Žinoma moteris rašė, jog nors ir yra prieš smurtą, tačiau kartu ir skatino nesiimti teismo be įrodymų.

„Manimi pasinaudojo" – šūvis iš moteriškojo fronto.

„Ji užlipo ant manęs" – dažna, oi dažna frazė vyriškam arsenale.

Ir abi pusės yra ir teisios, ir neteisios. Bet aiškintis yra sunku, o ir nereikalinga, nes kiekvienas atvejis – labai unikalus ir asmeninis.

Aš esu žiauriai prieš seksualinę prievartą, bet atskirkim, suklasifikuokim atvejus teisingai. Gaukime įrodymus. Neteiskime, išgirdę tik subjektyvius pasakojimus. Taip be jokių įrodymų prieš 8 ar 9 metus rengėme Linčo teismus Garliavoje, ko pasekmės buvo kraupios. Nes viena pusė labai įtikinamai, emocionaliai ir jautriai kalbėjo. O kas iš to išėjo?

Grįžtant prie šiandienos skandalo, nevalingai nuklysiu į asmeniškumus. Man irgi buvo vos 20, kai mane pradėjo kadrinti mano vyras. Ir vyresnis jis buvo tiek, kiek man buvo metų. Nors buvau jauna, durna, man juokinga pagalvot, kad tokių metų galėjau nesuvokti, ko jis, sveikas vyras, nori. Tikrai ne nusivesti prie altoriaus po pirmo pasimatymo. Bet ir, kaip norėjau ir galėjau įsitikinti laikui einant, ne one night stand jo tikslas.

Todėl kadrinimas neprasidėjo nuo išgėrinėjimo privačiose patalpose ir jis užtruko gan ilgai. Nes kai mąstai ir meni, kas buvo pradėta diegti į galvą iškart, kai tik pradėjai nešioti liemenėlę, tau reikia laiko, kad galėtum patikėti žmogaus ketinimais ir įsivertinti jo požiūrį į tave. Ypač kai tau 20 metų.

O eidama skanauti vyno ar bet kokio kito alkoholio dviese su vyru į jo privačias patalpas kiekviena mergina, moteris tikrai supranta, arba bent turėtų suprasti, vaibą, galimus scenarijus. Jei du žmonės privačiai degustuoja – asmeninis jų dviejų reikalas, kas ten vyksta. Žinoma, jei tame neatsiranda brutalių veiksmų prieš tavo valią.

Po to gali gailėtis arba ne, auginti iš to tolimesnį santykį arba ne, kaltinti save arba ne, tiesiog pamiršti viską arba ne. Bet tu negali šito reikalo paversti dėmesio stokos eliminavimo įrankiu. Sorry", - rašė V. Skaisgirė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (777)