Būsimą penktokę auginanti S. Steikūnaitė laikosi keletos taisyklių

Į penktąją klasę savo dukrelę Patriciją šiemet išleisianti atlikėja Skaistė Steikūnaitė jau nupirko pačias svarbiausias mokymosi priemones.

„Kadangi Patricija keliaus į penktą klasę, nemažai priemonių lieka nuo praeitų metų, tad nereikia to paties pirkti sekančiais. Pavyzdžiui, praeitais metais pirktų sąsiuvinių buvo daugiau, todėl šiemet jų prireiks mažiau, nes dukrelė ne viską išnaudojo. Išlaidų tikrai mažiau nei leidžiant vaiką į pirmą klasę", – pasakojo scenos atstovė.

Užsienyje ji dukrelei dažniausiai nuperka drabužių, mat čia jų kokybė geresnė ir galima rasti daug pigesnių prekių. „Pavyzdžiui, sportiniai batai mūsų sporto prekių parduotuvėse yra gerokai brangesni už tokius pat batelius užsienyje. Pastaruoju metu viską perkame kartu su Patricija, nes ji yra aukšta, todėl viską tenka matuoti. Baigėsi laikas, kai galėdavau pirkti be jos. Be to, mergina turi ir savo skonį. Visada pasakys, kas patinka, o kas ne (juokiasi)".

Tačiau konkrečios sumos žinoma moteris įvardinti vis dėlto negalėjo. Kasmet ji skiriasi, o kartu su dukrele jos yra sutarusios, kad kuprinė nebus keičiama kasmet. Ją mama išrenka vieną kokybišką, tačiau keletui metų. Ši taisyklė galioja ir avalynei bei šiltiems lauko drabužiams.Skaistės nuomone, išleisti vaiką į darželį yra gerokai pigiau nei į mokyklą. Į mokyklos klasę žengiančiam pirmokui prireikia ir pratybų, ir įvairių mokymosi priemonių, todėl suma, kurios prireikia norint išleisti vaiką į mokyklą, gerokai išauga.

E. Jennins papiktino mokyklos uniformų kokybė

Trijų vaikų mama ir atlikėja Erica Jennings šiemet į mokyklą išleis abu savo sūnus. Šeima jau pasirūpino viskuo, ko gali prireikti mokslo metais. „Jie taip greitai išauga per vasarą, kad kaskart reikia naujų sporto, o vėliau ir žieminių batų. Visas priemones taip pat jau nupirkome, bet jie norėjo pasilikti senąsias kuprines ir penalus. Patys nematė reikalo įsigyti naujus. Man patinka toks vaikų požiūris, nes kuprinės vis dar yra puikios būklės", – džiaugėsi žinoma mama.

Erica Jennings, Jurgis Didžiulis

Antano ir Prano Emilijaus pasiruošime mokslo metams yra ir skirtumų. „Pranas šiemet eis į trečią klasę, todėl jam reikės kitokios užrašų knygos. Tokios didelės, kurioje būtų suskirstyti skirtingi dalykai. Antanui vėlgi reikalinga kitokia knyga. Tačiau visi vaikai mokyklai paruošiami labai panašiai", – pasakojo pašnekovė.

Pasiteiravus, ar pasiruošimas mokyklai netapo brangesnis bėgant metams, E. Jennings sakė, jog tikrai pastebėjo skirtumą. „Žinoma, kad tai daug kainuoja. Tačiau tai labai priklauso ir nuo prioritetų. Nebūtinai reikės naujos kuprinės, o batai visada turi būti kokybiški ir nesuplyšę. Vaikai greitai auga, todėl turime užtikrinti, kad jiems būtų šilta ir patogu. Mokykla, kurioje mokosi vaikai, neturi uniformų. Tačiau ankstesnėje Prano mokykloje jos buvo. Man tai patiko, nors jų kokybė buvo tokia bloga, kad sagos krito jau po trečios dienos mokykloje. Kelnės taip pat buvo pagamintos iš sintetikos. Tai, kas buvo pasiūlyta, neatitiko kainos".

Aštuonmetį sūnų auginanti E. Jackaitė: man belieka tik pritarti

Prakalbusi apie savo jaunėlio sūnaus Elijaus pasiruošimą mokyklai aktorė Eglė Jackaitė prisipažino, kad sunku patikėti, kaip greitai bėga laikas. „Kai pažiūriu į savo vyresnįjį sūnų Jokūbą,kuriam jau 22-eji, Elijas nejučia tampa mažyliu. Aš net nepastebiu, kaip dažnai jį taip ir vadinu, nes lyginant su broliu, jis vis dar mano mažylis (šypsosi)".

Žinoma moteris taip pat pripažino, jog prieš antrąją klasę patiriama ir kur kas mažiau streso nei įtampos nei ruošiantis tapti pirmokėliu, bet jaudulys, žinoma, išlieka. Moteris džiaugiasi, jog jos sūnus jau būdamas antroje klasėje yra savarankiškas bei turi stiprų atsakomybės jausmą.

„Ką vilkės ir avės jis nusprendė pats. Man belieka tik pritarti. Šiemet pirkome ir naują kuprinę, kurios jis jau seniai norėjo, ir batus. Džinsai, kuriuos mūvėdamas jis eis į rugsėjo pirmosios šventę, yra plėšyti, tačiau būtent jais jis eidamas į šventę nori pasipuošti", – pasakojo žinoma moteris.

Dieną prieš šventę ji vaidino spektaklyje, todėl atvyko į teatrą kartu su sūnumi, o teatro grimerė jį apkirpo. „Kartu nusprendėme, kad būtent to reikia. Juk ruošiamės šventei".

Eglė pasakojo, kad sąsiuvinius, pratybas ir kitas būtinas prekes jie pirks vėliau, kai žinos, ko ir kiek reikia. Svarbiausia šiuo metu, pasak jos, sugrįžti į mokyklą bei susitikti su seniai matytais draugais, susikaupti bei išpildyti seneliui duotą pažadą būti geriausiu mokiniu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)