„Šis socialinis eksperimentas man tikrai labai nepatiko ir esu labai nusivylęs, kad tokie eksperimentai yra daromi tokiais būdais. Koks buvo eksperimento tikslas? Patikrinti menininkų lojalumą Lietuvai?

Gal mes dabar imkime ir pradėkime vieni kitus įtarinėti, sekti ir dirbti tokiais metodais, kaip dirbo sovietinė propaganda? Manau, kad mes neturime dirbti analogiškais sovietiniams metodais, neturime pradėti vieni kitų tikrinti“, – piktinosi Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius.

Jam talkino ir „Vilnius City Opera“ meno vadovė, režisierė ir prodiuserė Dalia Ibelhauptaitė. „Aš esu labai šokiruota pastarųjų dienų įvykių ir giliai nustebusi. Negaliu suvokti, kokiu pagrindu remiantis mano bei mano kolegų veidai ir vardai tapo provokacinės kampanijos eksperimentiniais triušiais, tuo pačiu – kaimyninės valstybės Lietuvai priešiško propagandinio kanalo reklamos įrankiu“, – sakė moteris.

Pilnus menininkų pasisakymus galite skaityti ČIA.

Reaguodamas į menininkų žodžius A. Tapinas pirmadienio vakarą dar kartą jų atsiprašė.

„Ne visi mūsų „Laikykitės ten“ socialiniai eksperimentai suveikia taip, kaip tikėjomės. „Skambučiu iš Sputniko“ žinomiems menininkams norėjome parodyti, kad mėginimai paaiškinti, kad „menininkai nieko nesupranta, kas vyksta politikoje ir aplink juos ir nusišneka“ nėra teisingi ir mūsų meno žmonės viską puikiai supranta. Taip ir nutiko.

Bet tuo pačiu menininkai pagrįstai įsižeidė tapę tokio „eksperimento“ dalyviais.

Nors atsiprašėme iš karto laidoje, bet dar kartą noriu atsiprašyti Gintaro Rinkevičiaus, Arūno Sakalausko, Dalios Ibelhauptaitės, Andriaus Mamontovo ir kitų. Neturėdami blogų intencijų šį kartą perlenkėme lazdą“, – rašė A. Tapinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (372)