„Teismui byla buvo perduota baudžiamuoju įsakymu. Kadangi jis neprisipažino kaltas, teismas nusprendė nagrinėti posėdyje", – BNS antradienį sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas.

Bylos nagrinėjimas numatytas Vilniaus miesto apylinkės teisme gruodžio 1 dieną. Jeigu teismas būtų sutikęs bylą baigti baudžiamuoju įsakymu, posėdis nebūtų buvęs rengiamas.

Darbo partijos byloje liudijęs pramogų verslo atstovas Ž. Žvagulis aiškino, kad visus jo reikalus ir sutartis dėl koncertų tvarkė administratorė Vitalija Butkevičiūtė. Tačiau dainininkas tvirtino prisimenąs, kad dėl senos pažinties su „darbiečių" lyderiu V. Uspaskichu jis pažadėjęs per jų rinkimų kampaniją dainuoti nemokamai, partija teturėjo sumokėti transporto išlaidas.

Jis negalėjo paaiškinti, kokiu būdu DP būstinėje rastuose išlaidų orderiuose nurodyta, kad Ž. Žvaguliui už vieną koncertą mokėti 5 tūkst. litų. Bylos duomenimis, 2005 metų pavasarį už koncertą Telšiuose jam sumokėti 5 tūkst. litų, kitame orderyje nurodyta, kad už keturis koncertus - 20 tūkst. litų.
Jis negalėjo paaiškinti, kodėl visuose dokumentuose yra jo administratorės pavardė ir parašas. Ekspertai nustatė, kad jis nepadirbtas.

2013 metų liepą Darbo partijos byloje nuosprendį paskelbęs Vilniaus apygardos teismas prokuratūrai pasiūlė įvertinti galbūt melagingus kai kurių liudytojų parodymus. Tarp šių liudytojų buvo paminėti tuometiniai Seimo nariai, „darbiečiai" Valdas Skarbalius, Saulius Bucevičius, žinomi atlikėjai Ž. Žvagulis ir Juozas Liesis. Iš viso teismas paminėjo 17 asmenų, kurie byloje galėjo duoti melagingus parodymus.

Pasak S. Versecko, apie 10 asmenų buvo nubausti teismo baudžiamaisiais įsakymais nerengiant posėdžių. Dar maždaug 9 asmenys, tarp jų J. Liesis, manoma, teismui bus perduoti kitoje byloje. Kai kuriems asmenims bylos nutrauktos dėl senaties.
Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)