Nelaimė palietė dizainerę Dianą Vapsvę, kurios vaikas taip pat lanko plaukimo treniruotes.

„Kaip visada! Reikia sulaukti vienos didelės nelaimės, kad įmonės ir darbuotojai suprastų, kas yra atsakomybė... Ką gelbėtojas turi veikti savo darbo vietoje... Kaip turi elgtis treneris užsiėmimo metu... Tikiu, kad dabar dauguma sporto klubų peržiūrės savo darbuotojų kvalifikacijas, bet šio mažylio tai nebesugrąžins, – feisbuke rašė dizainerė Diana Vapsvė. – Tik kyla daug klausimų: ar galima mokyti plaukimo nepažengusius vaikus giliame baseine? Kokiu būdu vyksta priėmimas į plaukimo treniruotes? Ar tikrai turi sporto klubas tam tinkamas sąlygas? Man baisu ir skaudu dar ir todėl, kad aš pati turiu 7 metų vaiką, kuris dar šią vasarą lankė plaukimo treniruotes (tiesa, ne šiame sporto klube). Net bijau pagalvoti, kokį pragarą šiuo metu išgyvena tėvai, kurie vakar vaiką išleido į plaukimo treniruotę. Ir jis nebegrįžo namo. Trūksta žodžių. Užuojauta šeimai.“

Diana Vapsvė

Feisbuke mintimis pasidalijo ir žinios sukrėsta Jurga Baltrukonytė.

„Šiandien norėjau parašyti, kaip myliu savo draugus ir kokie jie nerealūs, koks nerealus yra Algis ir jo grupė „Kiti kambariai“, – rašė Jurga, dar mintyse gyvendama neseniai praėjusio gimtadienio nuotaikomis. – Bet atsiųsta žinutė apie tragediją baseine supurtė visas mano mintis. Eidama link mašinos verkiau. Ne verkiau, o blioviau.

Paula tame pačiame baseine beveik trečius metus lanko plaukimo treniruotes. Taip, tame giliame baseine nuo penkerių metų, bet su visomis saugumo priemonėmis. Nebuvau pastebėjusi jokių blogų ženklų. Tik gerus – ji išmoko taip plaukti, kad nebijotų Atlanto vandenyno. Nė vienas iš mūsų dar nežinome tos siaubingos nelaimės priežasčių. Kaip supratau, susimovė gelbėtojai, turėję stebėti kiekvieną įtartiną judesį. Niekas baisios esmės nebepakeis.“

Nelaimės sukrėsta Jurga ragino tragedijos sukrėstos šeimos draugus parodyti kuo daugiau meilės ir būti šalia: „Kas pažįstate tą šeimą – kalbėkite, skambinkite, klausykite ašarų, guoskite, kiek jėgos leis. Pasiimkite laisvą darbo dieną. Darbas nenumirs. Būkite šalia. Baisioje nelaimėje reikia daug draugų“.

Jurga Baltrukonytė

Paulius Skučas pasidalijo savo žiniomis, jog mažylis po vandeniu išbuvo net penkias minutes:

„Kai gelbėtojai jūroje grumiasi su bangomis, srove ir kovoja už kiekvieną sekundę, kad kuo greičiau, operatyviau pasiektų skęstantįjį – supranti, kad tikrai gelbėjama atsidavusiai ir profesionaliai... O ištraukus staigiai yra daromas širdies masažas... be tokių pagrindų nė vienas gelbėtojas negalėtų dirbti... Akivaizdu.

O dabar... gavau informaciją iš patikimo šaltinio apie tragediją „Impulse“, kur nuskendo vaikas. Ten buvęs žmogus papasakojo: vaikas po vandeniu išbuvo apie 5 min. (baseine), tai buvo pirma jo treniruotė, ištraukus kūną treneriai nesugebėjo atlikti tinkamai gaivinimo, gaivinimą perėmė kitas lankytojas, matyt, daktaras, vaiką gaivinti bandė vyras iš pirties, kiti treneriai toliau vykdė vaikų treniruotę, treniruotes visas baseine sustabdė tik Policija, vaikas medikų rankose buvo gaivinamas apie pusantros valandos“.

Tragedijos sukrėstas Paulius neslėpė, kad jam sunku patikėti, jog šie faktai yra tiesa. „Bet SVARBIAUSIOS MINUTĖS praleistos... Jeigu tai tiesa, negaliu patikėti... Kad įstaigoje, kur kiekvieną sekundę gelbėtojų akys turi būti įsmeigtos į vandenyje esančius vaikus (YPAČ)!!! – plaukti besimokantis žmogus PO VANDENIU, NEPASTEBĖTAS guli tiek laiko... O GAIVINA išbėgęs gerasis nepažįstamas žmogus“, – negalėjo patikėjo P. Skučas.

Paulius Skučas

Įvykio aplinkybės tiriamos. Po nelaimingo atsitikimo tinklo vadovė Silvija Petrošiūtė išplatino viešą kreipimasi:

„Apgailestaujame dėl šios nelaimės ir reiškiame užuojautą berniuko šeimai. Visi darbuotojai dėl šio įvykio yra šoko būsenoje. Vis dar negalime patikėti tuo, kas įvyko. Šiuo metu aiškinamės situaciją ir kol kas negalime pateikti daugiau informacijos.

Nuo pat nelaimingo įvykio pradžios bendradarbiaujame su policija ir pateikiame visą reikalingą informaciją. Mūsų sveikatingumo klubo darbuotojai yra pasiruošę atsakyti į visus policijos klausimus ir pagelbėti tyrimo eigoje.

Tikimės, kad išsiaiškinti, kodėl įvyko tokia skaudi nelaimė mums padės vaizdo kamerų įrašai, kurie dar šiandien bus perduoti policijai. Išsiaiškinę nelaimės aplinkybes ir priežastis, nedelsiant imsimės visų būtinų priemonių ir veiksmų, kad tokia situacija niekada nepasikartotų nė viename mūsų sveikatingumo klube“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)