Ne vieną gyvenimo pamoką mokyklos suole išmokusi Indrė atvira – mokyklos laikais rašydavo sau adresuotus laiškus.

Indrė dabar drąsiai kalba apie tai, kad mokykloje svėrė kone 80 kilogramų ir turėjo tikslą pati susitvarkyti gyvenimą. „Dar būdama septintoje klasėje kartą, valgydama mamytės kotletus, pasakiau: „Mama, tu nepergyvenk, aš neturėsiu vyro savo gyvenime, pasirūpinsiu savimi“, – dalijasi prisiminimais I. Stonkuvienė. – Jauni žmonės per daug spaudžiami. Ką jie gali žinoti apie ateitį? Reikia nebijoti suklysti, linkiu daryti, veikti, taisyti klaidas, taip išmokti ir atrasti tai, kas svarbu.“

Tiesa, ne visi Indrės prisiminimai iš mokyklos yra malonūs. „Mokykloje po vasaros sverdavo vienam klasės gale, o kitame užrašinėdavo. Įsivaizduokite, per visą klasę šaukia: Augustaitytė – 79 kilogramai. Per vieną vasarą numečiau apie 22 kilogramus. Mano paslaptis – neėsti“, – pasakojo pramogų pasaulio atstovė.

Tačiau ta „storulė“, kaip dabar juokauja I. Stonkuvienė, aktyviai dalyvaudavo renginiuose, šokdavo, nors pati juokiasi, kad gal kokias tris bendraklases tada užstodavo.

I.Stonkuvienė sako susėmė tuomet, kai apsikabino bendraklasį, o jis tiesiog pranyko jos glėbyje.

Dar paauglė ji buvo aktyvi ir drąsi. I. Stonkuvienė neslepia, kad jai pavykdavo susidraugauti su bendraklasiais, tačiau sako dabar gali pasakyti, kad nereikia mokykloje išsišokti, kiekvienas turi būti savimi. Jei žmogus savaime turi vidinę jėgą, kuri pritraukia kitus –gerai. Tačiau nereikia nieko daryti per prievartą: dalyvauti renginiuose, siekti per prievartą pripažinimo, priklausyti organizacijoms, jei to nereikia.

Ji pati nuo paauglystės planavo savo gyvenimą. Tačiau planus peržiūrėdavo ir pakoreguodavo, mat rašė sau laiškus.

„Dar mokykloje rašydavau sau laiškus, tarkim, Indrei, po penkių metų, Indrei, kuri baigs mokyklą, Indrei, kuri pirmą kartą pasibučiuos, Indrei, kuri pirmą kartą eis į pasimatymą“, – atviravo žinoma moteris.

Dabar ji su šypsena veide pasakoja, kad net į vaikinus žiūrėjo su nepasitikėjimu, tačiau prisižino, kad visas taisykles nubraukė meilė. „Kai myli, tokie paviršutiniai dalykai pasidaro visai nesvarbūs, kai pamilau Mantą, viskas pasikeitė“, – prisipažino moteris.

Anot jos, gyvenime nereikia į viską žiūrėti per daug rimtai, nors tėvai dažnai turi labai didelius lūkesčius, o dėl to vaikai patiria didelį spaudimą – tėvai nejučia siekia per vaikus įgyvendinti savo svajones.

„Mokykla – yra patirtis, kurią turi kiekvienas praeiti. Visa patirtis yra vertinga“, – tikina Indrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)