„Jau galime džiaugtis vandeniu. Šiandien buvo išardytos ir atsuktos pirmadienį užmūrytos sklendės. Turbūt gautas ir teismo sprendimas, kurio reikėjo norint atsukti sklendes", - džiugia žinia pasidalijo Ž. Žymantaitė.

Šį būstą Vilniaus senamiestyje prodiuserio šeima nuomoja ir ieško kitų namų, kuriuos galėtų įsigyti. Prireikus didesnio būsto du vaikus auginanti pora savąjį būstą išnuomojo. Jiems viskas patiko iki nekilo ginčai dėl vandens. Kantrybės žmonės neteko ir pamatę subraižytus automobilius.

DELFI primena, kad prieš kurį laiką L. Somovas viešai kreipėsi į sostinės merą R. Šimašių. „Sveiki gerbiamas mere, Susidūrėme su keblia problema. Name, kuriame gyvename, patalpas, esančias pirmame aukšte, nusipirko Marius Usonis (iš savivaldybės įsigijo įmonės vardu). Vilniaus miesto savivaldybė patalpas pardavė kartu su pagrindiniu vandens tiekimo įvadu ir vandens stovo uždaromosiomis sklendėmis, kuriomis reguliuojamas vandens tiekimas į kelis aukščiau esančius butus.

Pagrindinis konfliktas įsiplieskė, kuomet Marius Usonis pradėjo rinkti parašus, kad galėtų rekonstruoti savo patalpas. Kadangi kaimynai tokio sutikimo nepasirašė, prasidėjo keisti įvykiai. Naktį mistiškai užsidegė kieme stovėję konteineriai, apie tai buvo parašytas straipsnis. Į Jus kreipiamės todėl, kad birželio 26 dieną savavališkai, nesant jokiems fiksuotiems remonto ar panašiai darbams, mūsų namo daliai buvo užsuktas šalto ir karšto vandens tiekimas. Marius Usonis neigia užsukęs vandens tiekimą. Šiandien jo atstovas įleido „Senamiesčio ūkio“ darbuotojus į patalpas, tačiau raktą nuo vandens stovo uždaromosios sklendės Usonio atstovas pamiršo paimti, nors žinojo dėl ko problema ir dėl ko atėjo... Šiai dienai situacija tokia, jog antrą savaitę su mažais vaikais negalime grįžti į namus, 4 metų dukrai prasidėjo bronchitas. Kiekvieną dieną nuomotis viešbutį ir nuolat ieškoti gyvenamosios vietos su dviem mažais vaikais tampa nepakeliama. Kreipėmės į policiją, į vaikų teises, rašėm skundus, samdom advokatus, vyksta teisminis procesas, nutarimo reikia laukti dar penkias darbo dienas, tuomet vykdymas ir t.t. Niekas tiksliai negali pasakyti kada galėsime grįžti namo. Panašu, kad net Lietuvos teisinė sistema neturi galios apginti piliečių nuo vieno visuomenės savivaliautojo. Ponas Remigijau Šimašiau, lauksiu Jūsų pasiūlyto sprendimo kaip greičiau išspręsti šią situaciją ir tikiuosi rasite būdą kaip užtikrinti mūsų saugumą nuo tokio neprognozuojamo asmens. Su pagarba, Leonas Somovas“ Antradienį L. Somovas DELFI pasakojo, kad meras sureagavo ir skyrė atstovą, kuris padės spręsti problemą. Tiesa, nors imtasi visų priemonių, tačiau rezultatas nepasiektas – dalis gyventojų, tarp kurių ir L. Somovas, vis dar neturi nei karšto, nei šalto vandens. Jau 14 valandą namų kieme ėmė būriuotis namo gyventojai, atvyko avarinė tarnyba. „Ryte mes buvome visi susitikę, buvo daug žmonių, tai kiek žinau su ponu Usoniu nepavyko susitarti gražiuoju, tad ketinama laužti duris. Tikiuosi, kad pavyks išspręsti tą problemą. Mes nuo birželio 26 dienos neturime vandens. Tai labai ilgas laiko tarpas. Gyvename viešbučiuose, kartais pas tėvus važiuojame. Tas namų neturėjimas labai išvargina emociškai ir aš net negaliu susikaupti dirbti normaliai, tai labai nekokia situacija. Realiai gyvename kaip be namų“, – sakė L. Somovas. Paklaustas, ar galvoja apie kompensaciją, L. Somovas teigė kol kas apie tai nemąsto: „Nežinau, dabar viską darome oficialiuoju keliu, kaip ir turėtų būti daroma. Dirba teisininkai, dabar man svarbiausia, kad vanduo atsirastų. Realiai negalime mėnesį namuose gyventi, tai ieškome vietos, kad ją pakeisti.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)