„Man yra paskelbtas karas“, – išskirtiniame interviu DELFI prisipažino E. Dragūnas.

Apie tai jis prabilo po Vilniaus policijos kriminalistų praėjusį penktadienį atliktos kratos – policijos pareigūnus sudomino atlikėjui priklausantis kompiuteris, iš kurio esą neteisėtai buvo „nulaužta“ E. Sebrovos vardu sukurta paskyra socialiniame tinkle „Facebook“.

Apie tai, kad įsilaužta į jos paskyrą, mergina pranešė dar vasarą, jau išsiskyrusi su E. Dragūnu. Nors tiesioginių įrodymų ji neturėjo, bet jau tada buvo garantuota, kad tai galėjo padaryti tik buvęs mylimasis. Esą iš pasisavintos paskyros jos vardu taip pat buvo rašomos įvairios žinutės.

Nors oficialiai E. Dragūnui įtarimai dėl neteisėto prisijungimo prie informacinių sistemų nėra pareikšti, tačiau DELFI šaltiniai atskleidė, kad tai – ne vienintelis ikiteisminis tyrimas, atliekamas Vilniaus apskrities policijoje.

Dar šią vasarą buvusi E. Dragūno mylimoji E. Sebrova kreipėsi į teisėsaugą, prašydama ne tik nustatyti, kas neteisėtai prisijungė prie jos paskyros feisbuke ir pakeitė slaptažodžius, bet ir parašė pareiškimą dėl esą patirto fizinio ir psichologinio smurto bei grasinimų nužudyti. O kaip galimą įtariamąjį solinę karjerą pradėjusi mergina nurodė būtent E. Dragūną.

Policijos pareigūnams mergina taip pat pateikė daugybę susirašinėjimų su E. Dragūnu, taip pat ir kitų įrodymų, kad esą prieš ją populiarus atlikėjas smurtavo.

Toks ilgametės buvusios draugės sprendimas nustebino SEL'ą – atlikėjas prisipažino, kad yra įspaustas į spąstus, todėl jau tarėsi su advokatais, kaip elgtis toliau. Vienas iš žingsnių – E. Sebrovai taip pat bus iškelta byla, kurioje jis reikalaus grąžinti esą pasisavintas didžiules pinigų sumas.

– Kas nutiko, kad buvusi mylimoji buvo priversta kreiptis į policiją, prašydama pradėti ikiteisminius tyrimus ne tik dėl neteisėto prisijungimo prie feisbuko, bet ir dėl psichologinio smurto, net dėl grasinimų nužudyti?

– Kad kreipėsi dėl smurto – čia kažkas naujo. Man tai naujiena. Aš labai džiaugiuosi, kad ji išties mane labai stipriai myli, tačiau galiu pasakyti – mes su ja šiame gyvenime nepasišnekėsime, kitame – irgi ne, galbūt – trečiame.

Šiame gyvenime, kad ir kas atsitiktų, nenoriu šnekėti su šiuo žmogumi – šis žmogus priėmė sprendimą, ji mane stūmė, neatsakysiu kaip džentelmenas šioje vietoje, tačiau stovėdamas ant šimtaaukščio namo stogo prašiau, kad manęs nestumtų į apačią, bet jeigu ji tai padarė, tai yra jos sprendimas.

– Nori pasakyti, kad Eleonora dabar bando tave sužlugdyti?

– Vienareikšmiškai.

– Kodėl?

– Turbūt todėl, kad myli arba – labai nekenčia, žinote, kad tarp meilės ir neapykantos vienas žingsnis. Ir tai pasakęs aš galvoju, kad tu gavai geriausią interviu šiais metais.

Mes kiekvienas esame kaip atskiras individas, bet ta prasme – paklupdyti mane ant kelių... Aš galėjau padaryti daug gražesnių dalykų šiame gyvenime, nei kovoti. Jeigu karas, ok. Man yra paskelbtas karas, aš dabar neturiu jokio pasirinkimo.

– Bet kodėl reikėjo laužtis į feisbuką – noras sužinoti, su kuo ji bendrauja po išsiskyrimo?

– Jeigu kalbant iš žmogiškosios pusės, tai mes kažkada, kai mylėjome vienas kitą, turėjome vieną kompiuterį, vieną bendrą lėkštę, vieną bendrą gyvenimą. Ir mes turėjome meilę.

Yra tam tikros linijos, kurių negalima peržengti. Ir tai yra visiems aišku – mūsų tėvams, seneliams, vaikams. Ir kelio nėra atgal.

Aš asmeniškai visa tai apmąsčiau – Eleonora prieš mane padarė labai didelį nusikaltimą. Ir dabar yra mano sąžinės reikalas, ar aš jai pateiksiu atgal, ar ne. Vis dėlto galvoju, kad aš, kaip vyras, susilaikysiu, tegul ji reikalauja savo tiesos, nes kiekvienas turi savo tiesą. O žiūrėti feisbuką ar dar kažką – labai juokinga, banalu.

– Tačiau iš tikrųjų neturėtų būti malonu, kai į namus atvyksta policija atlikti kratos. Kaip reagavai?

– Normaliai, apie tai aš buvau informuotas prieš keturias dienas, nes tuo metu buvau Graikijoje. Apie atskirus šių veiksmų padarinius aš galėsiu kalbėti tik tada, kai man bus leista skleisti informaciją (policija E. Dragūnui liepė pasirašyti pasižadėjimą neskleisti informacijos apie atliekamą ikiteisminį tyrimą – aut. past.).

– Kad ir kaip būtų, vis tiek turėjo būti netikėta, kad Eleonora kreipėsi į policiją pagalbos?

– Ne, tai buvo eskaluojama mano aplinkoje gal kokius penkis mėnesius – kaip viskas vyks, ir tai tik pradžia.

– Tai kaip ir pasiruošęs turėjai būti?

– Aš tai pasiruošęs, bet ar ji yra pasiruošusi, čia yra klausimas.

Egidijus Dragūnas ir Eleonora Sebrova

– Tačiau gerokai rimčiau atrodo policijoje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl smurto, grasinimų nužudyti...

– Žinai, kai žmonės pykstasi, tai vienaip atrodo – juk kiekvienoje šeimoje, kai yra meilė, ir tai pasiekia visą apogėjų... Šiandien galiu pasakyti, kad tam žmogui nieko nejaučiu. Tiesiog nieko. Tai ir tiek.

– Bet po tiek metų praleidus kartu...

– Būtent, tai yra taip, kad tu praleidi su žmogumi tiek laiko, bet suvokdamas ir žiūrėdamas atgal tu supranti, kad buvai visą laiką išnaudojamas. Ir tu gali tik apgailestauti.

Aš dėl jos dviem metams buvau patraukęs į šoną savo muziką, aš buvau pametęs galvą, aš klūpėjau ant kelių ir prašiau, kad taip nebūtų, bet manęs niekas nepasigailėjo.

– Tai gal iki šiol tu ją myli?

– Ne.

– Tikrai ne?

– Ne.

– O gal meilės tuomet ir nebuvo?

– Aš vis dėlto galvoju, kad kai viskas taip atrodo, jog vienas yra tobulas, o kitas toks velnias, tai dabar manau, kad gal vis dėlto aš esu tas tobulas. O velniams mes rasime vietą. Tai yra sunkus, juokingas karas.

Mes galime kalbėti žmogiškai – tu turėjai šeimą, mamą, tu niekada nebuvai vienišas tėvas. Aš atlieku savo pareigas – tas, kurias turiu atlikti. Kiti žmonės man šiandien yra visiškai nesvarbūs – jie man yra tik tolimi svetimi žmonės, kurie mane bando pakrapštyti, linksminti. Tai ir norėčiau šia optimistine gaida baigti šiuos siaubingus orus Lietuvoje. Siaubinga ši savaitė.

Vakar mes padavėme stambų ieškinį panelei Eleonorai – ta prasme, gal aš padariau kažkokių mažyčių klaidų, bet jinai padarė labai rimtų ir didelių klaidų. Ir jai tai reikės kažkaip išsiaiškinti.

– O kur ieškinys pateiktas?

– Na, kol kas su advokatais pasikalbėjome ir šiuo metu sprendžiame klausimą.

– Dėl ko?

– Dėl didelių sumų pinigų, kurios buvo pasisavintos. Neteisėtai. Tai dešimtūkstantinės sumos, tai siekia, man atrodo, daugiau kaip 60 tūkst. eurų. Juk tai yra dideli pinigai ir kiekvienas dabar nori įrodyti savo tiesą. Bet šiaip viskas yra labai juokinga – aš norėčiau gyventi ramiai.

Bet tai, kas vyksta, nėra mano iniciatyva ir puikiai tai suprantate, patys matote, kaip viskas atrodo. Moterys yra nepaaiškinamos, jų nesuprasi blaiviu protu.

Daugiau apie E. Dragūno ir E. Sebrovos konfliktą – jau greitai DELFI išskirtiniame interviu su E. Sebrova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (603)