Vilniaus Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje amžinojo poilsio atgulusio V. Šapranausko kapą nuo šiol žymės ne tik paminklas. Gražinama kapo teritorija – klojamos trinkelės.

Kapavietė šiems darbams buvo ruošiama jau kelias savaites. DELFI kiek anksčiau užfiksavo, kaip V. Šapranausko kapavietė buvo ruošiama naujiems darbams.

Vytauto Šapranausko kapavietė ruošiama naujiems darbams

Pastarosiomis dienomis pradėti darbai, tikėtina, greitai bus baigti. DELFI fotografo užfiksuotose nuotraukose matyti, jog darbininkai ruošėsi tvarkyti ir kairę kapavietės pusę – prie jos buvo padėti kibirai su statybinėmis medžiagomis, ant pievos sukrauta kvadratinių trinkelių krūva.

Prie Vytauto Šapranausko kapo toliau pluša darbininkai

DELFI susisiekė su V. Šapranausko sūnumi Gyčiu ir norėjo pasidomėti apie naujai atliekamus darbus, tačiau jis nepanoro kalbėti šia tema.

Primename, jog dvejus metus po V. Šapranausko mirties jo kapo vietą žymėjo medinis kryželis. Vėliau nuokalnėje buvo įmontuota akmeninė lenta, ant kurios išgraviruota: Aktorius Vytautas Šapranauskas 1958-2013.

Po pusmečio ant lentos buvo pritvirtinta metalinė kėdė, o ant jos – karnavalinė kaukė.

Po pusantrų metų pradėta tvarkyti aplinka aplink V. Šapranausko paminklą.

Toliau gražinamas Vytauto Šapranausko kapas:

Į amžinąją kelionę lydėjo minia žmonių

V. Šapranauskas anapilin iškeliavo tragiškai. Į paskutinę kelionę jis palydėtas 2013 metų balandį. Kitąmet bus minimos penktosios V. Šapranausko metinės.

V. Šapranausko urna paskutiniam atsisveikinimui buvo pašarvota Mažajame teatre. Likus porai valandų iki urnos išnešimo, prie teatro pradėjo būriuotis žmonės, atėję išlydėti aktoriaus į paskutinę kelionę. Minia užtvindė Vilniaus Gedimino prospektą.

Menininkų kalnelyje vilniečiai rinkosi su baltų gėlių žiedais, kaip ir kvietė iš gyvenimo pasitraukusio velionio artimieji. Vieni skubėjo prie saulės nušviesto šlaito, kuriame buvo palaidota urna, kiti pasiliko procesijos laukti prie kapinių vartų. Nuo jų iki kapo duobės nusidriekė gyvas žmonių takas.

Kaip kito V. Šapranausko kapas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)