Penktadienį viešas susirašinėjimas tarp žinomų vyrų tęsiasi. L. Zareckas ministro atsakymui negailėjo kritikos. Kai pastarasis pasiūlė bėgti ne 400 metrų, o 5 kilometrus, pakeisdamas iššūkio distanciją, sulaukė atsako ir kvietimo bėgimo metu išlenkti nealkoholinio alaus.

„Mielas ministre. Ačiū už greitą atsakymą. Jis mane šiek tiek nustebino. Bet tada pasitariau su etiketo istorikais. Ne su PR konsultantais. Jie man paaiškino, kad pagal dvikovos kodeksą, iškviestasis turi teisę rinktis ginklą. Mūsų ginče dėl požiūrio į draudimus konkrečiai ir gyvenimą apskritai atstumas, kurį turėsim nubėgti, ir yra tas ginklas.

Ok, tada priimu 5 km iššūkį. Iš pradžių bėgam šią distanciją. Tada manuosius 400 metrų. Šitaip net Josephas Boulogne, garsiausias XVIII a. duelistas, neturėtų ko prisikabinti. Bėgimo metu statau alaus atsigaivinti. Bealkoholinio. Kad nei vienas iš dvikovininkų neįgytų neteisėto pranašumo.

Dalykai, kuriuos turės padaryti pralaimėjęs, lieka tie patys. Laukiu, kol paskirsit savo sekundantą, su kuriuo maniškis aptars bėgimo laiką ir vietą.

PS. Ir joks čia ne draugystės bėgimas bus, o normalus ginčas. Du Napoleono husarai, Dupontas ir Founier tarpusavyje kovėsi trisdešimt kartų per savo gyvenimą. Aš pasiruošęs ir daugiau kartų lakstyti, kol nuvarysiu jus nuo kojų, į pensiją ir iš politinio gyvenimo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)