„Žinau, jog nemaža dalis, vasaros metu leidžia savo vaikus į stovyklas (nekalbu apie dienines stovyklas). Kaip ir per kiekvienas vasaros atostogas aš savo dukrą leidžiu į ilgesnes vasaros stovyklas, vaikui tai tinka ir patinka: nauji draugai, naujos bei įdomios pramogos, dainos, šokiai, užduotys ir t.t. Po kiekvienos stovyklos, dukra grįždavo su gerom emocijom bei gražiais žodžiais apie stovyklos vadovus“, – pasakojo S. Steikūnaitė.

Tačiau pasak moters, šįkart jos dukra ir kelios jos draugės grįžusios iš stovyklos „Verubė“ buvo patenkintos tik stovykloje vykusiomis pramogomis, tačiau ten dirbusiais vadovais – ne.

„Mano manymu, stovykloje dirbantys vadovai privalo rodyti teisingą elgesį vaikams, bet kaip bebūtų gaila, mano ir ne tik mano vaikas iš tam tikrų vadovų (vardų neminėsiu) gavo netinkamą bendravimo pavyzdį. Vadovai pakelta intonacija keikė vaikus (iki tokio lygio, kad vaikai net verkė!) bei nesprendė patyčių problemų“, – teigė S. Steikūnaitė.

Atlikėja pasakojo, kad ji kalbėjo su stovyklos vadove, kuri teigė, kad su moterimi bus susisiekta, tačiau tai taip ir neįvyko.

„O gaila, nes, mano manymu, aš turėčiau žinoti, kaip buvo išspręsta ši susidariusi problema... Nors manau, kad ji nebus išspręsta ir likę tie patys stovyklos darbuotojai toliau keiksnos vaikus bei nepadės jiems tobulėti ir puikiai leisti laiko vasaros stovykloje!“, – piktinosi S. Steikūnaitė.

DELFI susisiekus su stovyklos „Verubė“ vadovu Mykolu Oginsku, vyras nesutiko su atlikėjos teiginiais.

„Ta pati komanda čia dirba jau ne pirmą vasarą ir nebuvo dar nė vieno vaiko, kuris būtų grįžęs su tokiais įspūdžiais. Mane irgi nustebino ta situacija. Žinote, jei grįžta 50 laimingų vaikų, o vienas atsiveža kažkokius kitus įspūdžius, tai turbūt ne dėl to, kad stovykloje vyksta negeri dalykai.

Dėl keiksmažodžių, tai tikrai negaliu pasakyti, nes jeigu žmonės garsiai keikiasi, tai labai girdisi visoje stovykloje, o... nesigirdi.

Su ta mergaite buvo viskas fainai, su ja bendrauta ir ten nebuvo tokios situacijos. Mes kaip tik stovykloje palaikome smagią atmosferą, su vaikais juokiamės ir šnekamės. Tai aišku, kai vaikai žaidžia lauke ir būna kažkur, tai reikia šaukti dėl to, kad jie visi susirinktų ir girdėtų, o kad mes tyčiotumėmės iš vaikų, tai taip tikrai nebūna.

Nesutinku, kad pas mus yra patyčios, stengiamės sukurti erdvę be patyčių. Į stovyklą atvažiuoja labai skirtingi vaikai iš skirtingų šeimų, šalių ir mūsų darbas yra padaryti, kad per savaitę ta grupė taptų draugiškesnė ir patyčios, kurios vyksta labai daugelyje vietų, čia taptų mažesnės. Mes kaip tik bandome taisyti vaikų bendravimą“, – DELFI teigė stovyklos atstovas.

Pasidomėjus, kodėl dar nebuvo susisiekta su S. Steikūnaite, kaip buvo žadėta, M. Oginskas teigė, kad to padaryti tiesiog dar nebuvo suspėta.

„Mes kalbėjomės su tomis vadovėmis, kurios dirbo praėjusią savaitę ir aiškinomės situaciją. Dabar dar labiau žiūrime, klausomės, ką patys kalbame. O su S. Steikūnaite bus susisiekta, mes tiesiog nespėjome, nes vieni vaikai išvažiuoja, kiti atvažiuoja ir mes toliau dirbame“, – sakė stovyklos atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)