„Dine in the Dark" pasaulyje nebėra naujiena. Vakarieniauti aklinoje tamsoje ryžtasi vis daugiau ekstremalių išbandymų ir kulinarijos mėgėjų.

Prieš šio vakaro išbandymą organizatoriai pasirūpino, jog į restorano „Medininkai" rūsius nepatektų nei menkiausias spindulėlis šviesos. Ir nors prieš vakarienę dalyvių buvo paprašyta susikaupti ir išjungti visus prietaisus, DELFI pasidomėjo, kokiomis neįprastomis vakarienėmis jie yra mėgavęsi ir kiek nepagaili už vakarą restorane.

S. Albavičiūtė - Bandita: dėl ypatingų akimirkų pinigų ir nepagailiu

Radijo laidų vedėja Simona Albavičiūtė – Bandita yra įsitikinusi, kad mokėdami už prabangią vakarienę mokame už įsimintinas akimirkas ir emocijas.

„Daug kas priklauso nuo progos ir nusiteikimo. Žinoma, nelogiška išleisti tūkstantinę sumą vien vakarienei ir daug kas pasakys, kad tai net ir labai blogai ir neteisinga, tačiau kartu tai ir emocijos“, – įsitikinusi pašnekovė.

Simona Albavičiūtė-Simona Bandita

Žinoma moteris yra įsitikinusi, kad apsilankius naujoje vietoje ar restorane visada norisi turėti kažkokių prisiminimų ir pabūti ypatingoje vaizdu, istorija ar patiekalais aplinkoje. „Prisipažinsiu, kartais dėl ypatingų akimirkų pinigų ir nepagailiu. Tik kažkokios konkrečios sumos neprisimenu.

Tačiau keisčiausia vakarienė, nors kainavo ir nedaug, įsiminė ilgam. Filipinuose valgiau tradiciniu laikomą balut kiaušinį, kuriame yra neišsiritęs viščiukas. Buvo baisu ir verkiau, tačiau laikau tai eksperimentu, kurį buvo smalsu išbandyti kartą“.

Verslininkė I. Stumbrienė kokybiško maisto ieško tik gerame restorane

Su dukretele Estela, kuri svajoja apie nuosavą restoraną, renginyje pasirodžiusi žinoma verslininkė Inga Stumbrienė išdavė, kad dažniausiai už vakarienes restorane moka vyras, todėl, kiek tai kainuoja, ji negali pasakyti. Tačiau moteris mano, jog už kokybišką maistą nereikėtų pagailėti pinigų.

„Tikrai nežinau, ką turi užsisakyti pora, kad vakarienė kainuotų tūktantį eurų, na, nebent tai būtų prabangus šampanas ar vynas. Už gerą maistą, kurio galime rasti tik geruose restoranuose, aš esu linkusi negailėti pinigų“, – sakė ji,

Inga Stumbrienė

Prisiminusi įsimintiniausias savo gyvenimo vakarienes Inga sakė, kad visam gyvenimui atmintyje išliko dvi ypač romantiškos jos vyro staigmenos. Mylimajai jis ant jūros kranto surengė įsimintinus vakarus.

„Pirmoji tokia vakarienė buvo Maldyvuose per mano gimtadienį, o antroji – visiškai neseniai Malaizijoje. Viską užsakė mano vyras kaip staigmeną. Palmių šakelėmis ir deglais puošti staliukai, šilti vakarai... tai buvo nuostabu. Šefas gamino tik mums ir vakariene mėgavomės visa šeima. Tai buvo pati romantiškiausia ir maloniausia vakarienė. Viskas buvo tobula: ir atostogų nuotaika, ir oras, ir kompanija, ir vieta“.

Išskirtiniame restorane vakarieniavusi G. Gurevičiūtė: pirmąkart mėgavausi maistu

Ilgus metus mėsos nevalganti televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė prisiminė vakarienę, kuri jai ir dar trims draugams Niujorke kainavo 900 eurų. Tuomet ji su bičiulių kompanija nusprendė apsilankyti vegetariškame restorane.

„Esu vegetarė ir daugybės dalykų nevalgau, todėl dažnai mano skonių paletė būna labai siaura. Tačiau ten turbūt pirmąkart mėgavausi maistu ir sakiau, kad valgymas gali būti labai didelė atrakcija.

Buvo patiekalų, kuriuos valgydama net nesupratau, kas tai. Tačiau žinodama, kad viskas, ką valgau, yra vegetariška, tikrai mėgavausi. Tai buvo molekulinės ir fusion virtuvių derinys. Tad galima buvo paragauti ir braškių ikrų bei panašių patiekalų. Kai kuriuos jų buvo galima sunkiai suvokti“, – įspūdžiais dalijosi Gintarė.

Iš šios vakarienės vieną patiekalą žinoma moteris vis dėlto prisiminė. Tai buvo grilyje keptas ir pomidorų vandenyje marinuotas avokadas. Nors ši vakarienė kompanijai atsiėjo nemažai, o alkoholinių gėrimų jie neužsisakė, G. Gurevičiūtė sako, kad Amerikoje tai nekelia nuostabos, mat net ir apsilankymas paprasčiausioje picerijoje gali kainuoti 50 eurų.

Gintarė Gurevičiūtė

„Lietuvoje tikrų restoranų, kuriuose galėtume valgyti tokius patiekalus, kurių negalėtume pasigaminti namuose, turime labai nedaug. Galbūt atsiranda tik vienas ar kitas, kuriame būtų negėda apsilankyti su svečiais, bet kol kas tai pavienės vietos, o ir kainos stebina“.

Prieš savaitę Lietuvoje lankantis Gintarės bičiuliams iš Bostono ji norėjo parodyti jiems restoranus ir kitas vietas, kurios yra Lietuvoje, nustebinti svečius. Tačiau nustebo ir pati televizijos laidų vedėja, kuomet pamatė, jog vakarienė čia gali kainuoti ir 400 eurų. Anot jos, neadekvatu šalyje, kur žmonių pragyvenimo lygis nėra toks aukštas, už nepilną vakarienę prašyti tokių sumų.

Restorane šį vakarą taip pat buvo galima sutikti Gintarės Gurevičiūtės draugą Dmitrijų Jaruševičių, teleivizijos laidų vedėją Jolantą Svirnelytę, prodiuserį Audrių Giržadą, žurnalistą ir keliautoją Orijų Gasanovą ir kitus žinomus veidus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)