Elito nuomone, įtakingiausias Lietuvos popkultūros atstovas – Marijonas Mikutavičius. Praėjusiais metais bendrame sporto ir popkultūros atstovų sąraše M. Mikutavičius užėmė trečiąją vietą – iškart po Arvydo Sabonio ir Rūtos Meilutytės. Laidų vedėjas bei atlikėjas nevengia pasisakyti visuomenei aktualiomis temomis ir sulaukia daugybės reakcijų. Visgi, visuomenės nuomone, M. Mikutavičius liko trečiasis gyventojų apklausos sąraše.

Antrasis elito sąraše – atlikėjas, aktorius bei socialinių akcijų iniciatorius Andrius Mamontovas, tuo tarpu visuomenės nuomone – jis pats įtakingiausias. Pagal „Sprinter tyrimų“ apklausą, A. Mamontovui gyventojai skyrė pirmąją vietą.

Trečią vietą elitas skyrė šou verslo atstovui, laidų vedėjui bei prodiuseriui Arūnui Valinskui. Visuomenės apklausoje jam skirta antroji vieta.

Pirmajame dešimtuke pagal elito balsus atsidūrė „Dviračio žinių“ prodiuseris Haroldas Mackevičius, aktorius bei režisierius Algis Ramanauskas, rašytojas bei publicistas Andrius Užkalnis, atlikėjas ir socialinių projektų iniciatorius Jurgis Didžiulis, muzikantas Martynas Levickis, stilistė bei verslininkė Agnė Jagelavičiūtė, dizaineris Juozas Statkevičius.

Tuo tarpu visuomenės apklausoje ketvirtoje vietoje puikuojasi atlikėjas Egidijus Dragūnas. Penktasis – Martynas Levickis, po jo seka Andrius Užkalnis, Džordana Butkutė, Jurgis Didžiulis, Vaidas Baumila ir Giedrius Drukteinis.

Respondentai paminėjo ir kelis sąraše nebuvusius, bet, jų nuomone, įtakingus popkultūros atstovus: Rolandą Kazlą, Andrių Tapiną, Liną Adomaitį, Iloną Balsytę, Audrių Bačiulį, Neringą Čereškevičienę, „Geležinę lapę“, Artūrą Orlauską, Nelly Paltinienę, Moniką Pundziūtę, Andrių Rožicką, Ričardą Savukyną, Kostą Smoriginą, Martyną Tylą ir Saulių Urbonavičių-Samą.

A. Mamontovas: populiarumas yra tribūna

Kasmet į įtakingiausiųjų sąrašą patenkantis A. Mamontovas, kaip minėta, šiemet elito nuomone užėmė antrąją vietą, o visuomenės sąraše – pirmąją. Tiesa, atlikėjas tikina, kad įtakingumą itin sunku išmatuoti.

„Jei atvirai, aš nelabai suprantu, kas tas įtakingumas. Ar nėra taip, kad išrenka tą, kuris labiau matomas ir žinomas? Kas tas įtakingumas, kaip jį gali išmatuoti? Yra žmonės, kurie tave mėgsta ir kurie nemėgsta, visada yra dvi pusės. Vieniems gali būti įtakingas, o kiti kaip tik neigs viską, ką sakysi, tai yra normalu ir taip sutvertas pasaulis“, – sakė A. Mamontovas.

Atlikėjo manymu, populiarumas padeda žinomiems šalies žmonėms būti išgirstiems. „Visų žmonių, kurie yra žinomi, matomi, girdimi, nuomonė vienaip ar kitaip yra svari. Apskritai populiarumas yra tam tikra tribūna, kuri leidžia būti išgirstam. Tie rinkimai iš dalies yra žaidimas, aišku, kad kartais smagu pažaisti, bet nesu visiems įtakingas“, – teigė A. Mamontovas.

E. Dragūnas: dar yra kur stengtis

Pernai 14-ą vietą sąraše užėmęs E. Dragūnas šiemet, kaip jau minėta, visuomenės sąraše užima 4-ąją vietą.

„Jeigu ketvirtas, tai dar yra, kur stengtis. Bet kokiu atveju labai džiugu, kad tokie rinkimai vyksta, mes išreiškiame savo nuomonę, kas iš tikrųjų yra įtakingi, kas yra teisingi, kas neša naudą šaliai. Man yra daug svarbiau, kaip aš elgiuosi, elgiausi ir kaip aš ateityje turėčiau bręsti. Tai savotiška atsakomybė. Aš labai norėčiau turėti įtaką ir kad ji būtų teisinga ir gera.

Manęs klausia – kam tau ryški mašina? O aš tiesiog sakau, kad 90-aisiais Lietuvoje gerais automobiliais važinėjo banditai ir vaikai norėjo būti gangsteriai. Man ryški mašina yra tam, kad jie irgi galėtų pasakyti – va, gali užsiimti muzika ir važinėti geru automobiliu, gerai gyventi, matyti pasaulį, gerai leisti laiką“, – sakė E. Dragūnas.

Atlikėjo manymu, įtakingiausi šalyje yra tie, kurie patenka į turtingiausiųjų dešimtuką: „Šiuo metu šalyje nėra labai gera situacija, tad norėtųsi, kad tie žmonės pagalvotų apie kitus. Yra daug jaunimo, kuriam reikia pagalbos, žinių, praktikos.“

A. Jagelavičiūtė: įtakingumas – darbo pasekmė

Vienintelė moteris elito atstovų įtakingiausiųjų dešimtuke atsidūrusi A. Jagelavičiūtė teigė, kad įtakingumą parodo daugybė skirtingų rodiklių.

„Nežinau, ką dar tai reiškia be paprastos žmogiškos tuštybės, kad man tiesiog malonu. Turbūt ne balsavimai iš esmės parodo mūsų įtakingumą, o tai, kaip mums pavyksta vystyti savo verslus, kokios mūsų pajamos ir panašūs dalykai.

Aš, be jokios abejonės, žinau, kad galiu daryti įtaką, pavyzdžiui, pardavimų sėkmei. Ir nėra taip, kad tai „nukrito iš dangaus“ – tai yra darbo pasekmė. Turbūt man dėl to ir sekasi, kad jei pasakau, kad kažkas vertas dėmesio, tai jis tokiu ir tampa. Gal taip ir galima vertinti įtakingumą, tačiau jis yra santykinis – kažkur labai didelis, o kažkur labai mažas. Gal labai stebina tas niuansas, kad esu vienintelė moteris dešimtuke“, – sakė A. Jagelavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)