„Pernai lapkritį pardaviau savo seną automobilį. Turėjau daug laiko išbandyti labai įvairių gamintojų automobilius. Atėjo eilė ir „Mazda“ prekės ženklui. Pabandžiau CX-5 ir likau labai nustebusi, automobilis įstrigo į širdį, kitų bandyti nebenorėjau. Visureigį bandžiau ne tik aš, bet ir mano artimieji. Jie, kaip ir aš, liko sužavėti. Tad automobilį rinkausi tikrai ne pagal spalvą“, – pranešime spaudai sako A. Palšytė.

Vienas svarbiausių kriterijų, Airinei renkantis naują automobilį, buvo automobilio tūris. Važiuodama į treniruotes ar sporto stovyklas sportininkė vežasi daug mantos: treniruočių inventoriaus ir aprangos, asmeninių daiktų ir drabužių. Vien skirtingų, specifinių, sportui skirtų batelių būna kelios poros. Be to, į stovyklas dažniausiai ji vyksta ne viena, o su trenere bei kineziterapeutu, tad daiktų, kaip ji pati sako, būna begalė.

„Kol neturėjau automobilio, supratau, kaip stipriai man jo reikia. Tekdavo naudotis taksi ar vežėjų paslaugomis, supratau, kiek daug pinigų tam išleidžiu ir kaip tai apsunkina mano kasdienybę. Tad automobilis man – priemonė, kuri teikia lankstumo mano dienotvarkei“, – sako lengvaatletė.

A. Palšytė teigia labai norėjusi, kad automobilis būtų naujas, kokybiškas, negendantis, patrauklus akiai, galingas ir, žinoma, komfortiškas. Svarbu buvo salono spalva, smulkmenėlės, įvairios detalės ir mygtukų išdėstymas panelėje, kur galima pasidėti akinius, telefoną, raktus ar vandens buteliuką.

Automobiliu sportininkė planuoja daug keliauti po Lietuvą, užsienio šalis. Slidinėti profesionali sportininkė, deja, negali sau leisti, nes negali rizikuoti savo sveikata. Tačiau ji dažnai keliauja pas senelius, į kaimą, ar planuoja išvykas kartu su tėvais prie ežero, jūros. Be praktinės pusės, automobilis Airinei yra ir savotiška meditacijos forma.

„Vairuoti labai norėjau nuo pat vaikystės. Kiek save atsimenu, labai laukiau to amžiaus, kuomet galėsiu įgyti teisę vairuoti. Važiavimas man yra poilsis nuo treniruočių, savotiška meditacija. Kartais tiesiog išvažiuoju į užmiestį, klausau muzikos, aplankau gražias vietoves. Laukiu nesulaukiu, kuomet galėsiu taip pamedituoti už „Mazda CX-5“ vairo“, – svajoja sportininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)