Žinia apie poros skyrybas viešumą pasiekė dar pavasarį. Tąkart Marcas Andre feisbuke paviešino įrašą, kuriame dėkojo jį palaikantiems šiuo sunkiu gyvenimo periodu. Po šio įrašo apie griūvančią santuoką prabilo ir pati Gintarė.

„Mes jau dvejus metus nebe kartu. Dukrytei buvo metai ir mėnuo, kai jam teko išeiti“, – DELFI dar kovo pabaigoje kalbėjo Gintarė, kuri nemažai laiko praleidžia ne tik scenoje, bet ir versle. Gintarė kartu su mama Adele pardavinėja tepaliukus, aliejus ir kitus produktus, gaminamus iš natūralių žolelių bei augalų.

Po trumpų komentarų apie sugriuvusią santuoką, nė vienas iš sutuoktinių viešai nepanoro kalbėti apie santykių griūties priežastis. Tačiau, kodėl pora teisiškai – vis dar vyras ir žmona?

Marcas Andre pagaliau ryžosi išlieti širdį ir papasakoti apie santykius su garsia moterimi, šeimą, kovą dėl dukros globos, bandymus įsitvirtinti Lietuvoje ir grįžimą atgal į Kanadą.

– Marcai, šiuo metu gyvenate Kanadoje, kaip bendraujate su dukra?

– Šiek tiek matau ją per „Skype“, tačiau to negana. Tai ir yra mūsų su Gintare pykčių priežastis. Prašau jos, kad leistų su dukra pabendrauti mažiausiai valandą per savaitę internetu, tačiau ji nesutinka. Nemanau, kad to pakanka, bet Gintarei ir šis prašymas yra neįmanomas.

– Kaip dažnai su dukra bendraujate šiuo metu?

– Būna, kad tris savaites negaliu su ja susisiekti. Tai veda iš proto, juk nežinau, kas tuo metu vyksta. Tokiais atvejais stengiuosi susisiekti su Gintarės šeima, tačiau jie nenori su manimi bendrauti.

Bandžiau daug ką, net grasinau nebesiųsti jai pinigų dukros išlaikymui, jei ji neleis mums bendrauti.

– Ar teismas jau yra priteisęs Jums dukros išlaikymą?

– Ne. Šiuo metu vyksta procesas. Beje, teismas skaičiuoja, jog per mėnesį Gintarei turėčiau pervesti po pusantro šimto eurų, bet iki šiol per mėnesį pervedu po tris šimtus.

Pinigus pervedu dabar, kai gyvenu Kanadoje, kai metus laiko gyvenau Lietuvoje, nors jau gyvenome atskirai, lankydavau dukrą tris-keturis kartus per savaitę, pirkdavau maistą, sauskelnes. Manau, kad tuo metu per mėnesį tap pat išleisdavau po tris šimtus.

Taip pat mokėdavau už automobilio remontą. Esu net nupirkęs automobilį Gintarei.

Nesuprantu, kodėl ji nori dar daugiau pinigų.

Gintarė Karaliūnaitė-Canuel

– Manote, teisme ji siekia prisiteisti kuo daugiau pinigų dukros išlaikymui?

– Man atrodo, kad ji nė pati nežino, kiek turi pinigų. Jos piniginėje – daug juodų pinigų. Ji daug uždirba pardavinėdama produktus ir tuos pinigus tiesiog švaisto.

Tai buvo dar viena priežastis, dėl kurios mes pykomės. Ji kas pusmetį pirko po naują sofą, naujas užuolaidas. Kiekvieną kartą, kai aplankydavau ją, jos namuose rasdavau naujai įrengtą kambarį. Jos namai nuolatos įrenginėjami.

Vien namų interjerui per metus ji išleidžia apie 20 tūkstančių eurų. Nauji baldai, naujos užuolaidos... Per ketverius metus ji šešis kartus pakeitė virtuvės komplektą, per trejus metus – tris sofas, užuolaidas keitė keturis kartus ir kas kartą jos buvo tikrai brangios.

Jei jai nebepatinka spalva, ji viską keičia.

Manau, kad tai yra psichologinė problema, nes ji nuolatos skundžiasi, kad ji sau nepatinka, kad jai nepatinka namai. Ir dėl to mes dažnai pykdavomės.

Aš pats gyvenau su kur kas mažesniu biudžetu – apie 8 tūkst. eurų per metus. Turėjau darbą, studijavau, gaudavau paskolą mokslams, tačiau tai paskola, ją reiks grąžinti po studijų.

Ji nori daugiau pinigų, bet nežinau, kam. Ji jų daugiau negaus, jei eis į teismą. Aš net nenoriu jai duoti daugiau pinigų, nes ji nežino, kaip su jais elgtis.

Daug mieliau siųsčiau maisto kuponus, nes už juos Gintarė nenusipirktų cemento ar kitų dalykų remontui, kuriais tik kenkia mūsų vaikui.

Gintarė net suknelių neperka tiesiog iš parduotuvių, ji perka medžiagas ir sukneles jai siuva siuvėjos. Ji negali išeiti į gatvę su suknele žinodama, kad gali sutikti moterį su tokia pat suknele. Manau, kad tai pinigų švaistymas.

Dar vienas pavyzdys – kartą nuėjome į grožio saloną ir jai nušviesino plaukus. Tai buvo kažkoks prabangus salonas netoli Soboro, Kaune. Už plaukų dažymą ji sumokėjo 300 litų. Buvau nustebęs, bet nieko jai nesakiau, išsitraukiau piniginę ir sumokėjau pasakęs jai, kad atrodo puikiai. Manau, kad tai yra kaina, kurią turi sumokėti turėdamas garsią žmoną.

Bet žinote, kas nutiko kitą dieną? Ji persidažė plaukus raudonai tiesiog namuose. Buvau šoke, supratau, kad ką tik į šiukšliadėžę išmetėme tris šimtus litų! Ir kai ji paklausė, ar gražiai atrodo, pasakiau, kad ne. Vėl susipykome.

Tokių pavyzdžių yra daug daugiau.

– Skyrybų procesas vyksta jau senokai, kodėl viskas užsitęsė?

– Procesas vyksta, Lietuvoje turiu advokatą, kuris rūpinasi mano byla. Turėjau pateikti teismui savo atsakymą, kad šie galėtų priimti galutinį sprendimą, tačiau aš nepateikiau atsakymo per dvi savaites, kaip jie reikalavo, pateikiau tik po mėnesio. Bijau, kad aš jau pralošiau bylą, nes laiku nepateikiau atsakymo.

Šiuo metu mano advokatas nėra pateikęs daug detalių, kas vyksta su byla.

– O gal dar galite susitaikyti?

– Tai neįmanoma. Taip, aš myliu Gintarę taip, kaip mylėjau anksčiau, tačiau dabar, kai žiūriu į ją, matau žmogų, kuris turi problemų ir kuriam reikia pagalbos.

Bet ji pati turi tai suprasti. Neįmanoma žmogui, turinčiam psichologinių problemų, padėti tuomet, kai jis pats to nenori.

Ji taip pat labai nori skyrybų vien dėl to, kad turėtų dokumentą, kuriame būtų parašyta, jog esu įpareigotas mokėti jai pinigų. Ji nori pasijusti laimėtoja. Jai tikrai nereikia mano pinigų, nes ji jų turi, tačiau ji nori laimėti.

Žinote, mes galėjome išsiskirti taikiai, tačiau ji nenorėjo. Siūliau jai nueiti pas psichologą, pradėti reguliariai pas jį lankytis, tada būčiau pasirašęs skyrybų dokumentus, tačiau ji nenorėjo sutikti su šia sąlyga.

Gintarė Karaliūnaitė-Canuel

– Sakote, kad negalite matytis su dukra, Jums neužtenka laiko, nors šiuo metu esate Kanadoje. Kodėl išvykote iš Lietuvos?

– O kodėl iš Lietuvos išvyko tas milijonas lietuvių? Bandžiau rasti darbą Vokietijoje, Norvegijoje ir Suomijoje, nes turiu daugybę specialybių: esu geras konstruktorius, miškininkas, virėjas, zumbos treneris. Galiu dirbti daugybėje sričių, niekada nebijojau likti be darbo, tačiau, jei noriu įsidarbinti Norvegijoje ar Vokietijoje, privalau turėti aukštojo mokslo diplomą. Taip paprastai kanadiečių jie neįsileidžia.

Šiuo metu stengiuosi kuo greičiau pasibaigti universitetą ir tada bandysiu ieškoti darbo kokioje nors artimesnėje šalyje, kad galėčiau dažniau lankyti dukrą.

– Nejau neradote sau tinkamo darbo Lietuvoje?

– Per ketverius metus, kol gyvenau Lietuvoje, dirbau konstruktorumi, surinkinėjau metalo detales. Dirbome „Mercedes“, BMW atstovams. Surinkinėjau robotų, kurie surinkinėja automobilius, detales.

Jei šį darbą būčiau dirbęs Kanadoje arba Norvegijoje, būčiau uždirbęs 30-50 dolerių per valandą, Lietuvoje uždirbdavau du eurus per valandą, 600 per mėnesį.

Tuo metu mes samdėme auklę, kuri prašė trijų eurų už valandą. Supratau, kad eidamas į darbą prarandu pinigus, todėl mečiau ir nusprendžiau auginti dukrą.

Grįžau į Kanadą todėl, kad Lietuvoje neturiu šeimos, neturiu tų, kurie galėtų man finansiškai padėti. Dabar gyvenu su savo tėvais, todėl sutaupau pinigus, kuriuos išleisčiau nuomai.

Per metus sumokėčiau apie 6 tūkstančius eurų. Nemokėdamas už nuomą sutaupau pinigų kelionei į Lietuvą.

– Kada ketinatė vėl aplankyti Lietuvą?

– Norėčiau atvykti per Kalėdas, tačiau nesu tikras, kad net ir atvykęs galėsiu pamatyti savo dukrą. Gintarė su manimi elgiasi labai šlykščiai. Kai buvau atvykęs šį birželį, kasdien kovojau, kad leistų pamatyti dukrą.

Ji neatvykdavo ten, kur būdavome sutarę susitikti, slėpė dukrą nuo manęs.

Tiesa, dar būdamas Lietuvoje, kreipiausi į vaikų teises prašydamas, kad Gintarė namuose savo pomėgiams nenaudotų kenksmingų medžiagų, taip pat pašalintų iš namų pavojingus dalykus. Kiek žinau, dabar namuose, prie laiptų, jau įtaisyta tvorelė.

Pastarąjį kartą Lietuvoje buvau 25 dienas ir tai man kainavo 3 tūkstančius eurų, tačiau negalėjau leisti laiko su dukra, nes Gintarė vis kūrė dramas. Būtent dėl jos nekontroliuojamo elgesio ir nežinau, ar greitai atvyksiu į Lietuvą, noriu, kad jos elgesys būtų reguliuojamas.

– Kaip reguliuojamas?

– Tarptautinės piliečių teisės. Manau, kad tai padės apsaugoti dukrą ir galbūt pasieksiu to, jog galėsiu ją atsivežti į Kanadą pas save. Mano tėvai net siūlo apmokėti Gintarės kelionės į Kanadą išlaidas, ji čia galėtų apsistoti tiek, kiek norėtų.

Jei dukra gyvens su manimi, neprašysiu jokios finansinės paramos iš Gintarės, tačiau pasistengsiu, kad ji galėtų su dukra bendrauti kasdien. O dabar aš juk prašau matyti dukrą vos valandą per savaitę.

Kiekvieną kartą vis girdžiu pasiteisinimus, kad ji kur nors skuba, kažkur važiuoja. Taip, ji turi daug reikalų su mama, vis keliauja į muges, grįžta namo labai vėlai, todėl būna, kad mano dukrą prižiūri vyras, kurio elgesys man nepriimtinas.

Po šio interviu DELFI susisiekė su Gintare Karaliūnaite, tačiau ji, vos išgirdusi, kad norima pasitikslinti, ar jos vyro teiginiai yra tiesa, suskubo baigti pokalbį. Jos tikinimu, ji žino, kokią informaciją kalba jos vyras.

DELFI primena, jog G. Karaliūnaitė-Canuel apie skyrybas su vyru buvo prabilusi šių metų pavasarį. Tąkart ji pati pasakojo apie Marco norą bendrauti su dukra per „Skype“.

Anot jos, yra kelios kliūtys, kurios trikdo sklandų dukros ir tėčio bendravimą: kalbos barjeras ir dar per mažas mažylės amžius. „Kai tėtis išvažiavo, jai tebuvo metukai, tas „Skype“ jai neįdomu, ji nori žaisti, o jis jai dainuoja prancūziškas dainas. Jai neįdomu, – kalbėjo G. Karaliūnaitė-Canuel. – O ką gali trimečiui pasakyti? Juk jis per mažas vaikas, kad nuteiktum ar ką pasakytum. Įjungiu „Skype“, o laiko skirtumas didelis – ten diena, o pas mus naktis.“

O ar Marcas nesistengė mokytis lietuvių kalbos? „Jis bando. Kol dar buvo mažesnė, jai užtekdavo paprastų žodelių, tačiau dabar pati neblogai kalba ir norėtų tą tėtį labiau suprasti. Ji dabar neblogai ir angliškai supranta, – tęsė moteris. – Aš kartais jam pasakau, kad galėtų kažką pasiruošti tam pokalbiui, kad ją sudomintų. Anksčiau jis dirbo zoologijos sode ir peles visokias rodydavo ant savo kūno, tai jai tikrai būdavo įdomu žiūrėti, bet žinote, žiūrėti į kažkur toli sėdintį tėtį ir klausyti tas pačias prancūziškas dainas... Jai nebeįdomu.“

Gintarė dabar – vieniša dviejų vaikų mama: ji augina ne tik Sofiją, bet ir sūnų iš kitų santykių. „Viena auginu du vaikus, buvo remontas. Tikrai vieną kitą savaitę to „Skype“ neįjungiau, bet yra kiti dalykai, meilė baigiasi ties pinigais, deja“, – teigė G. Karaliūnaitė.

Nuotraukų galerijoje – Gintarė Karaliūnaitė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (864)