„Išgirdau apie tai iš žiniasklaidos. Tik šiandien, dienos metu, – DELFI kalbėjo Oksana. – Absoliučiai nieko nežinau, buvau kiek užimta. Tačiau labai viliuosi ir tikiuosi, kad tai kažkoks nesusipratimas.“

O. Pikul-Jasaitienės teigimu, su broliu bendrauja artimai, tačiau nei pastarosiomis dienomis, nei šiandien ryšio su juo nepalaikė. „Dar nemėginau, buvau užimta, – į klausimą, ar bandė susisiekti su broliu po to, kai buvo paskelbta jo paieška, atsakė Oksana. – Tik žurnalistams vos spėju atsiliepti. Kol supratau, kas čia vyksta, toks sujudimas. Dar nespėjau su niekuo pasikalbėti, neįsigilinau į situaciją ir jos rimtumą, bet labai tikiuosi, kad čia kažkoks nesusipratimas ar kažkoks apsipažinimas. Tikiuosi greitu metu viską išsiaiškinti.“

Pasidomėjus, ar pati Oksana apie šį susišaudymą girdėjo jau vakar, pirmadienio vakarą, kai apie jį buvo pranešta žiniasklaidoje, ji patikino, kad nekoncentruoja dėmesio į kriminalines naujienas. „Noro ir galimybių skaityti apie kažkokius kriminalinius įvykius, kurie įvyksta Vilniuje ar Lietuvoje, neturiu. Turiu mažą sūnų, su kuriuo mieliau leidžiu laiką“, – kalbėjo O. Pikul-Jasaitienė.

DELFI primena, jog po Vilniuje įvykusio susišaudymo buvo sulaikyti 4 asmenys.

Konfliktas įvyko Antakalnio g. 44 prie kavinės „Charlie Pizza“ lauko stalelių. Per incidentą vienas vaikinas iš plastikinio maišelio su užrašu „Gelbėkit vaikus“ išsitraukė pistoletą ir pradėjo šaudyti.

Kavinėje buvo atsitiktinai sužalota kavinės lankytoja (gim. 1991 m.), kuri nedalyvavo konflikte.

Jai į koją pataikė kulka. Tai buvo rikošetas, o ne tiesioginis šūvis. Ji gydoma ambulatoriškai.

Sužeista buvo ne tik mergina. Vienas iš suimtųjų taip pat buvo sužeistas. Jį įvykio vietoje apžiūrėjo greitoji medicinos pagalba.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto šių narkotinių medžiagų laikymo ir įsigijimo bei netikrų pinigų turėjimo. Pasirodo tai spalvingos asmenybės. Jie visi yra teisti.

Paskelbta Jono Barono, gimusio 1995 m., paieška. Visuomenės pašoma informuoti apie jo buvimo vietą. Manoma, kad jis yra šūvius sukėlęs asmuo.

Jonas Baronas yra jau gerai žinomas teisėsaugai. Dar šiais metais vasario mėnesį jis turėjo reikalų su policija. Taip pat Antakalnio gatvėje J. Baronas ėjo per gatvę neleistinoje vietoje. Dėl šios priežasties jam buvo surašomas protokolas. Tada jaunuolis įžeidinėjo policijos pareigūnus, keikė juos necenzūriniais žodžiais. Jam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)