Knygoje L. Šurnaitė dalijasi patarimais, kaip keisti ne tik savo išorę, bet ir vidinį pasaulį, atrasti stiprybės kovoti su vidiniais kliuviniais, trukdančiais jaustis tokiomis moterimis, kokiomis pačios galėtume žavėtis.

„Tikrai ne auksinis ruduo už lango ar žydra banguojanti jūra įkvepia kurti. Tai vidinis krebždesys, kurio nemoku nusakyti, jausmas, kuris atsiranda ir pasufleruoja, kad vėl yra apie ką rašyti“, – pasakojo žinoma žurnalistė.

Kaip sako pati autorė, kitaip nei pirmoji jos knyga, kuri buvo skirta keisti savo išorę, šis kūrinys yra skirtas žmogaus vidiniam pasauliui. Mat kartais atsikratyti papildomais kilogramais yra paprasčiau nei susitvarkyti su vidiniais trikdžiais, blogomis mintimis.

„Nors tikrai vengiu skirstyti vyrus ir moteris, mes, moterys, iš prigimties esame linkusios kelti dramas. Kadangi visuomet kalbu per savo prizmę, rašau moterims. Nepaisant to, kad užimame skirtingus socialinius statusus, viduje turime daug bendro. Turime išmokti plaukti mūsų jausmų vandenyne.

Optimizmo genas pravers jei stojote akistaton su nelaiminga meile, trūksta pasitikėjimo savimi, žiūrite į veidrodį ir atrodo, kad visos yra gražuolės, bet tik ne jūs. Žodžiu, skirta daugeliu atvejų“, – besišypsodama pasakojo L. Šurnaitė.

Anot Lavijos, ji yra tikra pesimistė, tačiau knyga gimė norint pasidalinti savo atradimais su kitais. „Nors išgyvenu daugybę sunkumų, turiu tvirtą stuburą, kuris vis padeda atsitiesti. Knyga parašyta tokiu pačiu smagiu stiliumi. Ir čia yra visko, kaip ir gyvenime. Tikrai tikiu, kad kiekviena galime atrasti tą optimizmo geną. Pakeitus požiūrį į save, keičiasi ir požiūris į pasaulį“.

Ji tiki, kad laimę galime patirti kasdien, nors ir trumpam. Norėdama pasidalinti savo mintimis ji ir ryžosi aukoti savo laisvalaikį rašymui. Žinoma, kartu L. Šurnaitė pripažįsta, jog rašyti skatina ir pirmosios knygos „Maži įpročiai – dideli pokyčiai“ sėkmė. Atidavusi šią knygą leidėjui rašytoja sako jautusis išsunkta ir be galo dėkinga šeimai, kuri ją palaikė ir knygos pristatymo metu.

„Didžiausiu ir pirmuoju kritiku bei skaitytoju tapo mano vyras. Jis skaitė ją ir tikrai pažėrė tikslingos kritikos. Tačiau kai jis man ką pasakydavo, atkirsdavau, jog rašau moterims, bet jis daugiau kalbėjo apie rašymo formą, mano stilių ir vis skatino neprarasti unikalumo“.

Į naujos knygos pristatymą taip pat atvyko aktorė Redita Dominaitytė, moterų treneris Martas Kalendra ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)