„Turiu visišką teisę gyventi ramiai ir oriai. Savo asmenines skolas po restorano žlugimo aš grąžinu dėka savo sunkaus darbo scenoje ir jau labai greitai galėsiu gyventi ramia širdimi, be jokios sąžinės graužaties. Po velnių, esu sąžiningas žmogus ir gana mest tą juodą dėmę ant manęs“, – slegiantį skausmą liejo V. Pilibaitytė-Mia po to, kai žiniasklaidoje sužibo antraštės, jog jos vyrui pareigūnai uždėjo antkojį ir dabar jį galės sekti ištisą parą.

„Gyvenime neturėjau tokių problemų“

„Neturiu, ko slėpti, visko būna. Nėra paprasta gyventi, kai vyksta tokie dalykai, – apie sanktykius su vyrus Nerijumi kalbėjo V. Pilibaitytė-Mia. – Gyvenime neturėjau tokių problemų, kaip dabar. Visko būna, abejonių irgi būna.“

Gyvenime ne vieną nesklandumą savo jėgomis įveikusi Mia atvira: „Esu labai stiprus žmogus, tuo jau seniai įsitikinau. Moku viską išgyventi ir susigyventi. Kaip sako: ir šuo kariamas pripranta“.

Anksčiau viešumoje ne kartą sklandė gandai, kad prieš dvejus metus sukurta šeima byra.

„Karščiausiomis naujienomis pasidalinsiu savo tinklaraštyje. Filmuosiu ir pasidalinsiu savo mintimis tiek su gerbėjais, tiek su žurnalistais. Pamatysite artimiausiu metu“, – nuo atsakymo į klausimą išsisuko V. Pilibaitytė-Mia.

Nesėkmingas bandymas įkurti restoraną atlikėjai baigėsi itin skaudžiai. Ji iki šiol turi skolų, kurios, anot jos – „ne žaizdos, neužgis“, tad jas reikia atiduoti.

Vilija Pilibaitytė-Mia ir Nerijus Antanavičius

Pagaliau atsiskleidė scenoje

Po užgriuvusių nesėkmių, Mia buvo viešai pareiškusi, kad ketina pradėti naują veiklą – gilintis į interjero dizainą. Negana to, V. Pilibaitytė-Mia buvo pareiškusi, jog nori naują gyvenimo etapą pradėti toli nuo Lietuvos.

Ir nors namų židinį Mia vis dar puoselėja Lietuvoje ir apie lagaminus negalvoja, į interjero dizainą gilinasi vis labiau. Tiesa, atlikėja neužmiršo ir scenos.

„Manau, kad dar labiau subrendau scenai, perpratau ir susigyvenau su ja. Turėjau nuostabių koncertų ir pati jaučiuosi tiesiog nuostabiai, – džiaugėsi Mia. – Galiu prisipažinti – anksčiau bijojau scenos, bet po visų nesklandumų ta scenos ir žmonių, kurie ateina manęs paklausyti, baimė dingo. Dabar galiu save atiduoti ne šimtu, o dviem šimtais procentų.“

Slegia skolų šleifas

Pernai metų pradžioje Mia griausmingai atvėrė savo restorano „Pepe“ duris Druskininkuose. Deja, šventėje garsiai skambėję linkėjimai sėkmingai vystyti verslą neišsipildė. Vos po kelių mėnesių ėmė lietis skandalingos žinios apie viduje kylančius nesutarimus ir netrukus „Pepe“ restorano durys buvo visiems laikams užrankintos.

Vėliau kilo šurmulys dėl skolų, kurios neišseko iki šiol.

„Jau baigiu atiduoti beveik visas skolas, – kalbėjo Mia. – Žinoma, manęs nežavi tai, kad turiu skolų, tačiau kiekvienas žmogus suklysta, padaro kažką ne taip, bet juk svarbu laiku pasitaisyti.“

Mia tikino nuo vaikystės dažnai girdėjusi močiutės žodžius, kurių negali pamiršti iki šiol: „Skola – ne žaizda, neužgis“. Tuo ji vadovaujasi iki šiol ir stengiasi kuo greičiaus užverti šį tamsų gyvenimo puslapį.

„Visą gyvenimą vadovavausi principu, jog nieko nereikia skolintis, tačiau taip atsitiko, kad vis tiek įkritau į skolas, – liūdnai šyptelėjo Mia. – Kuo anksčiau tas skolas atiduosiu, tuo mažiau galvos skausmo bus.“

Pokalbio metu Mia prisipažino, kad galėjo išvengti šios slegiančios naštos. „Labai daug žmonių yra man skolingi. Jei jie būtų grąžinę skolas, nebūčiau turėjus jokių problemų“, – tikino V. Pilibaitytė-Mia.

„Nė vienas vyras gyvenime manęs neišlaikė“

Kalbėdama apie savo gyvenimą Mia retai ištaria žodį „mes“. Ar vyras jai nepadeda spręsti šeimą užgriuvusios bėdos dėl skolų, į kurias įklimpo po nesėkmingo verslo?

„Man niekas nieko gyvenime ant lėkštutės neatnešė. Nė vienas vyras gyvenime manęs neišlaikė ir man nepadėjo spręsti problemas. Vyras nedengia šiuo atveju ir skolų, – kalbėjo moteris. – Galbūt dar padės – nežinau. Nerijus dirba, turi darbą. Tikiuosi, kad galbūt padės.“

Vyras Miai dabar – moralinė atrama. „Moralinis palaikymas yra be galo svarbus. Anksčiau buvo taip, kad nebežinodavau, nuo ko ką pradėti. Buvo labai sudėtinga. Tiesiog atrodydavo, kad liko tik stoti ant skardžio ir šokti žemyn. O dabar turiu moralinį palaikymą tiek iš vyro, tiek iš sūnaus, draugų. Esu dėkinga tiem žmonėms, kurie visą laiką buvo kartu su manimi ir suteikia jėgų eiti pirmyn“, – artimiesiems dėkojo V. Pilibaitytė-Mia.

Vilija Pilibaitytė-Mia

Ieškos teisybės dėl vyro problemų

Trečiadienio vakarą žiniasklaidoje pasirodė žinia, jog jos vyrui Nerijui Antanavičiui dėl nepaklusimo pareigūnų nurodymams, buvo uždėta apykojė.

Prokuroras Saulius Galminas tokį pareigūnų sprendimą DELFI paaiškino taip: „Jis pažeidė kardomosios priemonės sąlygas, policijoje turėjo registruotis kartą per savaitę, tačiau per du mėnesius to nepadarė nė karto“.

Mia nesutinka su tokiu pareigūnų sprendimu ir turi savo įvykių versiją. „Mano vyras lankėsi policijoje. Dokumentai buvo nesutvarkyti po to, kai jis buvo perkeltas į Vilnių, – kalbėjo Mia. – Jis važiavo į policijos komisariatą atsižymėti, tačiau policijos komisariate Vilniuje jam pasakė, kad dokumentai dar neperduoti iš Klaipėdos. O dabar stovi žmogus su apykoje, nors realiai jos neužsidirbo.“

V. Pilibaitytė-Mia konkreti – ieškos teisybės. „Tikrai ieškosim teisybės, nes tą apykoję jis užsidirbo ne savo noru, – kalbėjo Mia. – Bet juk nėra jam kur pabėgti, jis visada būna su manimi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)