Renginio vadėju ir vienu iš teisėjų tapęs apžvalgininkas, rašytojas ir žurnalistas Andrius Užkalnis DELFI sakė, kad Lietuvai pasakoti apie delikatesus nebereikia, tačiau priminti ir ragauti būtina visada.
„Reikia kuo daugiau įvairovės, skirtingo maisto. Austrės yra gero gyvenimo maistas. Tai tikrai nėra būtinybės patiekalas. Niekas dar nepasisotino nuo austrės. Tai daugiau pramogos ir gero gyvenimo ženklas“, – sakė žinomas vyras.

Tiesa, šiuo metu sveiką gyvenimo būdą propaguojantis ir 18 kilogramų atsikratęs A. Užkalnis žuvies patiekalų ir jūros gėrybių stengiasi valgyti kuo daugiau. Tik štai riebios mėsos, bulvių ir duonos privengia. Na, o baltos duonos jo kasdienėje mityboje beveik visiškai neliko.

„Prieš miegą atsisakiau angliavandenių, tačiau austrės ar kitos jūros gėrybės į naudą yra, manau, bet kada ir treneris tikrai nieko dėl to nesakys“, – nusijuokė publicistas.

Jis taip pat pasidžiaugė, kad Vilnius tampa atvira vieta, kur vyksta vis daugiau renginių. A. Užkalnis norėtų, jog maisto festivaliai čia vyktų kasdien. „Pavyzdžiui, vieną dieną galėtų būti kepsnių, kitą dieną galėtų vykti vištienos, o trečią austrių ar menkės festivaliai. To niekada nebus per daug, nes tai ir yra miesto gyvybė bei atsvara tam tikram pesimizmui. Žmonės mato, kad daug kam sekasi, jie ragauja, dalyvauja ir galbūt skųsti vieną dieną taps nepatogu ir nemadinga. Tikrai manau, kad visi augame ir tobulėjame“.

Po čempionato, kuriame skirtingus austrių paruošimo būdus pristatė šeši Lietuvos restoranų šefai, susirinkusieji buvo pakviesti vakarienės. Tarp svečių buvo galima sutikti ir etiketo žinovą Arminą Lydeką, Čilės garbės konsulą Rimtautą Vizgirdą bei kitus svečius.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)