Z. Kelmickaitė pastebėjo, kad begirdami užsienio šalis lietuviai vis pamini tai, kad Vakarų šalyse žmonės visada šypsosi ir sveikinasi, o Lietuvoje visi surūgę ir nuolatos nepatenkinti, neskuba pasisveikinti net ir su kaimynu.

„Lietuvoje visada buvo sena tradicija sveikintis, o dabar visi stebisi, kad tai daroma tik užsienyje. Čia visi sveikindavosi ir nusišypsodavo, bet tai daryti liovėsi patys žmonės. Svarbu meilė mums patiems, savai kalbai, o nuo to daug kas prasideda.

Suprantu, kad reikia važiuoti į pasaulį, mokytis kitų kalbų, bet nereikėtų pamiršti ir savo krašto bei kalbos“, – pasakojo televizijos veidas.

Ji siūlo tėvams daugiau kalbėtis su vaikais ir besimokantiems užsienio kalbų mažiesiems neleisti pamiršti ir tobulinti gimtosios kalbos ypatybių. „Ir kaimuose žmonės savo kalboje turi tiek gražių kalbos perlų, jų kalba tokia turtinga, bet kodėl tai pamiršta jaunimas?“, – klausė pašnekovė.

Norinti, kad Lietuva taptų geresne vieta gyventi moteris svarsto, jog ir būdami atviresni kitoms kultūroms ir tautoms sužinosime daug daugiau ir taip gausime daugiau naudingų sau idėjų bei geriausias iš jų pritaikyti savo šalyje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)