Prieš filmo pristatymą sutikta Karolina Meschino pasakojo, kad apie filmą „Šventasis“ sužinojo dalyvaudama Lietuvos kino apdovanojimuose „Sidabrinės gervės“. Jai seniai patinka ir pagrindinis filmo aktorius Marius Repšys bei jo aktorinis meistriškumas, todėl žinoma mergina sakė negalėjusi praleisti šio vakaro.

„Kino mano gyvenime tikrai visada yra daug. Pastaruosius dešimt metų gyvenu netoliese kino teatro, todėl būna taip, kad užklupus liūdnai nuotaikai nueinu į kiną viena ar kartu tempiuosi draugus. Jokie filmai, net ir animaciniai, nepraslysta pro mano akis“, – pasakojo pašnekovė.

Ir nors siaubo filmų Karolina nemėgsta, peržiūri juos tam, kad galėtų palyginti su jau matytais. Tačiau, kaip ir daugelis merginų, ji mieliau renkasi romantinius filmus ar komedijas.

„Daug kas priklauso ir nuo savaitės dienos. Sekmadieniais renkuosi komedijas ar šeimoms skirtus filmus. Darbo dienomis, kai būna liūdna, norisi dar labiau save pakankinti, todėl ir filmus renkuosi liūdnus. Nuo vaikystės filmais darau įtaką nuotaikoms“, – išdavė ji.

Televizijos laidų vedėja ir žurnalistė Daiva Tamošiūnaitė apgailestavo, kad neturi pakankamai laiko peržiūrėti visus norimus filmus, nors kinas yra jos ir dukters mėgstamiausia pramoga.

„Jei tik abi turime laiko, einame į kiną. Tik tuomet man tenka prisitaikyti prie dukters skonio. Na, o šiuo metu ji labiausiai mėgsta siaubo filmus, kurie man, kaip mamai, taip pat turi patikti. Neturiu išeities (juokiasi). Pati mieliau rinkčiausi švelnesnius ir galbūt net ne Holivude sukurtus filmus. Man labai patinka filmai, kurie įtraukia garsu ir vaizdu jau nuo pirmųjų minučių“, – pasakojo šou pasaulio atstovė.

Nors humoristo Vitalijus Cololo gyvenime komedijos ir netrūksta, scenos atstovas išdavė, kad ir po darbų mielai renkasi atsipalaiduoti leidžiančias komedijas. „Man patinka tiesiog geri filmai. Galiu ir pajuokauti. Jei esi po vakarėlio ir tau labai bloga, galima visada pažiūrėti siaubo filmą ir tuomet suprasi, kad kitam yra dar blogiau nei tau. Tam ir yra kuriami tokie filmai. Man ypač patiko „Graikas Zorba", kurį jau seniai siūlė pažiūrėti, bet pats jį pamačiau tik prieš penkerius metus. Kai kuriuos klasika tapusius filmus taip pat peržiūriu vis iš naujo".

Tiesa, Vitalijus kartu ir apgailestauja matydamas, kaip mūsų šalyje pasikeitė požiūris į kultūrą. „Juk anksčiau teatras ir kinas buvo tikra kultūra, o dabar nieko nestebina į teatrą ar kiną atėję ir sportinėmis kelnėmis pasipuošę žmonės. Man tikrai gaila dėl pagarbos aktoriams ir kitiems kultūros atstovams stokos. Tačiau tikiuosi, kad tai pasikeis", – vylėsi jis.

Svarbų kino kūrėjams vakarą kino teatre pasirodę atlikėjas Marijonas Mikutavičius su mylimąja Ieva Daugirdaite pasakojo, kad nors kai kurių filmų atžvilgiu jų skoniai ir išsiskiria, daugelį filmų jie žiūri drauge.

„Mes premjeras dažnai pasidarome patys sau namuose ir ne taip dažnai išeiname filmų žiūrėti į viešumą. Mūsų skoniai tikrai sutampa ir mes nesirenkame filmų tam, kad pagerintume nuotaiką ar norėdami ją pabloginti. Man labai patiko japonų animacinis filmas „Keliaujanti Haulo pilis“, kuris yra skirtas suaugusiems, bet, manau, kad puikiai tiktų ir vaikams. Iš filmo reikia kažką pasiimti, jis turi ugdyti“, – prasitarė žinoma dizainerė.

Tačiau dėl mėgstamų filmų Ievai nepritarė jos mylimasis: „Mėgstami žanrai kiek skiriasi. Pavyzdžiui, tu nemėgsti vesternų, kurių fanas esu aš. Tu taip pat nežiūri „Žvaigždžių karų, nors mėgsti melodramas.

Ieva mėgsta stilingus filmus, kuriuose viskas gražu, o man dažnai būna gražu ir ten, kur visai nėra gražu (juokiasi)“, – su šypsena paaiškino atlikėjas.

Jis taip pat pridūrė, jog nevengia pažiūrėti ir suaugusiems skirtos animacijos bei labai mėgsta mokslinę fantastiką. „Man patinka filmai, kuriuose šaudomasi lazeriais ir laksto zombiai. Na, o šiaip paskutinis mane sugraudinęs animacinis filmas yra „Aukštyn“. Tai juosta apie berniuką su seneliu, kurie kilo balionu. Vienoje vietoje tikrai apsiblioviau, kai buvo rodomas senelio gyvenimas. Žinote, aš irgi prie senelių, todėl labai jaučiau jo dramą (juokiasi)“.

Marijonas pripažino, kad žiūrėti filmą namuose gali būti nelengva, nes šalia visada yra dėmesį blaškantys šaldytuvas, kompiuteris ir telefonas, bet daug kas priklauso ir nuo kūrėjo talento. Jo nuomone, geras filmas įtrauks bet kokiomis aplinkybėmis.

Šio renginio nepraleido ir televizijos laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė, socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino, operos dainininkas Vytautas Juozapaitis, atlikėjas, tekstų ir dainų autorius Marijus Mikutavičius su gyvenimo drauge ir dizainere Ieva Daugirdaite, viešųjų ryšių ekspertas Saugirdas Vaitulionis, humoristas ir laidų vedėjas Vitalijus Cololo ir kiti žinomi šalies veidai.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)