Ne vienam pramogų pasaulio atstovui ši šventė tapo atradimu, kitiems sukėlė daug prisiminimų.

Ankstyvą rytą televizijos laidų vedėja, žurnalistė Rūta Mikelkevičiūtė savo feisbuko anketoje pasidalijo keliomis nuotraukomis iš mokyklos suolo ir pasveikino visus su mokslo ir žinių švente: „Rugsėjo pirmoji visada žydi kardeliais ir baltais kaspinais. Kaspinų jau seniai nebeliko, sako – nemadina. Bet kardeliai tokie patys. Visus su rugsėjo 1-ąją!“

R. Mikelkevičiūtė DELFI atskleidė, jog iki šiol pamena pirmąją savo mokytoją ir dvyliktoką, kuris ją už rankos vedė skambant pirmąjam skambučiui. „Buvo labai žavus“, – šyptelėjo Rūta ir prisipažino, jog įdomu, ką įspūdį palikęs vaikinas veikia dabar.

Rūtos Mikelkevičiūtės rugsėjo pirmoji

Ir prisiminimais, ir naujais mokslo šventės džiaugsmais savo feisbuke dalijosi ir Kristupas Krivickas. „Pirmokas, – išdidžiai prisistatė Kristupas, paviešindamas 32 metų senumo nuotrauką, darytą 1985-aisiais. – Palydžiu tris savo mylimiausias: Atėnė jau šeštokė, Elada eis į ketvirtąją klasę, na o mažoji Fausta jau irgi puse kojos mokykloje – parengiamoji priešmokyklinė klasė šešiamečiams, lyg ir jau beveik mokinukė, bet dar savo darželyje. Tik Augustėlis šiandien išvengs atsakomybės, jam tik linksmybės.“

Savo šeimą pristatęs K. Krivickas nepamiršo pasveikinti ir kitų tėvelių. „Sveikinu visas mamytes ir tėvelius su Rugsėjo 1! Laikykimės, – šyptelėjo Kristupas. – Gyvenimo ritmas nuo šiandien vėl ims suktis visu greičiu. Beje, šiemet laukia dar ir 10 dienų ilgesni mokslo metai. Žodžiu, kardelius į rankas ir pirmyn į naują mokslo ir žinių sezoną!“

Kristupo Krivicko rugsėjo pirmoji

Palydėjęs savo mergaites į mokyklą, Kristupas pasidalijo dar vienu džiaugsmu. „Į rugsėjo 1-osios šventę atkeliavom visi. Vieni daugiau džiugiasi, kiti mažiau. Tik mažasis Augustas tarp kardelių – nelabai. Ale bet tu matai kaip jaučia vaikas kas čia per šventė, – pašmaikštvao vyras. – Merginos laimingos. Draugai, pokalbiai, įspūdžiai.“

Ši rugsėjo pirmoji asmenine švente tapo ir Justinui Lapatinskui. „Šiandien vyresnėlės, 2 metų ir 4 mėnesių, dukrelės pirmoji diena darželyje“, – DELFI atskleidė vyras.

Justino Lapatinsko rugsėjo pirmoji

Visiškai kitokiais įspūdžiais užlieta Seimo narės Agnės Bilotaitės rugsėjo pirmoji. Sveikinimu su mokslo ir žinių švente pasidalijusi Agnė paviešino nuotrauką su vos mėnesio sulaukusiu sūneliu Jonu. "Ši pamoka turbūt nesibaigs visą gyvenimą. Ir tai nuostabu", - džiaugėsi Agnė.

„Su Rugsėjo 1-ąja visus, kuriems ši diena ypatinga, kupina pradžios jaudulio. Tegu nepristinga noro ir pasiryžimo kasdien išmokti daugiau“, – feisbuke sveikinimu pasidalijo Seimo narė Agnė Bilotaitė.

„Štai mes su Jonu irgi mokomės, vienas iš kito. Mėginame surikiuoti vienas kito dienotvarkę, priimti visas naujas patirtis, kurių tiek daug. Ir klausimų, ir galvosūkių, ir nerimo. Ši pamoka turbūt nesibaigs visą gyvenimą. Ir tai nuostabu“, – džiaugėsi A. Bilotaitė ir pasidalijo nuotrauka su sūneliu ant rankų.

Agnė Bilotaitė

Gabrielius Lansbergis, feisbuke pasidalijęs nuotrauka su dukra, paatviravo ir apie šeimyninę rugsėjo pirmąją.

„Kai pradėjome su Austėja draugauti prieš aštuoniolika metų, vieną dalyką išmokau iškart – Rugsėjo pirma yra šventa. Tokia šventa, kad ruoštis jai reikia pradėti rugpjūčio viduryje. Austėja dirbo mokykloje tuomet.

Likus dviems savaitėms iki rugsėjo pirmosios turėjau karpyti saulytes, raides – „SVEIKI ATVYKĘ“, padėti perdėlioti klasės biblioteką, surūšiuoti LEGO ir taip toliau. „Stumiam šitą spintą štai ten“, rodo pirštu Austėja. „Bet, kad tik ką čia atstūmėm“. „Čia negerai, vaikai bėgdami gali užkliūti, knygas užsiversti.“

Apie aštrių kampų, mažų detalių, pavojingų flomasterių pavojus sužinojau dar gerokai anksčiau negu gimė mūsų pirmagimis. O rugsėjo pirmosios laukdavau kartu su Austėja, kaip tikrai „šventos dienos“.

Gabrielius Landsbergis su dukra

Šiandien su berniukais atsisveikinome jau tik namuose. „Prašau, tik nesumanykite lydėti, pff“. Papūtę lūpas abu liko dar numigti posmelio, nes šventė tik dešimtą.

Gertrūda lėkė ir nulėkė, net susigaudyti nespėjau, o jau buvo su draugais ir jau tuoj pat klasėje. Austėjai, jau turbūt dvidešimt metų kaip nebuvo taip ir nebus šventesnės dienos (mėginu įtikinti, kad rinkimai svarbu, nežinau ar galiu sakyti, kad pavyko).

Ir tik Morta šiandien vis prieina prie manęs „nepaliksiu gi tavęs vieno“. Tiesa, dar keletą draugių pasikvietė, kad jau visiškai nuobodu su tėčiu nebūtų“, – įspūdžiais dalijosi Gabrielius ir pasveikino visus su „šventa diena“.

Neringa Šiaudikytė feisbuke paviešino seną nuotrauką iš vaikystės ir uždavė klausimą draugams: ar atspėsite, kur nuotraukoje stovi Neringa?

Neringa Šiaudikytė mokykloje

„Kiek rugsėjo pirmųjų buvo gyvenime... Koks nueitas ilgas kelias, baigta mokykla, universitetas, išpildytos mažos ir didelės svajonės... Prisimenu dar tą suknelę, kuri atlaikė visas šventes, dainų daineles, pasirodymus ir net tą suolą ir tas mintis, kol mokytoja aiškindavo matematiką, aš jau svajojau tapti dainininke, – šyptelėjo Neringa. – Visus su rugsėjo pirmąją! Stiprybės ir kantrybės ieškant savęs ir siekiant savo svajonių! Kartais tai jauti nuo mažų dienų.“

Rugsėjo pirmosios džiaugsmai liejasi ir kitų garsenybių feisbuko anketose: Agnė Grigaliūnienė išlydėjo sūnų į mokyklą jau septintąjį kartą, Rytis Cicinas pasidalijo sūnaus, rankose spaudžiančio gėlių puokštę, nuotrauka, o Beata Nicholson rytą sutiko su tortu ant rankų LRT studijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)