Aukštakulniai, vis keičiamos rankinės, paltai, suknelės ir, kaip visuomet, nepriekaištingas makiažas. Stebint nuotraukas nejučia kyla klausimas, kiek gi bagažo Inga gabenasi kelionių metu, kad galėtų visuomet atrodyti nepriekaištingai?

Net ir kelionių metu visuomet elegantiškai atrodanti Inga atvira – rankinio bagažo jai per mažai, o su kuprine apskritai niekuomet nėra keliavusi. Didžiuliame lagamine, kuriame telpa apdarai bei kitos priemonės „visiems gyvenimo atvejams“, retai lieka laisvos vietos smulkmenoms ar suvenyrams iš kelionių metu aplankytų vietų.

– Inga, kiek bagažo dažniausiai pasiimate keliaudama?

– Rankinio bagažo neužtenka (juokiasi). Dažniausiai keliaujame su registruotu bagažu. Esu iš tų, kurios mėgsta į kelionę pasiimti tiek daiktų, kad būčiau pasiruošusi visiems gyvenimo atvejams: šiltam ir šaltam orui, kad turėčiau ir aukštakulnių, ir sportinių batelių, šiltą megztinį ar lengvą suknelę ir panašiai.

– Kiek laiko užtrunkate, kol suruošiate bagažą kelionei?

– Jei keliaujame su šeima, tai viską pradedu dėlioti mažiausiai prieš savaitę. Tuomet reikia suruošti vaikams drabužius, gal nupirkti ir naujų. Jei važiuojame kažkur slidinėti, reikia inventoriaus, o jei planuojam keliauti į šiltus kraštus, reikia pasirūpnti maudymosi kostiumėliais. Jei planuojame keliauti žiemą, būna, kad vaikai jau būna išaugę savo senus drabužius.

O jei keliaujame kur nors savaitgaliui, tai daiktams susiruošti pakanka ir dienos.

Inga Stumbrienė

– Jei vykstate savaitgaliui, kiek rankinių keliauja į lagaminą?

– Rankines imu kelias: dieninę ir vakarinę. Jei į lagaminą telpa ir trečia, tai pasiimu dar vieną dieninę, kad galėčiau priderinti prie drabužių stiliaus ir spalvų gamos.

– Stebint Jūsų kelionių akimirkas feisbuke, susidaro įspūdis, kad Jūs net ir turistaujate avėdama aukštakulnius!

– Jei tą dieną būname pasiryžę daug vaikščioti, tikrai neaviu aukštakulnių, renkuosi laisvalaikio stiliaus batukus, lengvą aprangą, su kuria galėčiau nevaržomai judėti. Šiuo atveju, savaitgalio Paryžiuje metu, mano lagamine taip pat buvo sportiniai bateliai. Savaitgalis buvo labai trumpas, o norėjome daug pamatyti, todėl išsinuomojome automobilį.

Žinojau, kad nereiks daug vaikščioti, todėl apsiaviau aukštakulnius. Bet išduosiu paslaptį – automobilyje visuomet gulėjo sportiniai bateliai.

O šiaip turiu tikrai labai daug aukštakulnių, tačiau vieni iš jų – labai patogūs, su jais galiu labai lengvai judėti. Jie yra būtent tie, kuriuos renkuosi kelionėms.

Inga Stumbrienė

– Lagamine greičiausiai nemažai vietos užima ir grožio priemonės?

– Tikrai taip. Į visas keliones aš net savo plaukų džiovintuvą vežuosi. Nors visuose viešbučiuose būna plaukų džiovintuvas, bet esu pratusi prie savo džiovintuvo funkcijų.

– Viešbučiuose siūlomi nemokami šampūnai, kondicionieriai ir kitos priemonės taip pat lieka nepanaudoti?

– Taip. Turiu šampūnų seriją, kuri tinka plaukams, žinau, kokį efektą gausiu su jais išsiplovusi plaukus.

– Esate keliavusi tiesiog su kuprine?

– Ne (juokiasi).

– Vardijate batelius, daiktus, drabužius, kurie keliauja į lagaminą. O ar jame lieka laisvos vietos naujiems pirkiniams ar suvenyrams?

– Dažniausiai labai labai nedaug. Vėliau tenka sukti galvą, kur sutaptinti lauktuves ar naujus pirkinius.

Nors stengiuosi atidžiai rinktis drabužius ir nepersistengti, kad lagaminas nebūtų perpildytas, bet atsitinka taip, kad kone paskutinę sekundę ištinka kažkokia manija, kad ir to reikės, ir ano reikės. Tada lagaminas prisipildo per penkias minutes, kai lieka paskutinis pusvalandis iki išvažiavimo.

Inga Stumbrienė

– Ar Jūsų lagamine telpa ir vyro drabužiai?

– Vyras turi savo atskirą lagaminą. Be abejo, jo lagaminas kur kas kuklesnis. Jis atidžiai nusprendžia, ko jam prireiks ir taip neapsikrauna.

– Ar turite kokį nors talismaną ar tiesiog daiktą, be kurio neišvyktumėte į jokią kelionę?

– Talismanų apskritai neturiu. Nelabai tikiu tokiais dalykais. Tiesiog turiu kelis daiktus, kurie visada keliauja su manimi. Pirmiausia, tai mano vestuvinis žiedas. Tai pagrindinis aksesuaras ir papuošalas, kuris visada yra su manimi. Na, ir, žinoma, dokumentai ir piniginė.

O visa kita yra sezoniški dalykai: keičiasi rūbeliai, keičiasi avalynė.

– Keliaujate gana dažnai. Ar yra tekę kelionių metu patirti kažkokių nuotykių, susijusių su bagažu?

– Kartą buvo taip, jog nespėjome priduoti bagažo. Teko visą didįjį lagaminą bandyti vežtis per patikrinimo postą. Kadangi skysčių, įsinešamų į lėktuvo vidų, tūris yra ribojamas, o mano visi šampūnai, pieneliai, kaukės, tonikai yra indeliuose, kurių tūris didenis nei šimtas mililitrų, teko pakankamai didelį maišelį su priemonėmis atiduoti apsaugai, kad mus praleistų.

Vienintelė grožio priemonė, kurią man leido pasilikti, buvo rankų kremas.

Tuo metu keliavome į Paryžių, tik jau nebeprisiminsiu, prieš kiek metų. Tačiau pamenu, jog pirmas dalykas, ką veikėme atvykę į Prancūziją kone vidurnaktį – važiavome ne į viešbutį, o į visą parą dirbančią kosmetikos parduotuvę ir pirkau kosmetiką: kremus, šampūną ir panašiai (šypteli).

Ingos Stumbrienės kelionių akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)