„Mano idėja paprasta – reikia Lietuvoje pastatyti piramidę, kuri būtų aukštesnė už Cheopso ir perimti jų turistų srautus. Neseniai svečiuose turėjau bičiulį iš Austrijos, kuris vaikščiojo po Vilniaus senamiestį ir sakė, kad nesitikėjo, jog čia bus taip gražu. Todėl mano idėja yra su šypsena – mums tiesiog reiktų rasti įtikinamų būdų, kaip pakviesti žmones atvykti ir pamatyti mūsų šalies grožį savo akimis“, – teigia šiemet penkiasdešimtmetį atšventęs atlikėjas.

A. Mamontovas sako, kad jam gaila, jog užsienyje vis dar vyrauja nuomonė, esą Lietuva – tai neva atsilikusi, neseniai iš priespaudos išsivadavusi šalis. Juk yra priešingai – mes ne tik modernūs, turime puikią architektūrą ir gausybę lankytinų objektų bet ir gerą aptarnavimą, puikiai kalbame angliškai.

„Mes turime nuostabių lobių, bet bandome prisivilioti užsieniečius cepelinais. Mes rodome ne tai, ką reiktų parodyti. Geriausias idėjas Lietuvai turbūt galėtų pasiūlyti užsieniečiai, kurie į viską žiūri iš išorės, ne iš vidaus. Nes savo kieme kai gyveni, vieni dalykai svarbūs, o kaimynui atrodo visiškai kitaip“, – sako metų pabaigoje didžiosiose Lietuvos arenose du didelius koncertus surengsiantis A. Mamontovas .

Venas garsiausių Lietuvos atlikėjų dar turi idėją ir Lukiškių aikštei. Kol visi pešasi dėl to, ką įamžinti skulptūrose, dainininkas juokaudamas siūlo nukloti aikštę šviečiančia kelio danga.

„Tokia danga būtų pakraunama saulės baterijomis ir jos galimybės būtų beribės. Ji matytųsi net iš kosmoso ir taptų dar vienu traukos objektu. Tiesiog mums reikia kažkaip prikviesti žmones, kad jie pamatytų, kokių lobių turime. Mums reikia atsikabinti nuo praeities ir parodyti dabartinį veidą“, – šypsodamasis sako A. Mamontovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)