Kanalo prodiuseris Marius Siparis renginyje pasirodė su to paties kanalo laidų vedėja Ugne Galadauskaite. Taip pat čia buvo galima sutikti operos solistą Vytautą Juozapaitį su žmona Egle, menininkę Jolitą Vaitkutę, prodiuserį Audrių Giržadą ir kitus žinomus veidus.

Viena didžiųjų šio sezono naujovių yra laikomas projektas „Kultūros teismas", kurį ves tikra teisėja – sujungs pokalbių šou ir teismų praktikos elementus. Žiūrovai galės naujai pažvelgti tiek į kultūrinius, socialinius reiškinius, tiek kitaip įvertinti klasika tapusias knygas, spektaklius, paminklus, asmenybes.

Viename pirmųjų filmavimų į teisiamosios kėdę sėdo Žemaitės personažė, kurią įkūnijo aktorė Larisa Kalpokaitė, o liudininke iškviesta dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu papasakojo, kodėl teisiama jaučiasi kasdien. Laidoje reiškinius vertins teisėja Snieguolė Matulienė, prokuroras, ieškovas, atsakovas bei pastarojo advokatas. Galutinį sprendimą priims žiūrovai.

Jau antruosius metus iš eilės ekrane pasirodys ir Andriaus Rožicko autorinė laida „Stambiu planu", atverianti žmogiškąją, neretai – keistąją, žinomų kūrėjų prigimtį.

„Bandymas įvardinti, kokia laida bus šiemet, pastangos ją apibūdinti tik aprėmina ją, suvaržo, subanalina, o ji ne tokia. Kokia yra „Stambiu planu" laida, kiekvienas supranta ir priima asmeniškai, per savo patirtis, tos dienos nuotaiką. Todėl neformatuosiu, o tiesiog pakviesiu žiūrėti „Stambaus plano" pokalbius ir naujame sezone", – sako Andrius Rožickas.

Toliau gyvuos ir „Euromaxx" – vokiečių televizijos „Deutsche Welle" ir lietuvos kūrėjų bendros gamybos Europos kultūros ir gyvenimo būdo žurnalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)