E. Daugėlaitė labiausiai vertina poilsį ir miegą

Anot televizijos laidų vedėjos Eglės Daugėlaitės, jei jau matai, kad arba trūksta jėgų arba nieko nespėsi, tada skirstai prioritetus. Galbūt nesugrius dangus jei praleisi renginį ar pristatymą, jei būtina padaryt papildomus darbus, kuriuos užvilkinus nukentės porą valandų miego. Kartais būna dienų lyg tyčia, bet turbūt nieko nauja – planavimas yra visa ko sprendimas.

„Aš manau geriausias dalykas yra tiesiog vieną dieną patingėt – nepjaut savęs, kad visą dieną su chalatu namie žiūri mėgstamus serialus ar gerą filmą. O gal visą dieną praleidi tiesiog skaitydama knygą ir gamindama kažką skanaus.

Puikiai veikia ir susigalvotas grožio sekmadienis, kai kaukę gali užsitepusi ant plaukų ir valandėlę pavaikščiot niekur neskubant. Ir labai linkiu, kad pasakymas „aj nieko neveikiau sekmadienį“ neverstų jausti kaltu ir neproduktyviu“, – svarstė žinoma moteris.

Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė

Kaip puikią priemonę kovojant su negandomis ir stresu Eglė pataria išnaudoti fizinę veiklą. Ji ir iš savo patirties žino, kad net ir paprasčiausias pasivaikščiojimas gali nuraminti.

„Labai svarbu savęs paklausti ar man taip patinka, o gal tai kažkoks virusas, kuriam aš nevalingai pasiduodu. Labai svarbu atrasti sau patinkantį sportą ar aktyvią veiklą.

Du arba trys kartai per savaitę manau ir naudinga, ir įmanoma. Tokį tempą stengiuosi ir pati palaikyti, žinoma, kartais būna sudėtinga, tad jei nesigauna nepjaunu savęs. Visada žiemą įsijungia sofos režimas, kuriam atsispirt sudėtinga, tad reikia pakovot ir su sofos trauka ir su valia, kad netektų pavasarį pasitikt patižusiu kūnu“, – su šypsena pasakojo ji.

E. Daugėlaitė vis dažniau pastebi ir tai, kad žmonės viską atiduoda savo mylimiausiems, o patys savęs visai nelepina. „Ir tada žiūrėk pradeda lįsti signalai vienas po kito, kurie priverčia sustoti ir pasakyti gana. Visada sunkiausia sumažinti darbo tempus.

Man turbūt aktualiausias yra klausimas kaip pailsėt, kaip išsimiegot, tad naudoju priminimus kad nueičiau miegoti laiku, tai veikia kaip kontrolė. Koks nepalyginamas savijautos skirtumas, kai išmiegama 8 valandas. Kai per savaitę 3-4 dienas miegama po 5 valandas joks popiečio miegas to nepertraukiamo nakties 8 valandas miego nepakeis“.

R. Labutytė: tikrai ne lėkime atsiskleidžia tikrasis gyvenimo grožis

Populiarus modelis ir prekės ženklo „Provocateur“ sumanytoja Radvilė Labutytė žino, kad streso gyvenant aktyvų gyvenimą ir turint daug veiklų išvengti nepavyksta.

„Tokių situacijų pasitaiko tikrai nemažai ir kai užklumpa stresas, atrodo, kad viskas aplink griūna. Kai tik viskas aplink tarsi pradeda griūti aš stengiuosi sustoti ir atsitraukti nuo situacijos, pažiūrėti į viską iš šono. Tuomet problemos nebeatrodo tokios didelės ir baisios“, – įsitikinusi žinoma moteris.

R. Labutytė atsidūrusi stresinėje situacijoje stengiasi suprasti, jog visos šio materialaus pasaulio problemos ir įvairios situacijos yra tik žaidimas, kuriame siunčiami išbandymai kiekvienam iš mūsų tam, kad išmoktume tam tikras pamokas.

„Labai padeda sportas. Ypač gryname ore. Tokiuose gyvenimo tarpsniuose itin padeda ir meditacijos. Daug laiko skiriu pasivaikščiojimams gryname ore, plaukiojimui ar jodinėjimui. Šios veiklos tikrai veiksmingai padeda kovoti su stresu, atsipalaiduoti“.

Pasak modelio, stresas ir nuolatinis skubėjimas yra didžiulė šių laikų problema, kuri priverčia manyti, kad nebėra laiko niekam. „Mes tik dirbame, bėgame, o gyvenimas per tą laiką taip ir praeina pro šalį. Tuomet kokia jo prasmė? Kad ir kokia esu užimta, visada stengiuosi susiplanuoti laiką taip, kad jo pakaktų ir svarbiausiems gyvenimo dalykams, o ir daugiau nebeprisiimu tiek veiklų, jog gyvenčiau strese ir visur tik lėkčiau. Tikrai ne lėkime atsiskleidžia tikrasis gyvenimo grožis“, – kalbėjo ji.

Vis skubanti O. Pikul-Jasaitienė išsikrauna sporto salėje

Žinoma visažistė ir atlikėja Oksana Pikul-Jasaitienė sako, kad auginant vaikelį ir stengiantis spėti nudirbti visus darbus tikrai pasitaiko akimirkų kai paroje pritrūksta valandų poilsiui, o išgyvenimai ir stresas tampa nuolatiniu palydovu.

„Tikrai tuomet aplanko toks lengvas moteriškas stresas. Tačiau aš visada sau kartoju, kad kantrybė yra dorybė. Jei jau matau, kad situacija nevaldoma ir galiu kažkur bereikalingai pakelti balso toną, geriausias poilsis yra laikas su vaikučiu. Išeiname į spektaklį, pasivaikščioti lauke ar tiesiog praleidžiame ramų vakarą namuose tarp gausybės žaislų (juokiasi)“, – patarimais dalijosi Oksana.

Oksana Pikul-Jasaitienė

Ji taip pat į kovą su stresu pasitelkia ir sportą. Gyvenime iškilus nedangoms ar patekus į įtemptą situaciją ji taip pat skuba ir į sporto salę. „Salėje palieku visas neigiamas emocijas, išsikraunu ir išbėgu po treniruotės ypatingai gera nuotaika, todėl stengiuosi triskart per savaitę rasti laiko treniruotėms pamėgtame sporto klube“.

O. Pikul – Jasaitienė taip pat pripažįsta, kad jai tenka dažnai gyvenime skubėti ir susimąstyti, kad daugiau laiko sau ji galės skirti vaikeliui užaugus. „Sukursiu verslo planus ir tuomet mėgausiuosi gera knyga ant šilto jūros kranto su vyru“, – svajonėmis pasidalijo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)