Į LRT naujojo sezono atidarymo šventę Valdovų rūmuose atvykusi stilistė Viktorija Šaulytė pasipuošė pačios kurtu kostiumėliu, kuris itin atvėrė jos krūtinę.

Sensacingai ant raudonojo kilimo sužibusią kolegę dėl užgriuvusios kritikos ėmė ginti kolega Joringis Šatas, tačiau internautai skilo į dvi puses: palaikantys ir peikiantys.

Viktorija Šaulytė

Tai ne pirmas kartas, kai ant raudonojo kilimo pasirodžiusi Lietuvos garsenybė parodo kur kas daugiau nei norėjo.

Skandalinga suknele į Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymą „Litexpo“ pernai metų pabaigoje buvo atvykusi ir buvusi Egidijaus Dragūno atstovė spaudai Liubovė Zaiceva.

Vos prieš fotoobjektyvus stojusi mergina sulaukė daugybės dėmesio: aplinkinių žvilgsnius kaip magnetas ėmė traukti itin gili jos iškirptė.

Liubovė Zaiceva

Ne ką mažiau dėmesio sulaukė ir Neringos Šiaudikytės drabužis, kuriuo ji pasipuošė į desertinės šventę Vilniaus bernardinų sode.

Vasariškai gaivią popietę į parką susirinkusios viešnios renginio organizatorių buvo paprašytos puoštis gėlėtais audiniais, tačiau Neringa pasirinko griežto kirpimo baltą švarką su gilia iškirpte.

Neringa Šiaudikytė

Profesionalų verdiktas

Mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė DELFI pasakojo, kad gilios iškirptės nėra tabu, tačiau, renkantis tokį drabužį, svarbu atsižvelgti į renginio vietą bei laiką.

„Renkantis tokius provokatyvius drabužius svarbiausia įvertinti vietą ir laiką, renginio statusą bei drabužio kokybę. Tokio tipo apranga yra vakarinių, bet svarbiausia – pramoginių arba mados renginių apranga.

Marija Palaikytė

Nacionalinė televizija – ne MTV. Nuogas kūnas, kukliai tariant, ne pats tinkamiausias būdas jaunatviškoms provokacijoms. Nors, mano nuomone, šiame renginyje neskoningos ir nepagarbios renginio statusui aprangos pavyzdžių buvo gausu ir brandžių televizijos senbuvių gretose“, – nuomone dalijosi M. Palaikytė.

M. Palaikytė pasakojo, kad kilus šiam šurmuliui, atsiskleidė kita visuomenės problema. „Kalbant apie šviežiausią skandalą, mane labiausiai nuvylė masinė komentatorių kritika jaunų moterų kūnams ir įvairių iškilumų patempimo rekomendacijos.

Tai iškreipto tautos požiūrio į kūną veidrodis“, – kirto mados tendencijų prognozuotoja.

Tiesa, A. Šaulytės drabužyje M. Palaikytė taip pat įžvelgė trūkumų. „Šiuo atveju aš žiūriu ne į krūtinę, aš pasigendu kokybės. Kuo drąsesnis drabužis, tuo labiau akį rėžia jo prastumas. Prastas audinys, kritimas, pasiuvimas ir panašiai.

Gal ir giliose iškirptėse moterų iškilumai kitaip atrodytų, jei rūbas būtų kokybiškas visomis prasmėmis“, – pabrėžė Marija.

Šioje situacijoje mados tendencijų prognozuotoja mato ir teigiamą pusę: „Puiku tai, kad Lietuvoje po truputėlį vystosi mados kritika. Laukiu nesulaukiu, kada ji bus objektyviai nukreipta ir į „neliečiamuosius“. O šiaip... Mada gimsta iš klaidos. Tik kai suklumpame“.

Po kilusių diskusijų savo aprangą teisino ir pat M. Šaulytė, ir jos kolega bei bičiulis J. Šatas. Tai M. Palaikytė laiko prastu sprendimu. „Linkiu tai išgyventi oriai ir nesiteisinti, kad solidžiam renginiui solidžiausioje lokacijoje kostiumą siuvotės paskubomis ir tam siuvimui skyrėte vos vieną dieną“, – šyptelėjo pašnekovė.

Etiketo žinovas Giedrius Drukteinis teigia, jog tokias iškirptes pasirenkančios moterys žino, ką daro.

„Moters iškirptė neatlieka jokios higieninės funkcijos, o turi vienintelę paskirtį – nukreipti mūsų žvilgsnį į intymiąją vaizdo zoną: nuo antakių iki bambos“, – kalbėjo G. Drukteinis ir paaiškino, jog „žvilgsnio zonos“ yra trys: formalioji, draugiška ir intymioji.

Giedrius Drukteinis

„Kitais žodžiais, tarp nepažįstamų žmonių, tai veikia kaip moteriškas relišeris. Paprastai tariant, tai „pardavimo“ priemonė. Tačiau būtina suvokti, kad esti vietų, kur mes savęs „nepardavinėjame“ kaip karvių, bet „pardavinėjame“ kaip solidumą, išmintį, dorą, turtą ir panašiai“, – kalbėjo G. Drukteinis ir patikino, kad tokią pat funkciją atlieka ir moteriškas makiažas, šukuosena, drabužiai.

Vis dėlto, G. Drukteinio nuomone, moterys vyrus traukia ne apnuoginta krūtine. „Už ją visada atsiras kažkas gražesnio. Moterys vyrus traukia paslaptimi, žavesiu, intriga ir kvietimu kova ją užkariauti. Moteris su apnuoginta krūtine – tai išankstinė kapituliacija, kvietimas „imk mane!“ Tikriems vyrams ilgalaikėje perspektyvoje tai kelia nuobodulį ir visada primena, kad moteris su dekolte – senstanti moteris“, – kritikos negailėjo G. Drukteinis.

LRT naujojo sezono šventės akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)