Šeštąjį kartą į Vilnių grįžusi „Dinner in the Sky“ į pirmąjį gurmanišką skrydį sukvietė garsias moteris.

Išskirtiniais patiekalais 50 metrų aukštyje mėgavosi dainininkė ir dainų autorė Erica Jennings, verslininkė Agnė Grigaliūnienė, renginių organizatorė ir verslininkė Liucina Rimgailė, buvusi TV laidų vedėja Ugnė Skonsmanaitė, prodiuserė Eglė Kernagytė-Dambrauskė, dainininkė ir reklamos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė bei mados tendencijų žinovė Marija Palaikytė.

„Pirmą kartą tikrai labai bijojau, antras kartas jau kiek geriau, bet tąkart, kai šefas paprašė visų pasisukioti kėdėse, negalėjau. Nors tikiuosi, kad trečiąjį kartą pavyks, – DELFI šypsojosi Erica Jennings ir pridūrė, kad šįkart baimės nejaučia. – Kartu kyla labai gera kompanija, maistas geras. O kas gali būti geriau?“

Erica Jennings

Neseniai dukrelės susilaukusi atlikėja nestabdo gyvenimo tempo, nes turi puikius pagalbininkus: tėvus ir vyrą Jurgį Didžiulį. „Dabar mažyliai su močiute, ji juos labai myli ir noriai prižiūri, – džiaugėsi trijų vaikų mama. – Žinoma, Gajos tėtis taip pat labai padeda, tačiau mano šeima ir su Pranu, ir su Antanu daug padėdavo. Tikrai nežinau, kaip viską spėčiau, jei neturėčiau tokios pagalbos.“

Ne taip džiaugsmingai apie būsimą „skrydį“ kalbėjo prodiuserė Eglė Kernagytė-Dambrauskė. „Bijau, – neslėpė moteris ir nusijuokė. – Kilsiu pirmą kartą ir tikrai baisu. Kažkaip šiemet įvyko kažkoks lūžis ir jau kelis kartus bandžiau įveikti baimę lipdama stogais ir bokštais. Matyt, tai tokie lūžių metai ir viliuosi, kad kažkada išdrįsiu šokti net su parašiutu.“

Eglė Kernagytė-Dambrauskė

Jau nuo ryto jaudulio virpuliukus jaučianti Eglė neslėpė, kad būtent dėl svajonės kada nors iššokti su parašiutu pamažu bando įveikti viduje kirbančią baimę aukščiui.

Ne ką mažiau prieš pakilimą į dangų jaudinosi ir Marija Palaikytė. „Aš ne šiaip bijau aukščio, aš labai bijau aukščio, – kikeno pašnekovė. – Bijau net ant kėdės užlipti, o ką kalbėti apie tokį aukštį atviroje erdvėje.“

Eglė Kernagytė-Dambrauskė, Marija Palaikytė

Mados tendencijų prognozuotoja tikino, jog „visos baimės turi galiojimo laiką“, todėl it iš dangaus nukritusį pasiūlymą papietauti danguje priėmė nedvejodama.

Prieš pat pakilimą prie draugių būrio prisijungusi Agnė Grigaliūnienė taip pat nedvejojo išgirdusi klausimą „ar bijote?“. „Labai, – neslėpė Agnė. – Nors šie mano metai prasidėjo ekstremaliais išbandymais. Sausio pirmąją su šeima atostogavome Šveicarijoje nutariau, kad Naujų metų dieną reikia pradėti iššūkiais. Taigi su slidėmis lėkėme tarsi į prarają ir tuomet pakilome parasparniu ir sklandėme. Tai kai taip pradedi metus, kai pati sau tokį toną uždaviau, stengiuosi kasdien išbandyti kažką naujo tiek darbe, tiek su artimaisiais, tiek su brangiausiu žmogumi.“

Agnė Grigaliūnienė

Visiškai jokios baimės prieš pakildama nejautė Ugnė Skonsmanaitė. „Nebijau, esu jau kilusi, kai pirmą kartą tai buvo Lietuvoje, – šypsojosi Ugnė. – Neturiu aukščio baimės, bet, manau, jei žmogui baisu vien pažiūrėjus į šį daiktą, tai geriau to ir nebandyti.“

Pakvietimą papietauti danguje gavusi Ugnė nė nedvejojo. Anot jos, čia susirinko puiki kompanija.

Vilniaus rotušės aikštės stogus iš dangaus apžiūrėjusi U. Skonsmanaitė atvira: „Mano draugai jau juokiasi, kiek aš galiu tais stogais vaikščioti! Per pastarąjį mėnesį turėjau kelis draugus iš užsienio, tai teko net kelis kartus lankytis Vilniaus katedros aikštės varpinėje, Šv. Jonų bnyčios bokšte, Kryžių kalne ir panašiai. Vilnius išties dosnus savo vaizdais“.

Ugnė Skonsmanaitė

45 minutes trukusio pasikėlimo metu viešnioms buvo patiekti trys patiekalai: sidabrinės menkės salotos su salierų traškučiais, rūkyta išorinė kiaulienos filė su migdolinėmis bulvėmis, grilyje keptų griežčių humusu, marinuotais kelmučiais ir tamsiu viskio padažu bei „Kama flan“, miško gėrybės.

Tiesa, šiandien, rugpjūčio 23 dieną, gimtadienį švenčia Andrius Mamontovas. Žymios damos, pakilusios į padanges, nepamiršo šios progos. Visos kartu pakėlė šampano taures aukštyn ir nufilmavo vaizdo sveikinimą jubiliatui.

„Dinner in the Sky“ žymusis ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką. Šį neįprastą dangaus restoraną išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas, o projekto koncepcija nuolat keliauja aplink pasaulį: nuo Australijos, Indijos, Pietų Afrikos Respublikos iki Brazilijos, Kanados, Kinijos ir t. t.