Tiesa, to pasitikėjimo savimi netrūksta ir dėl to, jog konkursui padeda ruoštis didelė profesionalų komanda: Asta Valentaitė, Milita Daikerytė, Lukas Gricius, pats Juozas Statkevičius ir daugeli kitų.

Pokalbio su DELFI metu grakšti mergina papasakojo ne tik apie pasiruošimo užkulisius, bet ir apie svaiginančią šokėjos karjerą.

– Patricija, grožio konkursai Tau nėra naujiena. Ar pameni, kada tokį iššūkį sau metei pirmąjį kartą?

– Pirmasis mano grožio konkursas – „Mažoji Miss 2010“. Dalyvavau visiškai neplanuotai. Lankiau modelių agentūrą, kuriai dalyvavo ponia Danutė. Ji buvo konkurso organizatorė, o dalyvės – būrelio mergaitės.

Tuomet tapau Pirmąja vicemiss, „Miss publika“ ir gavau mergaičių žurnalo titulą „Miss Luka“.

2014 m. dalyvavau grožio konkurse „Miss Lietuva 2014“. Laimėjau „Pimosios Vice miss“ titulą ir buvau deleguota į tarptautinį konkursą „Miss Universe 2014-2015“.

Patricija Belousova

– Kaip patekai tarp konkurso „Miss international 2017“ dalyvių?

– Su manimi susisiekė organizatoriai ir pakvietė atstovauti Lietuvai šiame konkurse. Mano žiniomis, tai trečias pasaulyje grožio konkursas pagal prestižą, todėl maloniai sutikau dalyvauti.

Tačiau tai didžiulė atsakomybė, nuostabus šansas pamatyti pasaulį ir įgauti naujos patirties. Mane visada žavėjo grožio industrija. Bus įdomu apie tai kalbėti, dalintis savo supratimu apie grožį, toleranciją, gėrį, išgirsti kitų nuomones.

– Esi ne tik dažna grožio konkursų dalyvė, bet ir šokių čempionė. Papasakok apie šią savo karjerą.

– Esu sportinių šokių šokėja. Šoku nuo pat ankstyvos vaikystės ir manau, kad pasiekiau neblogų rezultatų. Turiu daug titulų ir laimėjimų, mano šokių karjera klostosi puikiai, nes visada turėjau tik pačius geriausius partnerius ir puikią trenerių komandą. Bet esu įsitikinusi, kad svarbiausi mano laimėjimai dar laukia ateityje.

Man teko šokti už Voketiją, Rusiją, Ispaniją, Italiją ir, žinoma, Lietuvą.

Aš esu daugkartinė Lietuvos ir Vokietijos Vice čempionė, Rusijos čempionė ir Pasaulio čempionato finalininkė.

– Kokią šalį šokiuose atstovauji dabar?

– Šoku su italu, kartu atstovaujame Italiją. Siekiame didelių tikslų, turime gerus trenerius ir aš žinau, kad mums viskas pavyks.

– Kiekvienam grožio konkursui reikalingas pasiruošimas, kiek laiko jis trunka? Ar kas kartą vėl lengva ryžtis dar kartą kažkur dalyvauti žinant, kiek tai kainuos jėgų bei laiko?

– Tikrai taip, pasiruošimas reikalauja daug jėgų, energijos, finansų, didžiulės komandos, bet... jei tu esi ne viena, o su gera komanda, pasiruošimas tampa malonumu.

Visada lengva ryžtis, nes reikia išnaudoti visas įdomias galimybes. Esu maksimalistė, todėl bandau spėti viską, kas man rūpi ir yra įdomu.

– „Miss International“ konkursui tau padės ruoštis garsių profesionalų komanda iš Lietuvos. Kaip pavyko aplink save visus juos suburti?

– Mano komanda yra stipri dviejų žmonių dėka – Anos Šmidt ir Astos Valentaitės. Svarbiausia yra tikrų draugų pagalba.

Ana Šmidt – viena iš jų. Ji keletą metų dirbo su Rusijos žvaigžde Aleksandru Revva, todėl turi patirties organizavime ir šou versle. Ji ir supažindino mane su Asta Valentaite.

O Asta plačiai pravėrė man duris į savo paslaptingą ir kupiną tikrų grožio profesionalų pasaulį. Lazerinės dermatologijos klinikos „Era Estetiq“ gydytojai ir kosmetologai skyrė visą eilę procedūrų veido odos grožiui puoselėti.

– Ar konkurso rengėjų reikalavimai lengvai išpildomi?

– Jie iškėlė didelius reikalavimus fotosesijoms. Reikia atsiųsti nuotraukas su bikiniu, su karūna, su vakarine suknele ir kt. Šią užduotį puikiai įvykdė fotografai Paulius Gasiūnas ir Lukas Gricius.

Savo studijose jie organizavo fotosesijas, kurių rezultatą galite pamatyti mano feisbuko paskyroje.

Pasiruošimas fotosesijai truko ilgiau nei pati fotosesija...

– Žinau, kad prie Tavo pasiruošimo prisidėjo ir Juozas Statkevičius.

– Jis parinko suknelę finaliniam vakariniam pasirodymui. Manau, kad mano akių spalva jam pasufleravo, kokia ji turi būti (šypteli).

Tiesa, prisidėjo ir Milita Daikerytė su mama Sonata. Jos man sukūrė šukuoseną bei makiažą, kuris paryškino gražiausius bruožus.

– Ar konkurse turėsi pasirodyti ir su tautiniu kostiumu?

– Taip, tai labai atsakinga konkurso akimirka. Eglė Modzeliauskienė nuo vaikystės kuria man sukneles šokių konkursams, jai buvau patikėjusi užduotį sukurti suknelę „Miss Universe 2014-2015“ konkursui.

Buvau panaši į „Undinę“ arba į Jūratę iš mūsų tautosakos legendos (šypteli).

– Ar lengva dirbti su profesionalais? Ar jie nėra per daug reiklūs?

– Man patinka, kai nėra lengva, nes esi užtikrintas dėl rezultato. Profesionalai skatina tobulėjimą.

– Ar pati turi peržengti kokius nors savo įsitikinimus dėl dalyvavimo grožio konkursuose?

– Galbūt kiek neįprasta buvo suvokti, kad svarbiausia yra būti savimi. Viskas turi būti labai natūraliai. Reikia atskleisti ne tik išorę, bet ir vidinį grožį. Kiekvienas komisijos narys ir kiekvies žiūrovas prie TV ekranų iškart pamatys ir pajus apgaulę.

Patricija Belousova

– Ar šis pomėgis, grožio konkursai, nėra per brangus?

– Grožio konkursai daug reikalauja, bet kai esi ne viena – viskas yra įmanoma. Noriu pabrėžti, kad visi profesionalai, kurie dalyvauja pasiruošime, daro tai visiškai nemokamai. Jie padeda kurti Lietuvos įvaizdį pasauliniame kontekste. Jie tiesiog nuostabūs žmonės!

– Prieš išvykdama į Japoniją, kur vyks konkursas, turi atlikti daugybę konkurso rengėjų reikalavimų. Ar gali papasakoti, kokius reikalavimus tau pateikė rengėjai?

– Jie pateikė anketą, kurią turėjau užpildyti, ji panaši į CV. Tarp svarbiausių reikalavimų yra įvardyti trys pasirodymai: su vakarine suknele, su nacionaliniu kostiumu, su maudymosi kostiumėliu.

Organizatoriai jau atsiuntė visą grafiką, jau dabar iš jo matyti, kad laikas bus įtemptas ir labai dinamiškas. Stilistė Asta Valentaitė padės man tinkamai susidėkioti visą garderobą, kad kiekvienam renginiui būčiau tinkamai pasiruošusi.

– Ne paslaptis, kad dažnai sklando kalbos, jog grožio konkursų dalyvės pietums valgo salotų lapą ir plėšo viena kitos sukneles. Tai papasakok, ar tai tiesa, ar ne?

– Manau, kad visos dalyvės turi savo grožio paslaptį. Aš esu graži, nes aš šoku! (juokiasi) Reikia daugiau judėti.

O suknelių plėšimo net įsivaizduoti negaliu, nes, visų pirma, mes esame išauklėtos jaunos damos, kurios atstovauja savo šaliai. Konkursuose vyrauja draugiška atmosfera ir puiki nuotaika.

Pavyzdžiui, po konkurso „Miss Visata“, aš turiu daug naujų draugių, su kuriomis iki šiol palaikome ryšį, turime savo tradicijas – kartą ar kelis kartus per metus susitinkame.

Su „Miss International“ dalyvėmis taip pat jau pradėjau susipažinti per socialinius tinklus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)