„Mantas su Aiste „pasisamdė“ mane kaip gidą ir labai daug kartų juos nuvyliau. Pirmą kartą pagyriau, kad riestainiai gatvėje labai skanūs, o jie springo nuo jų sausumo. Tokių sausų tikrai nesu valgęs ir aš, tad tai buvo pirmas nusivylimas, bet jie draugiškai apsimetė, kad galbūt gidas susimovė sykį, tai atleisim“, – juokavo O. Gasanovas.

Vėliau šviežiai spaustų granatų sulčių paragauti rekomendavęs Orijus ir vėl prašovė. „Prižadėjau, kad išgersim granatų sulčių ir tai bus tikras atradimas. Visgi, sultys kainavo brangiai ir kai jie paragavo – abu nusisuko, tad supratau, kad mūsų draugystei artėja galas, – juokėsi O. Gasanovas. – Sultys buvo tragiškai rūgščios. Vėliau norėjau juos atvesti į vieną kavinę, tai atvedžiau į statybas... Akivaizdu, kad nesu Stambulo ekspertas.“

Aistė Kabašinskaitė, Mantas Katleris, Orijus Gasanovas

Nepaisant smulkių netikėtumų, Turkijoje viešėjusi trijulė puikiai leido laiką. Pėsčiomis daugybę kilometrų įveikę, žymiausias mečetes aplankę ir vietinėse kavinėse gardaus maisto paragavę M. Katleris bei A. Kabašinskaitė teigė susižavėję didžiuliu miestu bei jo kontrastais.

„Stambule jau esu buvęs, bet labai trumpai. Mane vis dar stebina, kai gatvėje pamatau vakarietiškai atrodantį vyrą, atrodo, liberalių pažiūrų, kuris kartu vedasi nuo galvos iki kojų apsirengusią moterį. Tai dar truputį mane stebina, tiesiog nesu įpratęs“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi M. Katleris.

Žinomas humoristas atskleidė nesitikėjęs, kad miestas bus toks modernus. „Nemaniau, kad yra tokių išskirtinių vietų jaunimui, galvojau, kad miestas labai senovinis, nepasikeitęs per kokių 50 metų. Atradome tokį „jaunimo rajoną“, kuriame daug puikių vietų“, – pasakojo M. Katleris.

Aistė Kabašinskaitė, Mantas Katleris

Tuo tarpu Stambulo architektūra susižavėjus A. Kabašinskaitė gyrė ir didįjį Stambulo turgų. „Turgus padarė didelį įspūdį, jame gali rasti visko – nuo „Gucci“ iki Gutti, – juokėsi pora ir pridūrė pakeitę nuomonę apie įkyriais laikomus turkų prekeivius.

„Tikėjomės, kad bus panašiai kaip Egipte ar Maroke, tačiau turkai nėra tokie įkyrūs, kaip įsivaizdavome – niekas prie tavęs „neprilimpa“, kad būtinai kažką pirktum“, – sakė pora.

Savaitgalio įspūdžiai – nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)