Kodėl T. Motuzas įsivėlė į konfliktą su policijos pareigūnais, antradienį pradėjo aiškintis Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Striaukas.

Jeigu bus įrodyta anksčiau ne kartą dėl įvairių administracinių nusižengimų bausto didžėjaus kaltė, jam grės bauda iki 140 eurų. Ir, atrodo, sankcijos T. Motuzas neišvengs, nes bent kol kas jis savo kaltę pripažįsta iš dalies.

Administracinio nusižengimo protokolą T. Motuzui Vilniaus apskrities policijos pareigūnai surašė po įvykių spalio 15 d. naktį, kai sostinės bare „Biblioteka“ jis surengė triukšmingą vakarėlį. Į jį net tris kartus buvo priversti vykti policijos pareigūnai – kadangi vakaro organizatorius šiems nepakluso, paskutinįjį kartą į barą atvyko net keletas pareigūnų ekipažų.

Nusižengimo protokole nurodyta, kad didžėjus atsisakė pritildyti muzikos garsą.

T. Motuzas iš dalies pripažino jam pateiktus kaltinimus dėl triukšmo, tačiau nesutiko, kad nevykdė policijos pareigūnų nurodymų.

„Su kitais didžėjais tą vakarą organizavome vasaros sezono uždarymą ir vakarėliui išsinuomojome „Biblioteką“, – teisme sakė radijo laidų vedėjas. – Pripažįstu, kad padarėme klaidą, nes garso kolonėles pakabinome viršuje, o ne toje vietoje, kurioje paprastai jos šiame bare buvo dedamos. Todėl apie 1 val. į barą atvyko du policijos pareigūnai, jie pasiėmė mano kontaktus ir dar juokavo, kad tokius vakarėlius reikia rengti užmiestyje, tačiau man nesakė, kad pritildyčiau muziką.“

Į barą policijos pareigūnai atvyko ir vėliau, tačiau tąkart T. Motuzas su policininkais nebendravo.

„O kai atvažiavo trečią kartą labai daug pareigūnų ir man pasakė, kad išjungi muzoną, aš visomis jėgomis bėgau į viršų“, – sakė didžėjus.

Jo teigimu, pareigūnai muziką nurodė išjungti per 5 min., o jis tai padarė gerokai greičiau – vos per 2 min.

„Aš padariau tai, kas man buvo pasakyta, nežinau, ar tai galima vadinti pasipriešinimu“, – tvirtino T. Motuzas.

Jo teigimu, policijos pareigūnai taip pat nurodė visiems vakarėlyje dalyvavusiems asmenims nedelsiant išeiti iš baro.

„Tačiau aš pasakiau, kad tai nebus taip paprasta greitai padaryti, nes daugelis žmonių rūbinėje buvo pasikabinę savo drabužius, todėl mane ir mikserį – aparatą, kuriuo aš groju muziką, išvežė į policijos komisariatą“, – aiškino T. Motuzas.

Radijo stoties ZIP FM laidų vedėjas pripažino, kad, kaip vakarėlio organiztorius, nesiėmė tinkamų priemonių, kad nebūtų keliamas triukšmas.

„Šiame bare vyksta panašaus pobūdžio vakarėliai ir pripažįstu, kad tai buvo mano klaida, jog taip atsitiko“, – sakė jis.

Kadangi T. Motuzas nepripažino, kad nevykdė pareigūnų reikalavimų ir po pirmųjų dviejų įspėjimų nepritildė muzikos, administracinio nusižengimo bylą nagrinėjantis teisėjas nutarė apklausti į barą tą naktį vykusius policijos pareigūnus.

Tokia žinia T. Motuzui buvo labai netikėta. „O kas būtų, jeigu aš viską pripažinčiau?“ – klausė didžėjus.

„Tuomet teismas spręstų jūsų atsakomybės klausimą, – sakė teisėjas M. Striaukas. – Kadangi teismas jau nutarė posėdį atidėti, turite dar laiko pagalvoti ir galbūt norėsite pakeisti savo parodymus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)