Šį koncertą Vytautas vakaro pradžioje pavadino Andriaus Kulikausko draugų benefisu. Išties ant scenos šį vakarą lips daugybė ligų užklupto A. Kulikausko draugų: Petras Vyšniauskas, Neda, Olegas Ditkovskis ir „Smėlio džiazas“, Vytautas Labutis, Andrius Kaniava, Nijolė Narmontaitė, Juozas Milašius, Martynas Kuliavas, Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius, Aurelijus Globys, Saulius Bareikis, Justė Kazakevičiūtė, „Kulifamily“, Aurelijus Globys, Andrius Afinogenovas, „Žalvarinis“, Justė Kazakevičiūtė, „Kitas kampas“ ir kiti.

Renginio vedėjų vairas šįvakar buvo patkėtas Vytautui Rumšui r Daivai Tamošiūnaitei.

Koncerto vedėjai su publika bendravo dvejomis kalbomis: ir lietuviškai, ir žemaitiškai. Taip nusprendė ne šiaip sau – A. Kulikauskas – žemaitis, tad ir koncertą pavadino žematiška fraze „Būn tep“.

Atėjusieji galėjo įsigyti ir A. Kulikausko kompaktinių diskų, už kuriuos surinktos lėšos bus perduotos atlikėjui.

Koncertas Andriui Kulikauskui

Netrukus po septintos valandos vakaro į sceną užlipo vedėjai. Jie mielai bendravo su atlikėjais ir prieš, ir po pasirodymų.

„Jei Dievas duos sveikatos iki pensijos lipti į sceną, o gal ir daugiau, lips tokia Malunavičiūtė į sceną kretanti, su lazdele, – juokavo prieš savo pasirodymą su D. Tamošiūnaite bendravusi Neda. – Bet ir tada aš dainuosiu Kulikausko dainas. Jos – amžinos.“

Dvi dainas atlikusi Neda paskutinėmis sekundėmis scenoje braukė ašaras.

Koncerto metu atlikėjai scenoje keitėsi vienas po kito. Visi jie dalijosi prisiminimais ir skaičiavo atlikėjo nuopelnus. Scenoje nuskambėjo ir daugelio akyse nuostabą sukėlęs faktas – A. Kulikauskas natomis yra išrašęs apie šimtą Vytauto Kernagio dainų, mat V. Kernagis pats dainų natomis neužrašinėdavo.

Šį koncertą A. Kulikausko draugai surengė po atlikėją užklupusių gyvenimo negandų. Tai palaikymo koncertas, kurio metu surinktos lėšos bus skiriamos atlikėjo gydymui.

Organizatoriai skelbė, jog dar prieš koncertą muzikantą jau pasiekė 1000 eurų parama.

Į beveik tris valandas truksiantį koncertą atvykusioje publikoje buvo galima matyti ir garsių veidų: Larisą Kalpokaitę su vyru Jonu Braškiu, Mindaugą Papinigį, Andrių Žebrauską ir kitus.

66-erių atlikėjas A. Kulikauskas pastaruoju metu sunkiai atpažįstamas – jo nebepuošia išskirtinė ir vešli šukuosena.

Koncertas Andriui Kulikauskui

2015-ųjų pabaigoje A. Kulikauską netikėtai ištiko insultas, po metų, užklupus peršalimui, kuris nenorėjo trauktis, atlikėjas išgirdo dar vieną diagnozę - tarpuplaučio vėžys.

Šiuo metu atlikėjas stojasi ant kojų ir nors stengiasi nustumti ligų negandas į šoną, nerimas dėl galinčio atsinaujinti vėžio nedingsta.

Vis dėlto, šis konertas, kuriame renkama parama A. Kulikausko gydymui, kai kuriems sukėlė neigiamą reakciją. Pasigirdo kalbų, esą atlikėjas jau jaučiasi geriau, tad jam parama nėra taip reikalinga, kaip kalbama.

Tiesa, koncerto rengėjai nežadėjo, kad jame apsilankys pats A. Kulikauskas, tačiau jis užkulisiuose koncerto jau laukė likus dar gerokai iki jo pradžios. Negana to, koncerto pabaigoje jis pažadėjo susirinkusiems padovanoti vieną dainą.

Koncertas Andriui Kulikauskui:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)