Byloje dėl viešosios tvarkos pažeidimo kaltinimai buvo pareikšti 25-32 metų asmenims: Gražvydui Martinkui, Edmundui Tamošauskui, Natalijai Ščerbakovai ir Gintarei Ruginytei. Jaunos moterys yra mamos, auginančios mažamečius vaikus, dar net nelankančius darželio.

Rugpjūčio 4-ąją Klaipėdos miesto apylinkės teismas pagaliau ištarė verdiktą įtariamiesiems. Nukentėjusiojo Garrio Serbulo civilinis ieškinys buvo patenkintas iš dalies: įtariamieji turi padengti turtinę žalą (5461, 61 Eur) bei neturtinę, kuri įvertina 1 200 eurų.

G. Serbulas.

Teismo procesas nebuvo sklandus – po SEL koncerto uostamiestyje prieš trejus metus nuo užpuolikų gaujos nukentėjęs vilnietis ne kartą be reikalo iš sostinės atvyko į Klaipėdos miesto apylinkės teismą, posėdžiai ne visuomet įvykdavo.

Prieš trejus metus įvykęs incidentas

DELFI rašė, kad 2014 metų liepos 6-osios naktį, šiek tiek po vidurnakčio, Klaipėdoje, parke prie Vasaros estrados, girtų jaunuolių minia užpuolė automobilį BMW. Jie sumušė ir suspardė vairuotoją, jį apiplėšė. Užpuolime dalyvavo ir girtos merginos.

Tą vakarą Vasaros estradoje vyko grupės SEL koncertas. Su renginio organizatoriais dirbo ir reklamos specialistas iš Vilniaus G. Serbulas. Savo automobilį jis buvo pastatęs koncerto dalyviams ir organizatoriams specialiai skirtoje aikštelėje už estrados.

Kadangi iš organizatorių aikštelės gatvę pasiekti galima tik dviratininkams ir pėstiesiems skirtu taku, reklamos specialistas nusprendė išvažiuoti, kai iki koncerto pabaigos liko 10 minučių. Taip jis tikėjosi išvengti besiskirstančių žmonių minios, tačiau nepavyko.

Vos išvažiavus iš aikštelės, kelią automobiliui, turinčiam leidimą važiuoti tuo taku, pastojo grupelė akivaizdžiai girtų jaunuolių. Jie nesitraukė iš kelio, ėmė šaukti: „Ko tu čia važiuoji dviračių takais?! Apsisuki ir važiuoji iš čia!“. Jaunuolių vis daugėjo, dalis jų sugulė ant variklio dangčio. Užpuolikai ėmė brautis į automobilio saloną, iš jo traukti vairuotoją.

Be jo mašinoje buvo kelios merginos. Vyras išlipo iš automobilio, užpuolikai G. Serbulą parvertė ant žemės, pradėjo spardyti į įvairias kūno vietas. Vyrui pavyko išsilaisvinti ir vėl sėsti į savo automobilį.

Kai jis ėmė važiuoti, užpuolikai vėl puolė daužyti automobilį. Mašiną daužė akmenimis, buteliais, spardė. Vyrui buvo sužalota galva, sumuštas kūnas, jis neteko, akinių, šaliko, buvo suplėšyti marškiniai, sudaužytas brangus laikrodis.

Visas užpuolimas buvo nufilmuotas automobilyje buvusiu vaizdo registratoriumi. Nukentėjusysis patirtą žalą (automobilio, nedrausto KASKO, sugadinimus, kitus nuostolius) įvertino apie 6 tūkst. eurų. Jis iš kaltinamųjų siekia prisiteisti ir neturtinę žalą – 10 tūkst. eurų.

„Jie net neatsiprašė, nė karto prie mūsų nepriėjo“, – apie kaltinamųjų abejingą požiūrį į savo veiksmus kalbėjo G. Serbulas. Prokurorės V. Kaubrytės teigimu, kaltinamieji savo kaltės neprisipažįsta, jie mano, kad yra teisūs, kad darė tvarką, nes užkirto kelią automobiliui, kuris važiavo pėstiesiems ir dviratininkams skirtu taku. „Vaizdo įrašas yra, bet garso nėra. Jame matyti, kad viskas prasidėjo lyg pokštas, bet išaugo į labai rimtą konfliktą“, – teigė prokurorė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)