- Daug domėjaisi ortodontiniu dantų gydymu prieš jam ryždamasis. Kiek paprastai jis užtrunka? Ar gydytojai prognozavo, kiek laiko teks nešioti breketus?

- Gydymo trukmė paprastai svyruoja nuo 1,5 iki 2,5 metų. Mano atveju buvo prognozuota, kad gydymas gali užtrukti iki 1,5 metų, tačiau pakako 11-os mėnesių. Nesitikėjau, kad taip greitai galėsiu džiaugtis rezultatais.

- Turbūt kas antras pacientas vyras greičiausiai pasakytų – „labai ilgai“!

- Šis laikas netruks praeiti, nes visi esame užsiėmę, veiklūs, paskendę darbuose, ir laikas šiuolaikiniam žmogui bėga itin greitai, o rezultatas džiugins visą likusį gyvenimą. O svarbiausia – per keletą metų išsprendžiama visą gyvenimą žmogų kamavusi problema. Tad prireiks tik trupučio kantrybės, o visą kitą darbą atliks gydytojai profesionalai.

- Ar pradėjus gydymą tekdavo dažniau lankytis savo gimtajame mieste?

- Iš pradžių implantologijos ir estetinės odontologijos klinikoje „Neodenta“ lankydavausi dažniau nei kartą per mėnesį, vėliau vizitai tapo retesni. Priešpaskutinis apsilankymas buvo prieš daugiau nei du mėnesius. Per visą šį laiką gydytojams reikėjo atidžiai stebėti, kaip kinta sąkandis, kaip „stumdosi“ dantys. Gydymo metu man taip pat buvo pašalinti protiniai dantys, atlikta burnos ertmės higienos procedūra, estetinis plombavimas bei profesionalus dantų balinimas lazeriu.

- Dalyvauji įvairiuose TV projektuose, filmuojiesi reklamose, pasirodai scenoje. Ar nebuvo nerimo, kad matysis breketai? Vis dėlto pasiryžai ortodontiniam gydymui praėjusią vasarą. Kas lėmė apsisprendimą?

- Nors odontologai nešioti kabes buvo siūlę jau ir gerokai anksčiau, tačiau tokiam žingsniui vis nepasiryždavau. Nenorėjau jų, atidėliojau. Specialistų komanda prieš maždaug metus pasiūlė patį geriausią variantą – keraminius breketus.

Išsiaiškinau, kad keraminių kabių spalva panaši į natūralią danties spalvą, todėl jie yra beveik nepastebimi. Ši jų savybė yra itin aktuali man, scenos žmogui, todėl ryžtis pagaliau „susitvarkyti“ nebuvo sunku. Be to, man patinka rūpintis savo sveikata. Tai buvo dar viena svarbi priežastis, kodėl nusprendžiau ortodontinio gydymo neatidėlioti.

- Papasakok, koks buvo jausmas, kai savo šypseną „papuošei“ kabėmis?

- Kai man buvo uždėti breketai – jokių neigiamų pojūčių nepajutau. Nei šveplavau, nei jaučiau jas burnoje. Galiu pasakyti tik tiek, jog tikėjausi kitko. Galvojau, kad greičiausiai jausiu jas kaip svetimkūnį, bet likau nustebintas, nes taip nebuvo. Šiandien manau, kad pasielgiau labai teisingai nedelsdamas dar ilgiau.

Žinoma, kai esi su kabėmis, higienai tenka skirti truputį daugiau pastangų ir dėmesio nei įprastai, tačiau tai visiška smulkmena, nes rūpinimasis savimi greičiausiai kiekvienam žmogui yra malonus.

- Kaip jautiesi po breketų nuėmimo? Kaip vertini pokyčius?

- Džiaugiuosi, kad jų nereikėjo nešioti ilgai. Nors kabių burnoje praktiškai nejaučiau, nieko neigiamo nejutau, o aplinkiniai jų nepastebėdavo. Vis tiek labai gera, kad jų nebeliko. Labiausiai džiugina tai, kad nuo šiol turiu holivudinę šypseną.

- Ką patartum žmonėms, kurie bijo, kad breketus matys aplinkiniai ir tai sukels psichologinį diskomfortą?

- Šiuolaikinės ortodontinio gydymo priemonės yra patogios, beveik nepastebimos ir nesukelia jokio diskomforto. Turėjau progą tuo įsitikinti pats. Žmogui pageidaujant specialistai gali pasiūlyti gydymo metodą, atitinkantį jo poreikius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)