„Pagarba žmogaus orumui – neatsiejama kūrybos ir raiškos laisvės dalis. Talentingų kūrėjų darbai ne tik tampa visuomenės gyvenimo atspindžiu, bet neretai ir įtikinamai skatina keistis, siekti visuotinio gėrio. Todėl moralinės manipuliacijos, bet koks piktnaudžiavimas stipresniojo pozicija kompromituoja tokius kūrėjų siekius, – teigiama feisbuke, Lietuvos kino centro puslapyje, paviešintame įraše. – Ne visada tai gali būti tiesioginis teisinių normų laužymas, tad tik visuomenės, kūrybinės bendruomenės pozicija gali užtikrinti ar apginti kiekvieno žmogaus teises ir orumą.

Šarūnas Bartas – vienas talentingiausių nacionalinio kino kūrėjų, su kurio vardu siejamas nacionalinis kinas, jis jau tapo neatsiejama šalies kino istorijos dalimi. Jo filmai pristatomi įvairiose retrospektyvose pasaulyje, pastarasis vaidybinis filmas „Šerkšnas“ nacionalinio komiteto yra pristatytas „Oskaro“ už geriausią filmą užsienio kalba nominacijai.

Režisieriui mesti labai stiprūs kaltinimai, todėl itin svarbu išklausyti ir išgirsti jo vertinimą. Visuomenė šiuo atveju turėtų daugiau žinoti apie situaciją.“

Primename, jog aktorė kaltinimus pareiškė paviešindama žinutę feisbuke. „Prieš penkis metus prie manęs seksualiai priekabiavo kino režisierius Šarūnas Bartas. Praėjo penkeri metai, bet tai prisimenu tarsi būtų įvykę šį vakarą, kai tai rašau. Laikiau tai paslaptyje, nes maniau, jog tai neegzistuos, jei niekas nesužinos. Bet tai netiesa. Metas sugriauti tylą ir nustoti apsimetinėti, kad tai neegzistuoja. Prašau, neleiskime tam nutikti dar kartą“, – anglų kalba savo paskyroje rašė J. Steponaitytė, pridėjusi grotažymę #metoo.

DELFI J. Steponaitytė sakė, kad Š. Bartas į jos kaltinimus neatsakė.

J. Steponaitytė tapo žinoma po vaidmens Alantės Kavaitės kurtame filme „Sangailės vasara“. Už šį vaidmenį ji buvo įvertinta „Sidabrinės gervės“ apdovanojimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)