Tapkime lietaus šalimi

„Mano idėja Lietuvai – išnaudoti tai, kad čia nuolat apsiniaukę ir lyja. Lietuvą reikia paversti lietaus šalimi“, – DELFI pasakojo O. Gasanovas.

Keliautojas vardijo, kad šiai idėjai tinka visos įmanomos priemonės: grafičiai ant sienų lietaus tema, lietpalčiai, skėčiai, guminiai batai, gal net ir limonadas, pavadintas „Lietaus vandeniu“ ar pyragėliai...

„Pas mus dauguma dienų yra apsiniaukusios, o ne saulėtos. Mano idėja – sukurti siekiamybę, kad žmonės čia norėtų atvažiuoti lietinguoju periodu, tai yra – visada, – pozityviai savo idėją aiškino Orijus. – Pasaulyje nėra nė vienos šalies, kuri save pozicionuotų kaip lietaus šalį, o saulėtų yra daug.“

Bet juk ir Anglijoje dažnai lyja! „Daug kur lyja, bet Anglija savęs nepozicionuoja kaip lietaus šalies. O Lietuvos pavadinimą net galima versti kaip Lietaus šalis (Lietuva – lietus – angl. rain)“, – įsitikinęs O. Gasanovas.

Orijus Gasanovas
Atvykusius turi pasitikti užrašas „Sveiki atvykę į lietaus šalį“.

Dažnai po pasaulį keliaujantis Orijus pasakojo, kad ir pats, pristatydamas kitataučiams savo gimtąją Lietuvą, dažnai... Meluoja! „Sakau, kad tai maža karalystė beveik Skandinavijoje. Na, bet mes kažkada ir buvome karalystė, – šypteli keliautojas. – O jei būnu kur toliau, kokioje Azijoje, priduriu, kad tai Baltijos šalis.“

Užsienyje pasakodamas apie Lietuvą Orijus pabrėžia ir tai, kad mūsų šalyje būna sniego. „Bet mūsų sniegas niekuo neypatingas. Gaminkime skėčius, skėčiai reikalingi visame pasaulyje, lietpalčiai – taip pat“, – įsitikinęs O. Gasanovas.

Kaip tai padaryti?

Kodėl pats Orijus viešai dalijasi šia verslo idėja ir pats to nesiima? „Iš vieno žmogaus nieko nebus, tai turi daryti valstybė. Atvykusius turi pasitikti užrašas „Sveiki atvykę į lietaus šalį“. Turėtų būti padėta tokių nemokamų celofaninių apsiaustų nuo lietaus. Galėtų būti pardavinėjamas limonadas, kuris būtų pavadintas „Lietaus vandeniu“. Pavyzdžiui Japonijoje galima įsigyti tokių pyragėlių „Rain drop cake“ (liet. – „Lietaus lašų pyragėlis“). Galėtų ir pas mus kavinėse būti tokie lietaus pyragėliai, lietaus vanduo. Gal net lietaus kvapo kvepalai“, – idėjas vieną po kitos vardijo Orijus.

Jis nė neabejoja, kad atsirastų verslininkų, norinčių jungtis prie lietaus šalies garsinimo, jei tik valstybė tai skatintų.

Orijus, išgirdęs klausimą, ar lietus tikrai viliotų į Lietuvą turistus, nė neabejojo savo idėja. „Saule gali didžiuotis daugybė šalių“, – tikino šiuo metu Italijoje viešintis Orijus ir pakartojo, jog apie lietaus šalį niekur pasaulyje nėra girdėjęs.

Tiesa, bandyti tapti saulėta Lietuva, anot Orijaus, nė neverta – pasaulyje tiek saulėtų kampelių, jog mūsiškiai saulės spindulėliai, sušildantys Lietuvą, tėra menki trupiniai.

O jeigu nelis?

Nors lietuviai dažnai skundžiasi, jog vėl ir vėl lyja, vis dėlto būna tokių dienų ar net savaičių, kai iš debesų nekrenta nė lašas. Nors Orijus su tuo nesutinka, anot jo – Lietuvoje lyja nuolatos.

„Manęs niekas niekada neįtikins, kad Lietuvai netinka lietaus šalies vardas, – tikino pašnekovas. – Ir tai sugalvojau ne dabar, aš visuomet tai sakau. Jau pora metų visiems tai pasakoju.“

Savo „Idėja Lietuvai“ pasidalijęs Orijus prasitarė, jog tai, kad Lietuvoje nuolatos lyja, pastebėjo ir ne vienas Lietuvos emigrantas. „Kai paklausiu, kodėl jie emigravo, dažnas man atsako: „Dėl blogo oro“. Tai paverskime tą blogą orą pliusu“, – šyptelėjo O. Gasanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)