„Eidamas į „X faktorių“ juokavau draugams: einu ir noriu, kad man visi atsistotų. Kai tai iš tikrųjų įvyko, pamaniau, kad tai nesąmonė, kodėl jie visi stojasi, juk čia nebuvo taip gerai! Gal neįvertinau savęs, bet, aišku, buvo „faina“, kai jie pakilo. Juokai virto realybe“, – interviu DELFI sakė T. Alenčikas-Alen Chicco.

Neseniai iš Londono grįžęs vaikinas pasakojo, kad sudalyvauti projekte nusprendė suvokęs, kad jau laikas save parodyti Lietuvai. „Anksčiau dvejojau, nedrįsau, o dabar pamaniau, kad neturiu, ką prarasti. Galbūt mane kažkas pastebės ir atsiras galimybė toliau vystyti savo pomėgius“, – sakė atlikėjas.

Tomas atskleidė, kad svarstė apie dalyvavimą ir „Lietuvos balse“, tačiau norėjo, kad teisėjai vertintų ne tik jo balsą: „Manęs tas projektas kažkodėl netraukė. Ten ateina dainininkai ir teisėjai sprendžia pagal balsą, o man patinka visos asmenybės pateikimas, dėl to pasirinkau „X faktorių“. Teisėjai iškart mato, vertina, susidaro įspūdį.“

Savo ateitį su didžiąja scena siejantis Tomas muzikos mokėsi užsienyje. „3,5 metų studijuodavau muzikinį teatrą. Studijas baigiau praėjusią žiemą. Vėliau vaidinau miuzikluose, turėjau įvairios patirties. Aišku, kolegijoje daugiausiai mokiausi operinio dainavimo, turėjau džiazo pagrindus, o tą „popsinį“ savo stilių vysčiau pats“, – sakė vaikinas.

Nors T. Alenčikas-Alen Chicco teigė esąs itin savikritiškas, tačiau apie tai, ką veiktų laimėjus projektą jau galvojo. „Manau, kad visi pasvarsto, jei praeina pirmąjį etapą. Jei laimėčiau, tai visų pirma išvažiuočiau atostogų į šiltą šalį ir tada įrašinėčiau savo albumą.

Turiu daug planų su performansais čia Lietuvoje ir užsienyje. Investuočiau į performansų klubuose meną, kurio Lietuvoje išvis nėra. Bandysiu čia su savo geriausiais draugais jį kurti. Turiu daug planų, bet pirmiausia reikia laimėti“, – šypsojosi vaikinas.

Gerbėjų gretos sparčiai auga

Savo puslapį feisbuke jau kelerius metus turintis vaikinas pasakojo ten nebuvęs pernelyg aktyvus, tad ir gerbėjų jame vos keli šimtai. Tiesa, po vaikino pasirodymo „X faktoriuje“ gerbėjų gretos ėmė sparčiai augti.

„Daugiausiai dėmesio skyriau studijoms, tad labai reikštis ne kolegijoj ir su ja susijusiais dalykais neturėjau laiko ir noro. Tiesiog vysčiau savo idėjas, kūriau sau ir savo draugams. Viskas brendo ir, manau, dabar tas laikas, kai galima tai rodyti ir didžiajai auditorijai.

Vasarą buvau Londone, ten dirbau ir atostogavau. Pavasarį vaidinau roko operoje ir miuzikle. Netgi dirbau finansų agentūroje, tiesiog reikėjo „suktis“. Kai reikia išgyventi, tai „sukiesi“ ir darai tai, ko galbūt nelabai ir nori. Tiesiog, darai kažkokius mažus projektėlius, kurie tave privestų prie didesnių“, – apie sukauptą patirtį pasakojo T. Alenčikas-Alen Chicco.

Vaikinas teigė, kad būdamas Londone jis sėmėsi įkvėpimo iš gatvės mados ir naktinio gyvenimo: „Londonas visai kitoks miestas su kitokiais žmonėmis. Ten susikūriau savo kaip artisto identitetą.“

Nors anksčiau Tomas buvo nusprendęs, kad savo ateitį kurs užsienyje, tačiau vėliau apsigalvojo: „Maniau, kad reikia bėgti iš Lietuvos ir daryti kažką užsienyje, bet po to supratau, kad pirmas žingsnis bus Lietuvoje, o antrasis jau užsienyje. Manau, kad kursiu kažką ir Lietuvoje, ir važinėsiu į Londoną, Niujorką. Niujorkas yra mano svajonių miestas, didmiesčiai mane traukia. Įsivaizduoju, kad mano veikla neapsiribos viena šalimi.“

Dabar T. Alenčikas-Alen Chicco ruošiasi vizažo studijoms ir dalyvavimui projekte: „Noriu išmokti dažyti, siūti, kurti įvaizdžius pats ir būti atsakingas už savo įvaizdį scenoje.“

Didžiausios įkvepėjos – Jazzu ir Monika Liu

Išsiskirti mėgstantį Tomą žavi tokios pat išskirtinės asmenybės. „Lietuvoje man labai imponuoja Jazzu ir Monika Liu. Nežinau, kodėl, bet jos mane traukia, įkvepia, įdomu jas stebėti. Yra daugiau įkvepiančių žmonių Lietuvoje, bet jos ryškiausios mano įkvepėjos.

Užsienyje man labai patinka Samas Smithas, Rihanna, Beyonce, MNek Ir daugelis kitų. Man patinka atlikėjai, kurie turi išskirtinį žvilgsnį į madą ir gyvenimo būdą. Įdomu, kaip Rihanna elgiasi ir būna ant scenos. Jai net nereikia 100 proc. gerai atlikti dainos, nes ji išjaučia ją 150 procentų ir tai viską kompensuoja. Iš tokių atlikėjų semiuosi visko geriausio“, – pasakojo T. Alenčikas-Alen Chicco.

Ne paslaptis, kad akį traukiantis vaikinas sulaukia ne tik teigiamų komentarų ir komplimentų. Su tuo teko susidurti ir mokykloje: „Būdavo piktų komentarų, net neišsiskiriantis žmogus sulaukia patyčių. Visada rengdavausi įdomiai, tai jei kažkas kažką sakydavo, tai niekada nenorėjau atsakyti bloguoju.

Man įdomu išsiaiškinti, kodėl taip galvoja žmogus, tai bandydavau išsiaiškinti. Aišku, kartais net negali išsiaiškinti, tuomet nekreipi dėmesio – žmogus turi savo nuomonę, tai tegu turi. Man kažkaip net ir neįdomu, ką apie mane galvoja.

Anksčiau, aišku, būdavo dienų, kad labai nuliūsdavau, galvojau, kad gal aš kažkoks ne toks ir reikia keistis. Studijuodamas kolegijoje supratau, kad tai yra labai gerai. Kiekvienas turi būti labai išskirtinis, kad neštų kažkokią žinią pasauliui, kad jis yra toks ir ne kitoks. Visi turi būti skirtingi, unikalūs ir nereikia norėti būti kaip kažkas kitas. Manau, kad tai ir yra sėkmės garantas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)