Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį paskelbė, kad N. Antanavičius išteisintas dėl jam pateiktų kaltinimų sukčiavimu - teismas nenustatė, kad iš nukentėjusiuoju pripažinto renginių organizatoriaus Zbignevo Ružickio jis skolinosi pinigų sumas apgaulės būdu, jų neketindamas grąžinti.

Išteisindamas N. Antanavičių teisėjas Mindaugas Ražanskas pažymėjo, kad nukentėjusiuoju pripažintam Z. Ružickiui neužkirstas kelias prarastus pinigus prisiteisti civiliniu būdu.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas pažymėjo, kad „N. Antanavičiaus veiksmuose nebuvo tyčios piktnaudžiauti tarp jo ir Z. Ružickio susiklosčiusiais draugiškais santykiais, o Z. Ružickis, skolindamas N. Antanavičiui dideles pinigų sumas, nesielgė atsakingai, apdairiai, atidžiai ir rūpestingai“.

Be to, teismas nenustatė, jog atlikėjos Mios sutuoktinis Z. Ružickio atžvilgiu būtų vartojęs apgaulę.

„Aplinkybė, kad automobilis, kurį N. Antanavičius ketino pirkti ir remontuoti iš Z. Ružickio gautais pinigais, neegzistavo, neįrodyta, taip pat neįrodyta, kad nagrinėjamų įvykių metu N. Antanavičiaus turtinė padėtis buvo sunki ir apie savo turtinę padėtį N. Antanavičius privalėjo pranešti Z. Ružickiui“, – nutarė teisėjas.

Jo nuomone, N. Antanavičius yra jauno amžiaus darbingas žmogus, nors jo atžvilgiu yra pradėta vykdomųjų bylų, tačiau ši aplinkybė nesudaro kliūčių Z. Ružickiui piniginį reikalavimą išieškančiam antstoliui šį reikalavimą nukreipti į N. Antanavičiaus gaunamas pajamas.

Valstybinį kaltinimą palaikanti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Larisa Fedotova siūlė N. Antanavičiui skirti realią dviejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Nei N. Antanavičius, nei Z. Ružickis teismo nuosprendžio neatvyko išklausyti. Tuo metu N. Antanavičiaus advokatas Vytautas Sirvydis neslėpė, kad ir tikėjosi tokio verdikto, nes kaltinamąjį ir nukentėjusįjį siejo civiliniai santykiai.

Mios sutuoktiniui šioje byloje buvo pareikštas ieškinys dėl beveik 23 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo.

Bylą teismui perdavę prokurorai teigė, kad N. Antanavičius iš Z. Ružickio pasisavino 12 tūkst. 800 eurų.

Tačiau iš jo buvo siekiama išieškoti didesnę sumą – negalėdamas skolos grąžinti N. Antanavičius pas notarą pasirašė dokumentus, jog yra skolingas 16 tūkst. Eur. Tyrimą policijos pareigūnai pradėjo gavę Z. Ružickio pareiškimą. Jis tyrėjams nurodė, kad dar 2015 m. pabaigoje N. Antanavičius per tris kartus pasiskolino 12,8 tūkst. Eur. Šiuos pinigus N. Antanavičius ne kartą žadėjo grąžinti, tačiau pažado neištęsėjo.

„Iš jo girdėjau tik pažadus, – sakė Z. Ružickas, net didžiausiam priešui nelinkintis pakliūti į tokią situaciją, su kokia jam teko susidurti. – Policijoje siūlėme bylą baigti taikiai, aiškinome, kam jam to reikia, o kai buvo surengta akistata, sakėme, kad baigiame visą istoriją, jis žadėjo po savaitės atvežti pinigus, bet taip ir nepasirodė. Maža to, net neatsiliepė į telefono skambučius. Manau, kad tai iš anksto suplanuotas sukčiavimas – pasiūlė paskolinti, pažadėjęs daugiau grąžinti.“

Renginių organizavimu užsiimantis Z. Ružickas sakė, kad su Mios vyru susipažino dar 2013 m., kai dirbo viename bare – N. Antanavičius čia ėjo barmeno pareigas.

„Jis buvo sudaręs įvaizdį, kad yra saldus, pūkuotas berniukas, turi daug pinigų, tuo metu taip pat vadovavo statybos įmonei, dirbdamas barmenu važinėjo su prabangiu automobiliu, buvo gražiai apsirengęs – iš šono atrodė, kad jam viskas gerai, tačiau tai tebuvo tik įvaizdis“, – sakė nukentėjusiuoju pripažintas Z. Ružickis.

Vyras neslėpė, kad su N. Antanavičiumi ilgą laiką palaikė draugiškus ryšius, o 2015 m. pabaigoje iš jo sulaukė prašymo paskolinti pinigų.

„N. Antanavičius buvo geras mano pažįstamas, gal net galėčiau pasakyti, kad – draugas, juo pasitikėjau, todėl nė kiek nenustebau, kai kartą atvažiavo pasiskolinti pinigų, – pasakojo Z. Ružickis. – Tai – normalus dalykas, jis ir anksčiau skolinosi, bet tada buvo mažesnės sumos. Iš pradžių pasiskolino 4 tūkst. Eur, sakė, kad grąžins po trijų savaičių, bet vėliau paprašė dar ir dar.“

Kai skola buvo išaugusi iki 8,1 tūkst. Eur ir reikėjo dar 4,7 tūkst. Eur, anot Z. Ružickio, N. Antanavičius mainais į skolą pasiūlė automobilį „Audi Q7“.

Tačiau automobilio nukentėjusiajam taip ir nepavyko pamatyti. Daugiau apie tai, kaip N. Antanavičius skolinosi pinigus ir juos vis žadėdavo grąžinti, skaitykite susijusiuose straipsniuose.

N. Antanavičių policijos pareigūnai buvo sulaikę ir birželio viduryje – Klaipėdoje buvo demaskuota sukčiavimu įtariama grupuotė, kuri, įtariama, siekė apgaulės būdu, panaudojant svetimus duomenis, iš banko išvilioti apie 200 tūkst. eurų.

Šiuo metu N. Antanavičiui yra uždėta apykojė, kuria stebimas kiekvienas jo žingsnis. Dainininkės sutuoktinis ne kartą buvo sulaikytas vairuojantis automobilį, nors neturi tam teisės.

Prieš metus teismas N. Antanavičių buvo atleidęs nuo baudžiamosios atsakomybės dėl smurto, nes jis susitaikė su nukentėjusiuoju pripažintu vyru bei pažadėjo jam atlyginti 2 tūkst. Eur patirtą neturtinę žalą bei padengti jo gydymo išlaidas (808 Eur), kurias patyrė Vilniaus teritorinės ligonių kasos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)