Kauno apskrities VPK atstovė Justina Kazragytė DELFI patvirtino, jog spalio 8-ąją, 1 val. 40 min., buvo gautas pranešimas apie įvykį, kurio metu nukentėjo 1995 m. gimusi moteris.

„Buvo gautas pranešimas, jog Kaune, M. Valančiaus gatvėje, yra į duobę įkritusi mergina. Buvo nuvykę ir policijos, ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai. Mergina buvo ištraukta iš duobės ir pristatyta į gydymo įstaigą“, – DELFI tikino J. Kazragytė.

Kauno apskrities VPK atstovės teigimu, ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio nėra pradėtas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ duomenimis, moteris buvo ištraukta iš 2-3 metrų gylio rūsio. Iš „Žemyn upe“ nukentėjusioji į Kauno klinikas išvežta taip ir neatgavusi sąmonės.

DELFI susisiekus su restoranu „Žemyn upe“, bendruoju telefono numeriu atsiliepusi moteris kalbėjo nenoriai ir trumpai. „Nekomentuosime. Neatsiginame skambučių. Nekomentuosime“, – trumpai kalbėjo moteris ir palinkėjusi geros dienos nutraukė pokalbį.

Mino teigia nieko nepastebėjęs

DELFI susisiekus su restorane koncertavusiu Mino, šis patikino nė nežinojęs apie nelaimę, nutikusią vakaro metu. „Nieko nemačiau. Net keista, kad nepastebėjau, – tikino pašnekovas. – Nors, kai būna mažiau žmonių koncertuose, tai matosi, kai kažkas susistumdo ar apsižodžiauja. O čia buvo daug žmonių. Kur ji įkrito? Į rūsį? Gal ten iš lauko kur nors...“

Dainininko teigimu, jis scenoje pasirodė kaip tik po vidurnakčio, kai ir įvyko incidentas. Tačiau jo pasirodymas truko neilgai ir jis netrukus išvyko iš restorano. Jo tikinimu, nei viduje, nei lauke nebuvo matyti nei sąmyšio, nei medikų. „Nieko nemačiau net išeidamas. Ir viduje nieko nepastebėjau. Gal tai įvyko tiesiog dainavimo metu, – pasakojo Mino. – Nors galėjau nepastebėti ir dėl to, kad buvo labai daug žmonių, buvo sausakimša.“

Mindaugas Mickevičius-Mino (Brice Barrett nuotrauka)

Mino – apie nesklandumus koncertų metu

Pasidomėjus, ar atlikėjui per visą karjerą yra tekę dėl kokio nors incidento nutraukti pasirodymą, jis buvo atviras – per daugiau nei dešimtmetį yra buvę visko. „Žinant Lietuvos publiką... Yra tekę ir visai nutraukti, keletą kartų yra tekę nutraukti pasirodymą. Būna, kad pasirodymą tenka nutraukti ir dėl techninių trikdžių. Pavyzdžiui, pasirodymas vyksta lauke ir užtrumpina koks laidas ir išmuša garsą. Tokiu atveju tenka parėkauti nuo scenos ir pajuokauti, kad žmonės suprastų, jog čia techniniai nesklandumai“, – šyptelėjo Mino.

Tiesa, atlikėjas net ir tokiais atvejais įžvelgia teigiamų dalykų – žiūrovai pamato, kad jis scenoje dainas atlieka gyvai. „Netenka raudonuoti, kad nutrūksta daina, o tu vis dar žiopčioji. Nutrūksta tai nutrūksta“, – pasakojo M. Mickevičius-Mino.

Tačiau ar visada pasirodymus tenka nutraukti tik dėl techninių kliūčių? „Yra tekę ir dėl muštynių. Tuomet tenka pakviesti apsaugą per mikrofoną ir pasakyti, kad susitvarkytų incidentą, o aš pastoviu, papokštauju, atsigeriu vandens“, – patirtimi dalijosi dainininkas ir pridūrė, kad apsaugai nuraminus incidentą pasirodymas vėl tęsiamas.

Beje, būna ir tokių atvejų, kai atlikėjas nepasirodo dėl finansinių problemų. „Sako, kad buhalterė atvažiuos koncerto viduryje ir panašiai. Tokiu atveju aš išeinu į sceną ir pasakau publikai, kad sudainuosiu kelias dainas tiesiog dovanų, nes organizatorius nevykdo savo įsipareigojimų, nesumoka sutartos sumos“, – tikino pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)