Šio projekto tikslas – telkti lietuvių ir kilusiųjų iš Lietuvos bendruomenes, išgirsti jų unikalias istorijas ir gyvus pasakojimus, ką reiškia būti lietuviu, gyvenant toli nuo pačios Lietuvos, skelbiama pranešime spaudai.

„Seniau sakydavau, kad esu pusiau kolumbietis ir pusiau lietuvis, tačiau dabar suprantu, kad esu ir šimtaprocentinis kolumbietis, ir šimtaprocentinis lietuvis“ – sakė Jurgis Didžiulis. Anot atlikėjo, Lietuva nėra vien tik teritorija, apibrėžta aiškiomis sienomis.

„Nėra „jie ten“ ir „mes čia“. Visų pirma, tai visame pasaulyje kuriantys, jos tradicijas puoselėjantys žmonės. Savo kelionėmis norime parodyti, jog Lietuva iš tiesų yra viena didelė bendruomenė, kuriai atėjo laikas susėsti prie vieno stalo ir susipažinti“ – projekto idėją pristatė Jurgis Didžiulis.

Lietuvos generalinis konsulas Los Andžele Darius Gaidys palinkėjo Jurgiui Didžiuliui įdomių susitikimų ir tuo pačiu paragino lietuvių bendruomenių narius susirinkti šį savaitgalį, rugsėjo 30 – spalio 1 dienomis, į vieną didžiausių JAV lietuvių švenčių – „Lietuvių dienas“ Los Andžele, kurios vyksta kasmet nuo 1986 metų.

„Ateikite ir pasidalinkite tuo, ką Jums reiškia lietuvybė! Nesvarbus amžius ar užsiėmimas – kuo geriau vieni kitus pažinsime, tuo būsime stipresni“ – kviečia generalinis konsulas D. Gaidys.

Su J. Didžiuliu bus galima susitikti Lietuvos generalinio konsulato palapinėje šeštadienį ir sekmadienį. Sekmadienio ryte 10:00 val. Jurgis Didžiulis bendraus su šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos Los Andžele vaikais, jų tėvais ir mokytojais, o 13:00 val. „Lietuvių dienų“ programos metu vyks interaktyvus seminaras lietuviškos tapatybės tema.

Po „Lietuvių dienų“ Jurgis Didžiulis ir projekto nariai išvyks aplankyti lietuvių bendruomenių San Franciske (čia vyks rudens šventė) ir Reno (Nevados valstija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)