Į amerikietiško maisto barą-restoraną šventinį vakarą atkeliavo Inga Stumbrienė su drauge, Simona Starkutė su drauge, Martas Kalendra ir Saulenė Chlevickaitė bei daugelis kitų.

Asmeninis moterų treneris Martas Kalendra, išgirdęs klausimą, ar amerikietiška virtuvė nėra nuodėmė siekiantiems gyventi sveikiau, šis nusišypsojo ir tarė, kad ir lietuviškoje virtuvėje galima rasti tiek sveikų, tiek nuodėmingų patiekalų. „Visur galima rasti salotų, mėsos. Tiesiog reikia atsirinkti maistą, nesvarbu: amerikietiška, azijietiška ar lietuviška virtuvė“, – vardijo M. Kalendra.

Anot M. Kalendros, svarbiausia jausti saiką. „Reikia žinoti, kada, ko ir kiek. Jei jau labai kažko norisi, tai suvalgykite, bet žinokite, kad kitą dieną reikės atidirbti, – šyptelėjo Martas. – Jei tikrai sveikai maitinatės, vienas kąsnelis tikrai nieko nepakeis. Nors, žinoma, tikrai negerai vieną dieną kone badauti, o penkias maitintis vien burgeriais. Viskas turi turėti ribas.“

Lieknomis kūno linijomis galinti pasigirti Saulenė Chlevickaitė-Survilė DELFI pasakojo, jog nesilaiko jokių specialių dietų, nors prieš varstydama šaldytuvo duris retkarčiais pažvelgia į laikrodį. „Mano gyvenimo būdas aktyvus: daug vaikštau, bėgioju iš vienos vietos į kitą. O valgau aš viską. Gal darbo dienomis pažiūriu, kiek valandų, tačiau savaitgaliais savęs tikrai nevaržau“, – pasakojo Saulenė.

Amerikietiško valgiaraščio patiekalus ragavusi I. Stumbrienė pasakojo, kad mieliau renkasi lengvesnius patiekalus ir nė nepamena, kada paskutinį kartą ragavo su Amerikos virtuvės akcento – mėsainio.

„Man svarbu, kad patiekaluose būtų daug daržovių, vaisių, natūralių sulčių, – vardijo I. Stumbrienė. – O mėsainiai... Nebežinau, kada paskutinį kartą esu jį ragavusi. Nors amerikietiškoje virtuvėje yra nemažai kepsnių, kurių neatsisakau.“

Į naujojo valgiaraščio patiekalų pristatymą susirinkusios garsenybės netruko sėsti prie stalų ir ragauti naujų, neseniai iš užsienio grįžusio virtuvės šefo šedevrų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)