato čia jokio kriminalo.

„Manęs paprašė mergaitės, kurią prižiūrėjau dvejus metus, mama, kad pasiimčiau ją iš darželio, nes ji niekaip negalės. Tas darželis visai netoli, paprašiau Lauros, kad grįžtų bent puse šešių, nes reikės pasiimti mergaitę, o ji pasakė, kad grįš tik šeštą. Negalėjau apvilti tos mergaitės tėvų, jie manęs jau seniai prašė, Laura mane visuomet išleisdavo 17 valandą, o šįkart ji pasakė, kad grįš tik 18 val.

Vėlgi man reikėjo suktis iš padėties, parašiau jai, kad ką nors sugalvosiu. Aš nuėjau su jos mergaite iki to darželio, tai vos 10-ies minučių kelias, ir ją pasiėmiau. Džiaugiuosi, kad padariau gera buvusios mergaitės tėvams, o jos mergaitė nuo pasivaikščiojimo nenukentėjo. Šiaip ar taip mes visuomet labai daug laiko praleisdavome lauke, vos ne visas 7 valandas. Nematyčiau čia jokio kriminalo.“

DELFI susisiekus su L. Čepukaite, ji tikino, kad savo nuomonę jau išsakė feisbuko įraše ir ką pridurti nelabai turinti.

„Akivaizdu, kad mūsų supratimas apie tvarką ir sutarimą labai skiriasi. Labai nemaloni patirtis, bet aš tai parašiau ne dėl to, kad į viešumą iškelčiau, o kad pasidalyčiau savo negatyvia patirtimi. Aš lygiai taip pat niekada neturėjau jokių problemų bendravime su žmonėmis, o su auklėmis tuo labiau. Man pirmas toks atvejis, kai taip yra. Bandoma pasakyti, kad dėl visko aš esu pati kalta, bet ne man vienai taip atrodo, visiems mano šeimos nariams akivaizdu, kad tai nėra mano, o to žmogaus problema. Įsileidi žmogų į šeimą, artimai bendrauji, čia labai jautrūs dalykai, aš į smulkmenas nesileidau, paminėjau esminius dalykus“, – sakė moteris.

L. Čepukaitė teigė, kad jai sunku spręsti, kiek tiesos yra E. Bujanauskienės tėvų istorijoje. „Ji skelbimą buvo įdėjusi, kad ieško darbo jau gerokai prieš 2 savaites ir apie tai nieko net neužsiminė. Užvakar pasiėmė vaiką iš darželio dar prižiūrėdama mano vaiką, tai nežinau, kiek ten yra tiesos su tais tėvais, sunku pasakyti. Bet jau dabar man nebeįdomu, aš tiesiog toliau ieškosiu auklės, kuria galėčiau pasitikėti“, – sakė moteris.

L. Čepukaitės teigimu, auklė nė nesitarė su ja dėl kitos mergaitės pasiėmimo iš darželio: „Jos buvo paprašyta, kad ji iki šešių bent pabūtų, o kas ten jos ko paprašė, man visiškai neįdomu, aš žinau, ką mes buvome sutarusios, ji taip pat žinojo iš anksto.

Su manim ji to nederino, tik paprašė, kad grįžčiau anksčiau, aš nesutikau, nes buvau renginyje, o ji pasakė, kad kažkaip išsispręs, tai vat ir išsisprendė, nuėjo ir pasiėmė kartu su mano vaiku. Čia smulkmena tokia, aišku, bet tai dar kartą rodo žmogaus požiūrį į darbą ir vaikų priežiūrą.“

Moterų nuomonės išsiskyrė ir dėl darbo termino pabaigos susitarimo. L. Čepukaitės teigimu, su aukle ji nieko iki galo nesutarė.

„Jos požiūris toks, kad mes sutarėme ir susitarėme, bet mes tikrai nieko nesusitarėme. Tiesiog ji man pradėjo sakyti, kad yra nepatenkinta ir gal ieškosis kito darbo, ji nesakė, kad ieškosi, kad dirbs tik tiek laiko. Tylėjo, sakė, kad aš jos neklausiau, todėl ji ir nesakė. Faktas yra tas, kad mums tiesiog ne pakeliui.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (999)