Tiesa, pasak grupės BIX trisdešimtmečio koncertui besiruošiančio Samo, pagrindinė lietuvių problema – uždarumas ir nemokėjimas išsipasakoti.

„Lietuva yra ant tokio piktų šunų tako. Iš Rytų pikti šunys drasko ir iš Vakarų šunys puola Rytus. Tai mus taip sutrypia, sutraiško ir mes su tom žaizdom po to gyvenam ir tylim. Ir pas mus tautoj tas „tu tylėk, vaikeli, būk žemiau žolės, kad tik kokie KGB tavęs nepačiuptų, nes sodintų į kalėjimą. Tas mums yra įdiegta ir mes negalim išsikalbėt apie tuos laikus, visi kažkur slapstomės ir dėl to tiek mano šeimoje, tiek kitose yra labai skaudžių dalykų. Kažkas išvežtas, kažkas nukankintas, kažkas nušautas. Ir mes neišsiverkiam, neišsibliaunam, kaip moterys, kurios emociškai išsikrauna. Ir staiga vėl viskas gerai. Ir tada galima atversti naują lapą“, – sako Bix'as ir pabrėžia, jog Lietuvai skubiai reikia psichologinės pagalbos.

„Mes esame veržli ir darbšti tauta, tačiau labai save nuvertiname. Susitikę su kaimynais nuolat dejuojame, tad visi būtų laimingesni, jei išmoktų pasiguosti, išsikalbėti“, – sako muzikantas ir TV laidų prodiuseris.

O. Gasanovas dar anksčiau siūlė Lietuvai gudrią verslo idėją – pradėti pozicionuoti save kaip Lietaus šalį.

„Keliaujant manęs nuolat klausia, kuo ypatinga Lietuva. Ir aš visad pabrėžiu, kad turime keturis metų laikus, bet jie turi kai ką bendro – lietų. Žinau, kad ne daugiausiai pasaulyje, bet tikrai daug. Galėtume reklamuotis kaip „Rain Land“. Turizmas neša didžiulius pinigus, todėl galėtume gaminti skėčius, viską, kas susiję su lietumi. Oro uoste žmones pasitiktų užrašas „Sveiki atvykę į Lietaus šalį“, kiekvienas atvykęs gautų ne makulatūros, o gražiai supakuotą lietpaltį“, – sako DELFI Kelionių ambasadorius O. Gasanovas.

Taip pat su pašnekovais studijoje aptarėme pastaruosius valdžios draudimus ir ketinimus už pasidalinimą suktine kanapių sodinti už grotų, kitų pramogų pasaulio atstovų pasiūlytas idėjas ir ko trūksta Lietuvos šou verslui.

Visą pokalbį galite pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)