„Mano vaikaitis „Menarą“ lanko jau dvejus metus, šiemet nuo rugsėjo eis trečius. Prie jo prisijungs dvi sesės, nes matydamos, kaip mokosi brolis, jos taip pat susidomėjo skaičiavimo mokslu. Vaikams smagu tarpusavyje lenktyniauti žiniomis ir sesės taip pat nori išmokti greitai skaičiuoti. Tad gerasis skaičiavimo virusas gyvena tarp vaikų smagiai ir lengvai“, - pasakoja laidų vedėja L. Kybartienė.

Anot pašnekovės, intelekto lavinimo akademiją pasirinko jos dukra, iš draugių išgirdusi apie mokyklą, kurioje vaikai mokomi skaičiuoti mintinai ir lavinama jų vaizduotė. Taip pat buvo svarbu jos vaikaitį, kuris yra judrus berniukas, pradėti pratinti prie disciplinos.

„Mūsų tikslai buvo keli: supažindinti vaiką su skaičiais, lavinti vaizduotę, gebėjimą susikaupti, disciplinuoti ir nebijoti reikšti savo nuomonę,“ - sako ilgametė Sveikinimų koncerto vedėja.

Kaip pasakoja L. Kybartienė, po pusmečio vaikas pajuto pasitikėjimą savimi ir savo gebėjimais, pažino skaičius ir malonumą skaičiuoti. Labiausiai artimuosius džiugino tai, kad vaikas lavino savo atmintį nejausdamas nuovargio, o lyg žaizdamas, įsimindavo nelengvų skaičiavimo būdų, daugybos lentelę.

Per dvejus metus L. Kybartienės vaikaitis išmoko susikaupti, radosi pasitikėjimas savimi, kad gali išmokti ir sunkesnių dalykų. Pasak garsios laidų vedėjos, neabejotinai vaiko pasitikėjimą savimi ir jo gebėjimus sėkmingai padėjo ugdyti mokytoja, radusi ryšį su vaiku. Ji sukūrė pasitikėjimo atmosferą, o tuo pačiu ir suteikė daug laisvės vaikų fantazijai reikštis, nuomonei išsakyti ir, kas itin svarbu, pajausti ir kitus vaikus šalia, leisti ir jiems pasisakyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)