E. Žičkus atsiminimais apie „Playboy“ industrijos įkūrėją pasidalijo savo feisbuko paskyroje. „Pasaulyje yra tūkstančiai už mane turtingesnių žmonių, kurie norėtų mainytis su manimi vietomis, nes aš gyvenu taip, kaip jie svajoja, bet niekada neišdrįs gyventi“, – tokia citata pasidalijo Č. Žičkus iš interviu, kuris vyko H. Hefnerio viloje.

„Buvo 2013-ųjų pavasaris, kelios savaitės iki jo vestuvių su 24-erių gražuole Crystal Haris. Vestuvės neįvyko. Kalbėjom be galo atvirai, kartais norėjosi juoktis, kartais rausti iš gėdos. Erotikos imperatoriaus vyrišką galią palaikė „Viagra“, greičiausiai nuo kurios viena ausimi jau buvo apkurtęs“, – žodžiais H. Hefnerio portretą piešė Edvardas.

„Gyveno tada su vienuolika zuikučių, kurios triskart per savaitę keisdavosi jo miegamajame. „Ar tai meilė?“, – gan sarkastiškai paklausiau jo. „Manai, jei aš būčiau 85-erių Ponas Niekas, o ne Misteris Playbojus, jos trokštų senio dėmesio? Ne, jos nori ne vien pinigų, nori šlovės, galimybės papuošti kito mėnesio „Playboy“ viršelį, nori smagaus ir nerūpestingo gyvenimo, kuris gali tapti keliu į žvaigždes“, – kalbėjo Hughas. Jis buvo pamišęs diedukas šilkiniu rožiniu chalatu savo milijonų vertės pasaulyje su daug šampano, nuogų merginų, nuodėmių ir... kaifo“, – prisiminimus toliau tęsė E. Žičkus.

To pokalbio metu Hughas Edvardui tikino, jog jo sėkmės paslaptis ta, jog jis tiesiog daro, o ne svajoja kažką daryti. „Jis sakė, kad gyvena, o ne svajoja, todėl ir mirs laimingas. Tikiu, kad iškeliavo būtent toks. Nežiūrint visų skandalų, lydėjusių jo gyvenimą, Hughas Hefneris vis tiek buvo Personažas, tapęs nepadoriai nerūpestingo (ir labai saldaus!) gyvenimo simboliu“, – prie nuotraukos su H. Hefneriu prirašė Edvardas.

H. Hefnerisanapilin iškeliavo savo legendiniuose namuose, apsuptas artimųjų.

1953 m. gruodžio mėn. už pinigus, gautus įkeitus baldus ir pasiskolintus iš draugų bei artimųjų, H. M. Hefneris išleido pirmąjį žurnalo „Playboy“ numerį, kuriame buvo išspausdinta apsinuoginusios Marilyn Monroe nuotrauka.

Tais pačiai metais H. M. Hefneris įkūrė žiniasklaidos ir gyvenimo būdo įmonę „Playboy Enterprises, Inc.“ Joje, kaip valdybos narys, pareigas ėjo iki pat savo mirties.

Kalbėdamas apie visiems puikiai pažįstamą „Playboy“ logotipą per 1967 metais duotą interviu H. M. Hefneris pasakė: „Kiškutis arba zuikutis Amerikoje turi seksualinių konotacijų. Pasirinkau šį gyvūną todėl, kad jis žvalus, baikštus, nuotaikingas, strykčiojantis, o juk šios savybės dažnam asocijuojasi su seksualumu“.

Žurnalo populiarumą lėmė jame spausdinami straipsniai, taip pat iš jo puslapių vylingai žvelgiančios gražuolės. Būtina pasakyti, kad su pasiūlymais rašyti straipsnius H. M. Hefneris yra kreipęsis net į vienus iš žymiausių ir pažangiausių, visame pasaulyje garsių literatūros atstovų, tarp kurių – Hunteris S. Thompsonas, Johnas Updike‘as, Ianas Flemingas, Josephas Helleris, Gabrielis Garcia Marquezas, Margaret Atwood, Jackas Kerouacas ir Kurtas Vonnegutas.

Pirmoji H. M. Hefnerio santuoka su Mildred Williams, pagimdžiusia jam dukrą Christie ir sūnų Davidą, truko dešimt metų. Po 1959 metais įvykusių skyrybų „Playboy Enterprises“ įkūrėjas pradėjo viešai dalytis per intymius santykius su daugybe moterų įgyta seksualine patirtimi.

1971 metais H. M. Hefneris įsigijo legendinį namą „Playboy Mansion“. Tai Los Andžele esantys apartamentai, kuriuose jis gyveno iki pat savo mirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)